Kan je Bitcoin kopen bij de Rabobank? Ontdek het hier!

Omdat de Bitcoin prijs de laatste tijd weer snel stijgt, vragen steeds meer mensen zich af of Bitcoin kopen bij de Rabobank een mogelijkheid is. Op dit moment is dat helaas nog niet mogelijk op een directe manier. Dit is overigens ook nog niet het geval bij de andere grote banken in Nederland. Maar indirect kun je wel Bitcoin kopen bij de Rabobank, via een zogenaamde crypto exchange. Hoe dat allemaal werkt, leggen we je uit in dit informatieve artikel over Bitcoin kopen bij de Rabobank.

Samenvatting: zo koop je snel Bitcoins bij de Rabobank

  1. Klik hier om een account te openen bij Bitvavo
  2. Stort via iDEAL geld op je Bitvavo account vanaf je Rabobank rekening
  3. Klik op de Bitcoin en druk op de kopen knop

Bitcoin kopen bij de Rabobank in 5 stappen:

In deze paragraaf leggen we je in vijf simpele stappen uit hoe je Bitcoin kunt kopen bij de Rabobank door gebruik te maken van een crypto exchange. Wil je meer weten over de verschillende exchanges die je kunt gebruiken voor Bitcoin kopen bij de Rabobank? Lees dan na het stappenplan onze reviews over de belangrijkste drie crypto exchanges voor Nederlandse consumenten: Bitvavo en eToro.

Stap 1: Crypto exchange vergelijken

Als je gaat beginnen met het kopen en verkopen van Bitcoin, dan is het nodig dat je eerst een crypto exchange uitkiest. Immers, Bitcoin kopen bij de Rabobank doe je via een online platform waar je Bitcoin en andere crypto’s kun verhandelen. Het platform wat je hiervoor kiest, moet in de eerste plaats het aanbod van crypto’s hebben dat jou aanspreekt. Bitcoin is de populairste cryptocurrency, maar tegenwoordig zijn er ook andere munten waar je veel geld mee kunt verdienen, zoals Ethereum, Litecoin en Ripple.

Een ander belangrijk criterium zijn de kosten van het platform. Door eerst de verschillende opties met elkaar te vergelijken, kun je voordelig Bitcoin kopen via de Rabobank.  Hieronder zie je een duidelijk overzicht met crypto exchanges van hoge kwaliteit:

[table “1” not found /]

Stap 2: Een account aanmaken

Voordat je kunt beginnen met het kopen van Bitcoin bij de Rabobank, zul je eerst een account aan moeten maken bij de gekozen crypto exchange. Je doet dit door een gebruikersnaam te kiezen (meestal jouw e-mailadres) en een veilig wachtwoord. Het gaat om geldzaken, dus gebruik geen makkelijk wachtwoord wat je al op veel andere sites ook gebruikt. Het zou zonde zijn als je account gehackt wordt en anderen aan jouw geld kunnen komen. Om te verifiëren dat jouw e-mail correct is, zul je een mail ontvangen waarin je op een activatielink moet klikken.

Daarmee is de basis afgerond, maar kan je nog geen Bitcoin kopen bij de Rabobank via dat platform. Volgens de wet is het nodig dat nieuwe klanten hun identiteit bewijzen door een kopie te sturen van je paspoort of identiteitsbewijs. Sommige crypto exchanges vragen je ook om een selfie te nemen, dit kan dan automatisch in de app van de exchange. Vervolgens worden jouw gegevens door een administratieve medewerker gecontroleerd. Vaak gaat dit vrij vlot, maar het kan tot 24 uur duren.

Stap 3: Geld storten

Om dan eindelijk te kunnen beginnen met Bitcoin kopen bij de Rabobank, is het nodig dat je geld stort op je online account bij de crypto exchange. Je kunt dit het snelst doen met een iDeal betaling die het gewenste bedrag direct van jouw Rabo rekening afschrijft. Binnen enkele seconden staat het bedrag op je account en kun je het gebruiken om Bitcoin aan te schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om via online bankieren een SEPA overboeking te doen. Dan duurt het maximaal een werkdag totdat je het geld kunt gebruiken.

Rabobank geld storten

Je kunt met de Rabobank snel geld storten op een crypto exchange

Stap 4: Bitcoin kopen bij de Rabobank

Je kunt Bitcoin kopen bij de Rabobank met het saldo op je online account van de crypto exchange. De daadwerkelijke aankoop van Bitcoins en andere crypto’s, is heerlijk simpel. In de app geef je aan hoeveel cryptomunten je wilt kopen en dat je de aankoopprijs accepteert. Op het moment dat jij akkoord gaat met de transactie, worden de crypto’s bij de verkoper gereserveerd voor jou. Vervolgens worden ze aan jouw digital wallet toegevoegd. Dit kan een paar minuten duren. Zo makkelijk is het Bitcoin kopen bij de Rabobank via een crypto exchange.

Bitcoins-kopen-Rabobank

Het kopen van Bitcoins bij de Rabobank is zo gebeurd!

Stap 5: Bitcoin bewaren

Je kunt de Bitcoin niet bij de Rabobank bewaren, want die heeft nog geen digitale wallet beschikbaar voor crypto’s. De meeste mensen kiezen ervoor om de Bitcoin op te slaan op een digitale wallet die de crypto exchange aanbiedt. Dat is lekker overzichtelijk. Je kunt er ook voor kiezen om jouw crypto’s in een andere digitale wallet op te slaan, of zelfs op een hardware wallet die je fysiek thuis hebt. De laatste optie is het veiligst en vooral aan te raden voor gevorderden.

Voordelen Bitcoin kopen bij de Rabobank

Alle Nederlanders kennen de Rabobank wel, want overal door het land kom je Rabobank kantoren en pinautomaten tegen. Omdat deze bank zo betrouwbaar en veilig is, kun je met een gerust hart Bitcoin kopen bij de Rabobank via een crypto exchange. Andere voordelen van de Rabobank zijn de lage maandelijkse kosten voor jouw betaalrekening of spaarrekening; de handige online bankieren app voor onmiddellijke overschrijvingen van en naar jouw crypto exchange; en de optie om een voordelige creditcard aan te vragen tegen zeer aantrekkelijke rentepercentages.

Veilig Bitcoin kopen bij de Rabobank

Wanneer je Bitcoins wilt kopen via de Rabobank, is het belangrijk dat alles op een uiterst veilige manier wordt behandeld, zowel door de bank als door de crypto exchange. De Rabobank is altijd bezig met het vernieuwen van de veiligheidsprotocollen, dus hackers krijgen eigenlijk geen kans bij deze grote Nederlandse bank.

Om zeker te weten dat je altijd het best beveiligd bent, is het aan te raden om de online bankieren app van de Rabobank automatisch te laten updaten. Zorg er ook voor dat je je account bij de crypto exchange goed beveiligd om eventuele hacks tegen te gaan.

Rabobank-Bitcoin-kopen-scaled

Met welke crypto exchange Bitcoin kopen bij de Rabobank ?

Het aanbod van crypto exchanges is tegenwoordig aanzienlijk. Het is voor de meeste mensen daarom erg lastig om de juiste crypto exchange te vinden die past bij hun manier van beleggen in Bitcoin. Wij helpen je daar graag een handje bij door de verschillen uit te leggen tussen de drie belangrijkste crypto exchanges voor Nederlandse beleggers. De nieuwste optie is Bitvavo, welke in Nederland gevestigd is. De andere twee opties zijn de al wat langer bestaande eToro.

Bitcoin kopen bij de Rabobank met Bitvavo

Bitvavo is een crypto exchange en broker waar je cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, kunt kopen en verkopen. De app van Bitvavo lijkt op de app van een normale bank, alleen kun je hier investeren in crypto currencies in plaats van de ouderwetse fiat currencies zoals de Dollar en de Britse Pond.

Via het handelsplatform van Bitvavo kunnen Nederlanders veilig Bitcoin kopen via de Rabobank. Eén van de grote voordelen van Bitvavo is dat het bedrijf in Nederland is gevestigd en door onze eigen overheid gereguleerd wordt. Verder biedt Bitvavo een duidelijke en transparante kostenstructuur wat het kopen van Bitcoin bij de Rabobank via Bitvavo geschikt maakt voor zowel beginners als gevorderden.

Nadat je je succesvol bij Bitvavo hebt geregistreerd, kun je zowel de app als de website gebruiken om Bitcoin te kopen of verkopen. De website biedt overigens meer opties dan de mobiele app. Het dashboard geeft een overzicht van alle beschikbare cryptovaluta en je eigen rekeningsaldo in euro’s. Bovendien kun je via de app gemakkelijk geld overmaken tussen je Bitvavo account en Rabo rekening.  Klik hier om onze Bitvavo review te lezen of druk op de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Bitcoin open bij de Rabobank met eToro

Het eToro platform werd al in 2006 opgericht en is sindsdien erg populair bij veel Nederlandse particuliere investeerders. Ondertussen verhandelen gebruikers hier niet alleen aandelen, maar ook Bitcoin en meer dan dertig andere crypto valuta’s. Dit maakt eToro een belangrijke crypto exchange in Europa. eToro blijft zijn assortiment cryptocurrencies uitbreiden, en is daarom erg geschikt voor jou als je Bitcoin wilt open met de Rabobank.

Met eToro kun je direct op het online platform in cryptocurrencies handelen, net zoals je dat met aandelen zou doen. eToro beheerd speciale offline wallets, die gemaakt zijn van speciale hardware van militaire kwaliteit en zijn beveiligd met crypto versleuteling. Bitcoin kopen bij de Rabobank via eToro is daarom ook een zeer veilige optie. Klik hier om onze eToro review te lezen of druk op de knop om direct een account te openen:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

Wat is Bitcoin eigenlijk?

Voordat je Bitcoin koopt bij de Rabobank via een crypto exchange is het belangrijk dat je begrijpt wat een Bitcoin eigenlijk is. Bitcoins, net als andere crypto valuta, zijn digitale betaalmiddelen. De valuta wordt voornamelijk gebruikt om te investeren, maar er komen tegenwoordig steeds meer winkels bij waar je met Bitcoin kunt betalen. Ook zijn er op sommige locaties in Nederland speciale crypto pinautomaten.

De technologie achter de Bitcoin is de zogenaamde blockchain. Deze innovatie beschermt het transfersysteem tegen manipulatie. Vanwege de gedecentraliseerde structuur staat het ook buiten de controle van staten of banken. De legitimatie van een transactie met Bitcoins wordt automatisch uitgevoerd door de gebruikers van het netwerk. Dat is één van de redenen dat Bitcoin kopen bij de Rabobank nu alleen nog maar indirect mogelijk is.

Zo werkt de blockchain

De blockchain wordt ook wel gedistribueerde grootboeken technologie genoemd. Dat betekent zoveel als een openbaar en gedecentraliseerd accountant bestand. Een enkel blok van zo’n keten bestaat uit specifieke transactie data, die de hash wordt genoemd. De afzonderlijke blokken zijn cryptografisch aan elkaar gekoppeld om hun authenticiteit te garanderen.

Doordat de transacties op elkaar voortbouwen en in een netwerk worden opgeslagen, leidt een wijziging na een transactie tot een verandering  van het gehele systeem. Dit maakt manipulatie moeilijker en zorgt ervoor dat geen enkele bank of staatsinstelling het digitale geld apart hoeft te beveiligen.

Waarop is de waarde van een Bitcoin gebaseerd?

De prijs van cryptovaluta zoals Bitcoin wordt gereguleerd door het principe van vraag en aanbod. Er zijn veel drijfveren die de vraag stimuleren. Een daarvan is dat de blockchain technologie wordt beschouwd als toekomstgericht en er steeds meer geïnvesteerd wordt in crypto valuta. Bitcoin kopen bij de Rabobank via een crypto exchange is op dit moment dus een goed idee.

Ook zie je dat Bitcoin aan populariteit wint als betaalmiddel in winkels, restaurants en bij andere dienstverleners. Nu voornamelijk in Amerika en China, maar ook in Nederland is de Bitcoin in opkomst. Door Bitcoin te kopen bij de Rabobank kan ook jij genieten van de potentie van dit digitale betaalmiddel.