Kan je Bitcoin kopen bij de SNS Bank? Ontdek het hier!

Jij wilt vast weten op welke manier Bitcoin kopen bij de SNS Bank mogelijk is. En dat is geen gekke vraag, want steeds meer Nederlanders zijn benieuwd naar het antwoord op de vraag of Bitcoin kopen bij de SNS Bank mogelijk is. Bitcoin kopen bij de SNS Bank is helaas op dit moment nog niet mogelijk. Wat je wel kunt doen, is jouw SNS Bank rekening koppelen aan een account bij een crypto exchange en daar Bitcoin kopen en verkopen. Wil je ook weten hoe dat werkt? Lees dan snel verder.

Samenvatting: hoe koop je snel Bitcoins met de SNS Bank?

In 5 stappen Bitcoins kopen bij de SNS Bank

Als je Bitcoin gaat kopen bij de SNS Bank via een crypto exchange zoals Bitvavo of eToro, dan hoef je maar een paar stappen uit te voeren. Je voltooit het hele proces in 5 eenvoudige stappen.

Nadat je de meest geschikte crypto beurs hebt gekozen, hoef je in principe alleen maar in te loggen en jouw persoonlijke gegevens te laten verifiëren. Kort daarna kun je beginnen met het kopen van Bitcoins bij de SNS Bank door euro’s van jouw SNS account naar de gekozen online crypto exchange te sturen en de gewenste hoeveelheid Bitcoin op de digitale beurs te kopen.

Stap 1: Crypto exchange vergelijken

Wanneer je Bitcoin gaat kopen of verkopen, moet je eerst beslissen over een passende crypto exchange. Het Bitcoin kopen bij de SNS Bank gaat tenslotte via een online beurs waar je in Bitcoin en andere crypto’s kunt handelen. Het handelsplatform bij uitstek zal in de eerste plaats een aantrekkelijk aanbod aan digitale munten moeten hebben. Bitcoin is, zoals bekend, de meest populaire crypto van dit moment. Desondanks is er ook een groot aanbod van andere munten als Litecoin en Ethereum.

Je moet daarnaast ook de kosten vergelijken. Je wilt natuurlijk een voordelige exchange gebruiken. Een gemiddeld platform vraagt transactiekosten, vaak een percentage van de totale aankoop in Bitcoin. Je kunt goedkoop Bitcoin kopen bij de SNS Bank door reviews te lezen over de exchanges en het platform te kiezen die past bij jouw persoonlijke stijl van beleggen.

Hieronder zie je direct wat mijn favoriete crypto exchanges zijn:

[table “1” not found /]

Stap 2: Maak een account aan

We raden aan om te kiezen uit de drie meest geselecteerde cryptocurrency beursplatformen hier in Nederland. Het aanmaken van een account is op alle twee de platforms heel eenvoudig. Het begint met een eenvoudige registratie. De registratie moet per e-mail worden bevestigd door de activeringscode.

Vervolgens moet je je identiteit bewijzen door het uploaden van een foto van je ID-kaart en door een selfie te maken met je mobiel. Nadat er een account is aangemaakt, kunt je Bitcoin kopen bij de SNS Bank.

Stap 3: Geld storten

Voordat je Bitcoins kunt kopen met de SNS Bank, moet je eerst geld van je SNS rekening naar je online account bij de crypto exchange overmaken. De meeste mensen gebruiken hier iDEAL voor. Dan wordt het geselecteerde bedrag direct van de SNS Bank tegenrekening afgeschreven, zoals bij een normale betaling. Ook is het saldo direct beschikbaar op het handelsplatform en kun je vliegensvlug aan de slag met Bitcoin kopen bij de SNS Bank. Andere opties zijn credit cards, PayPal of een bankoverschrijving.

SNS-Bank-geld-storten

Stap 4: Bitcoin kopen bij de SNS Bank

Bitcoin kopen bij de SNS Bank begint pas echt na het storten van harde euro’s op jouw persoonlijke account bij eToro of Bitvavo. Nu wordt het pas echt spannend. De truc is om de Bitcoin aan te schaffen als de waarde op een laag punt staat en het dan weer te verkopen op een later moment als de koers hoger staat. Na de aankoop is de digitale munt van jou, maar het duurt eventjes voordat de achterliggende blockchain is bijgewerkt en de Bitcoin daadwerkelijk is bijgeschreven op je digitale portemonnee.

Stap 5: Bitcoin bewaren

Voor Bitcoin heb je een speciale digitale portemonnee nodig omdat crypto’s niet kunnen worden opgeslagen op je rekening bij de SNS Bank. Hier heb je een aantal opties voor. Je kunt ze opslaan bij een digitale wallet op het handelsplatform zelf, of je kunt zelf een andere provider kiezen. Je bent daar geheel vrij in. Maar houdt er wel rekening mee als je gaat Bitcoin kopen bij de SNS Bank, dat je naast een account bij een online beurs, ook een digitale wallet nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin kopen bij de SNS Bank?

Bitcoin kopen bij de SNS Bank brengt veel voordelen met zich mee voor de gemiddelde Nederlandse consument. Met de SNS Bank app stuur je eenvoudig geld naar de cryptocurrency exchanges om daar op de online beurs Bitcoin te kopen en verkopen. Bitcoin kopen bij de SNS Bank is het snelst als je met iDEAL betaalt,  want dan wordt het saldo direct op de account bij de exchange gestort. SEPA overboekingen zijn ook een optie als je Bitcoin gaat kopen bij de SNS Bank, maar dan kan het een paar uur duren voordat je kunt handelen in Bitcoin.

Veilig Bitcoin kopen bij de SNS Bank

Tijdens het Bitcoin kopen bij de SNS Bank is het belangrijk dat alles zeer veilig wordt verwerkt zowel vanuit de bank als vanuit het gekozen cryptocurrency online handelsplatform. De SNS Bank actualiseert voortdurend haar beveiligingssystemen om te voorkomen dat kwaadwillenden bij deze grote Nederlandse bank kunnen inbreken. We raden Nederlanders dan ook aan om de app voor internetbankieren van de SNS Bank automatisch te laten bijwerken, zodat deze altijd volledig beveiligd is. Pas dan kun je zeker weten dat het Bitcoin kopen bij de SNS Bank echt veilig is.

SNS-Bank-Bitcoins-kopen-scaled

Bitcoin kopen bij de SNS Bank: wat zijn de opties?

In dit deel van het artikel bespreken we kort enkele crypto exchanges die je in combinatie met de SNS Bank kunt gebruiken.

Met Bitvavo Bitcoin kopen bij de SNS Bank

Bitvavo heeft Nederlandse eigenaren, dus niet geheel verrassend heeft dit online trade platform de voorkeur bij Nederlanders die net beginnen met Bitcoin kopen bij de SNS Bank. Ook het strakke, no-nonsense, ontwerp maakt Bitvavo tot favoriet onder de Nederlanders. Wat Bitvavo verder bijzonder maakt, is dat het twee interfaces heeft. Eén voor de beginner met enkele opties en eentje voor de pro met heel veel investeringsopties.

Ook is het fijn dat je niet alleen Bitcoin kunt kopen bij Bitvavo, maar ze ook gelijk kunt opslaan op de veilige digitale wallet. En als je eens wat anders wilt dan alleen maar Bitcoin kopen bij de SNS Bank via Bitvavo, dan kun je ook in andere valuta handelen zoals Ethereum en Litecoin. Bitvavo blijf met de markt meegroeien, wat deze crypto exchange ook erg interessant maakt voor de serieuze crypto belegger.

Gebruik de onderstaande knop om een account te openen & betaal geen transactiekosten over je eerste € 1000 aan handelsactiviteiten:

Met eToro Bitcoin kopen bij de SNS Bank

Sinds de oprichting is het eToro platform enorm in trek bij particuliere beleggers en crypto investeerders van het eerste uur. Ondertussen kun je bij eToro niet alleen Bitcoin kopen, maar ook meer dan 25 andere digitale munten en een hele reeks aan financiële instrumenten. eToro is een totaal pakket voor de digitale investeerder. Met eToro Bitcoin kopen bij de SNS Bank is een verstandige keuze voor nu en voor de toekomst.

Met de eToro app kun je cryptocurrency’s direct verhandelen, net zoals je dat vroeger deed met traditionele aandelen. eToro biedt haar klanten daarnaast ook de mogelijkheid om de crypto’s die in je bezit zijn op te slaan in jouw persoonlijke digitale wallet. Hiervoor gebruikt eToro speciale offline hardware die super beveiligd zijn. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

Wat is Bitcoin eigenlijk?

Inmiddels moet iedereen wel eens van Bitcoin hebben gehoord. Dit is niet verwonderlijk omdat het de eerste digitale valuta was die werd uitgegeven. Bitcoin kopen bij de SNS Bank via een online exchange is niets meer dan het kopen van digitaal geld. Deze cryptocurrency’s verschillen van normaal geld omdat ze niet tastbaar zijn. Ze bestaan alleen in de digitale wereld, op de blockchain.

Het is logisch dat het onmogelijk is om digitaal geld te bewaren in een gewone portemonnee of een normale bankrekening met euro’s. Hiervoor heb je een digitale wallet nodig, die zowel online als offline kan zijn. Iedere digitale wallet heeft een unieke code die je nodig hebt om Bitcoins uit te geven of te ontvangen van anderen.

Zo werkt de blockchain

Blockchain is een relatief nieuwe technologie die data distribueert over een netwerk, maar toch altijd in zijn geheel verbonden is. Het is een keten van blokken, daarom de naam, waarop specifieke transactiegegevens staan opgeslagen. De individuele blokken zijn cryptografisch aan elkaar gekoppeld om de betrouwbaarheid te garanderen.

Transacties worden achter elkaar opgeslagen op het netwerk, dus wijzigingen na een individuele transactie leiden tot een systeem brede update. Dit elimineert de noodzaak voor banken en overheidsinstanties om hun digitale geld individueel te beschermen. Door de toepassing van blockchain technologie is het Bitcoin kopen bij de SNS Bank een zeer veilige belegging.

Waarop is de waarde van een Bitcoin gebaseerd?

Bitcoin is waardevol omdat het schaars is en omdat het ergens toe dient. De schaarste wordt verklaard door het feit dat het uiteindelijke aanbod van Bitcoin gelimiteerd is tot 21 miljoen. In theorie zouden de limieten kunnen veranderen, maar op dit moment is dat niet denkbaar.