Kan je Bitcoin kopen bij de ASN Bank? Ontdek het hier!

Dit artikel geeft onder andere antwoord op de vraag of Bitcoin kopen bij de ASN Bank een mogelijkheid is voor consumenten. Op een directe manier kun je op dit moment geen Bitcoin kopen bij de ASN Bank. Je kunt dit echter wel doen als je gebruikmaakt van een crypto exchange zoals Bitvavo of eToro. Je maakt dan handig gebruik van je ASN Bank rekening om geld van en naar je saldo bij de online crypto beurs over te maken. Hoe dit precies allemaal werkt leggen we je in dit artikel uit.

Samenvatting: Bitcoins kopen bij de ASN Bank

  • Open een account bij Bitvavo
  • Stort geld via je ASN rekening
  • Klik op de Bitcoin in het crypto-overzicht
  • Vul in voor welk bedrag je Bitcoin wilt kopen

Bitcoin kopen bij de ASN Bank in enkele stappen

In dit deel van het artikel leggen we in enkele eenvoudige stappen uit hoe Bitcoin kopen bij de ASN Bank via een crypto beurs precies werkt. Wil je meer weten over de verschillende beurzen waar je Bitcoin kunt  kopen? Volg dan ons stappenplan en bekijk onze reviews van de drie bekendste crypto exchanges voor Nederlandse consumenten: Bitvavo en eToro.

Stap 1: Vergelijk de Crypto exchanges

Deze eerste stap is meteen de belangrijkste stap voor het kopen van Bitcoins bij de ASN Bank. De reden hiervoor is simpel: er bestaan veel verschillen tussen de vele beurzen waaruit je kunt kiezen. Er zijn verschillende criteria waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar de meest geschikte crypto beurs die past bij jouw profiel. De volgende aspecten zijn van belang voor het kopen van Bitcoins bij de ASN Bank via een online crypto valuta beurs.

Allereerst is het belangrijk om te controleren of Bitcoin als valuta wordt aangeboden op de relevante online beurzen. Natuurlijk, als je geïnteresseerd bent in andere crypto’s, bekijk deze dan ook. Bovenal zijn de kosten een criterium waar de meeste Bitcoin handelaren naar kijken.

Bekijk direct het overzicht met mijn favoriete crypto exchanges:

[table “1” not found /]

Stap 2: Registreer je

We raden aan om te kiezen uit de drie meest gekozen crypto exchanges in Nederland. Ofwel Bitvavo of eToro. Het aanmaken van een account is op alle drie de platforms eenvoudig.

De registratie moet per e-mail worden bevestigd met de activeringscode. Vervolgens moet je je identiteit bewijzen door een foto van je identiteitsbewijs te uploaden en een selfie te maken. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je eindelijk Bitcoin kopen met de ASN Bank.

Stap 3: Stort geld op je account

Daarna heb je geld nodig voor Bitcoin kopen bij de ASN Bank. Dit doe je door simpelweg geld te storten op jouwe eigen online account op de crypto beurs die je gekozen hebt. Dit doe je het snelst met iDEAL, waarbij het gewenste bedrag direct van je ASN rekening wordt afgeschreven.

Binnen enkele seconden staat het geld online en kan het worden gebruikt om Bitcoins te kopen. Je kunt ook SEPA  overboeking doen via internetbankieren. Daarna duurt het maximaal één werkdag voordat het geld beschikbaar is voor gebruik.

ASN geld storten

Stap 4: Bitcoin kopen bij de ASN Bank

Het daadwerkelijke Bitcoin kopen bij de ASN Bank via eToro of Bitvavo is eigenlijk de spannendste stap. Inderdaad, de daadwerkelijke aankoop bestaat  slechts uit een paar muisklikken. Maar om het meeste voordeel te behalen, moet je Bitcoin op het juiste moment kopen. Hetzelfde geldt ook voor het moment dat je jouw eigen Bitcoin doorverkoopt of in een winkel gebruikt.

Cypto kopen ASN Bank

Stap 5: Zet je Bitcoin op je digitale wallet

Alle crypto valuta, inclusief Bitcoin, worden opgeslagen in een digitale portemonnee. Deze technologie is nog relatief nieuw, dus je kunt Bitcoin nog niet rechtstreeks bij de ASN Bank kopen of op je bank zetten. ASN Bank heeft voor haar klanten nog geen digitale portemonnee beschikbaar.

Na het Bitcoin kopen bij de ASN Bank kun je bijvoorbeeld kiezen om je Bitcoins op de digitale portemonnees van de platformen Bitvavo en eToro zelf te bewaren. Dat heeft als voordeel dat je dan via hetzelfde platform toegang hebt tot jouw eigen cryptovaluta en tot de online handelsvloer.

Bitcoin kopen bij de ASN Bank: dit zijn de voordelen

Crypto handelaars die duurzaam willen zijn, geven de voorkeur aan Bitcoin kopen bij de ASN Bank. Het is namelijk al jaren bekend dat de ASN Bank de meest duurzame bank is in Nederland, wat met name komt door de investeringsportefeuille van de bank met alleen maar groene bedrijven. Bitcoin kopen via de ASN Bank draagt dus ook een steentje bij aan een betere toekomst. Verder is de ASN Bank goedkoop en kun je al jouw bankzaken prima organiseren op je mobiele telefoon in de ASN Bank app.

ASN Bank bitcoin kopen

Bitcoin kopen bij de ASN Bank doe je met een crypto exchange

De betaalrekening van ASN Bank gebruik je als basis voor het online handelen in crypto. Dankzij de online crypto beurzen is Bitcoin kopen bij de ASN Bank een mogelijkheid. Je gebruikt de euro’s van je ASN Bank betaalrekening om jouw saldo op de online crypto beurs aan te vullen.

Jouw gekochte crypto’s bewaar je in een speciale digitale wallet en kun je gebruiken om online mee te shoppen. Steeds meer winkels accepteren Bitcoin als betaalmiddel. Je kunt niet alleen Bitcoin kopen bij de ASN Bank, maar je kunt de Bitcoin ook weer verkopen. De winst kun je dan weer in Euro’s opnemen via jouw ASN Bank betaalrekening.

Met Bitvavo Bitcoin kopen bij de ASN Bank

Het strakke ontwerp van de interface met zo min mogelijk opties, maakt Bitvavo een geweldig platform om te handelen in crypto’s. Bitvavo heeft interessante opties voor zowel beginnende als gevorderde beleggers. Daarom kiezen veel Nederlanders voor Bitcoin kopen bij de ASN Bank via deze unieke cryptocurrency exchange. De standaard interface biedt voldoende mogelijkheden voor  beginnende beleggers om niet te verdwalen tussen allerlei grafieken en speciale opties.

Doorgewinterde beleggers kunnen daarentegen met een druk op de knop overschakelen naar de professionele versie.

Met Bitvavo kun je naast Bitcoin kopen bij de ASN Bank, ook andere digitale valuta zoals Ripple en Ethereum aanschaffen. Het assortiment cryptocurrenciess blijft groeien en gaat altijd met de markt mee, wat een genot is voor serieuze beleggers. Naast het kopen en verkopen van verschillende cryptos, kan je bij Bitvavo op de prestaties van minder bekende cryptos en tokens inzetten.

Je betaalt bij Bitvavo tijdelijk geen transactiekosten over je eerste verhandelde € 1000. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Met eToro Bitcoin kopen bij de ASN Bank

Sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden is eToro uitgegroeid tot één van  de meest

populaire crypto beurzen. Daarom is eToro een geweldige broker voor Bitcoin kopen bij de ASN Bank. Eén van de belangrijkste kenmerken van eToro is dat het platform wordt gereguleerd en gecontroleerd door verschillende toezichthouders en bescherming biedt aan zijn klanten. Met eToro kun je echte Bitcoin kopen bij de ASN Bank of beleggen in Bitcoin aandelen die Contracts for Difference (CFD’s) worden genoemd. Je kunt hier ook Ripple, Iota en andere cryptocurrency’s verhandelen.

Wanneer je via de eToro beurs Bitcoin gaat kopen bij de ASN Bank, is het verstandig om je Bitcoins ook meteen op te slaan in de eToro digitale portemonnee. Je hebt dan rechtstreeks toegang tot jouw eToro digitale portemonnee vanaf de telefoon of tablet. Je kunt je Bitcoin of andere cryptocurrency’s in de app gemakkelijk overzetten naar een andere digitale portemonnee. Je kunt de crypto’s natuurlijk ook  doorverkopen op eToro en jouw inkomsten overboeken naar jouw eigen ASN Bank betaalrekening. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

Wat is Bitcoin eigenlijk?

Inmiddels zal iedereen wel van Bitcoin hebben gehoord. Het is geen wonder als je bedenkt dat dit de eerste digitale valuta was die meer dan tien jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht. Bitcoin kopen bij de ASN Bank via een online exchange is niets meer dan het kopen van digitale valuta. Deze zogenaamde crypto’s verschillen van gebruikelijke fiat valuta doordat ze alleen digitaal op de blockchain bestaan.

Daarom kun je Bitcoin niet zomaar uit de muur halen zoals bankbiljetten. Logischerwijs kun je digitale valuta ook niet opslaan in een gewone portemonnee. Hiervoor heb je een digitale portemonnee nodig. De meeste zijn online, maar je kunt ook een hardware wallet kopen. Elke portemonnee heeft een unieke code die wordt gebruikt om Bitcoin te versturen tussen de verschillende portemonnees.

Zo werkt de blockchain

Bitcoin is niet alleen ’s werelds eerste digitale valuta van het nieuwe gedecentraliseerde betalingssysteem, maar ook ’s werelds meest bekende blockchain applicatie. Net als alle andere blockchain bestaat de Bitcoin blockchain uit een gedecentraliseerde database die op meerdere computers in het netwerk is opgeslagen. Blockchain wordt vaak een digitaal grootboek genoemd waarin transacties van de digitale munt worden bewaard. Alle gemaakte transacties worden geketend aan een digitaal blok. Vandaar de naam blockchain.

Waarop is de waarde van een Bitcoin gebaseerd?

De prijs van cryptocurrency’s zoals Bitcoin is gebaseerd op de oeroude principes van vraag en aanbod. Er zijn veel investeerders en beleggers die de vraag stimuleren. Dat komt doordat de blockchain technologie wordt beschouwd als de toekomst. Daarom is Bitcoin kopen bij de ASN Bank via een crypto exchange op dit moment zeer interessant.

Ook merken we dat Bitcoin steeds populairder wordt als betaalmiddel in winkels, zowel online als fysiek. Ook hier in Nederland. Er zijn zelfs een aantal pinautomaten waarop je Bitcoin kunt inwisselen voor euro’s. Door nu over te gaan tot Bitcoin kopen bij de ASN Bank, kun je ook  genieten van de verwachte prijsstijgingen van deze digitale betaalmethode.