Saxo Bank

Saxo Bank

De beste broker? Doe hier de vergelijking Probeer Saxo Bank beleggen gratis met een fictief bedrag van €100.000

Beleggen bij Saxo BankSaxo Bank is een gereguleerde Europese bank die volledig is gelicenseerd. Saxo Bank is gespecialiseerd in online beleggen en investeren op wereldwijde financiële markten. Saxo Bank is een bank die vanaf de oprichting af aan de nadruk heeft gelegd op technologie als essentieel onderdeel om concurrerend te zijn in de online beleggingsindustrie.
Saxo Bank is een wereldwijde beleggingsbank met haar oorsprong in Denemarken. Sinds 2001 is de broker in het bezit van een Europese bankenstatus. Saxo Bank biedt haar beleggers onder andere de mogelijkheid m te handelen in aandelen, opties, trackers, turbo’s en futures. Vooral voor de handel in Nederlandse aandelen en opties is Saxo Bank extreem scherp geprijsd.

Saxo Bank Beleggen

Saxo Bank was een van de eerste financiële bedrijven in de wereld die met een online informatie en investerings platform kwam. Vandaar dat Saxo Bank vanaf het begin al direct de focus op technologie heeft gelegd, de service die het bied is grandioos. Tegenwoordig hebben zij dan ook een wereldwijd klanten bestand. Na dat Saxo Bank haar Europese bankenstatus kreeg heeft Saxo Bank zich als een bepalende speler in de markt gepositioneerd.

Beleggen via IG

Het beschermen van klantinformatie en het veilig besturen, uitvoeren en beheren van real-time interne systemen zijn van het grootste belang voor Saxo Bank. Een omvangrijk team van ervaren IT-Professionals werken er dan ook dag en nacht aan om Saxo Bank’s informatie en systemen te beschermen.

Saxo Bank geeft sinds 1992 toegang tot wereldwijde financiele markten, met een sterk portfolio aan producten en platforms voor particuliere beleggers, institutionele beleggers, banken en brokers. Het voordeel aan Saxo Bank is net als bij andere online brokers dat het heel simpel is om online te beleggen met gebruik van de programma’s, bij Saxo Bank heet dit programma de SaxoTrader.

Tools voor klanten van Saxo

Aangezien het mobiele netwerk steeds meer gebruikt word heeft ook Saxo Bank daarop ingespeeld, u hoeft zich straks nooit meer zorgen te maken over het missen van belangrijke punten op de dag omdat bijvoorbeeld uw internet er thuis uitligt, hier is de uitermate handige iPhone en iPad app voor. Zo kunt u via uw mobiele telefoon gewoon uw aandelen beheren en hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Gebruikers van Saxo Bank geven de bank de volgende pluspunten mee: 160+ valutaparen, FX Opties, Goud & Zilver, Brede ondersteunde handelsplatformen, 20 dagen gratis uitproberen met demo account en niet te vergeten betrouwbaarheid, wat toch een zeer belangrijk punt is.

Gebruikers van de bank hebben echter ook wat aan te merken op de bank: hoge instap drempel door hoge minimale storting van €10.000, spreads & marges veranderen regelmatig en worden niet uniform gewijzigd, handels platforms zijn complex en minder geschikt voor nieuwe handelaren.

Ondanks de hoge instapdrempel is Saxo Bank toch te goedkoopste broker voor grote transacties. Verder kunnen we stellen dat Saxo Bank voor de beginnende handelaren minder geschikt is. De minimale grootte van eenvoudigste handels account bedraagt namelijk €10.000 en dit is voor een startende handelaar natuurlijk erg hoog. Hiervoor krijgt u echter wel zeer veel terug. Spreads zijn vanaf 2 pips en de commissies zijn laag. Per 1 september 2011 zijn deze zelfs voor AEX aandelen extra verlaagd naar 0,10% met een minimum van €5 waardoor Saxo Bank ook in beeld komt voor de kleinere handelaren.

Saxo Bank
1.8 (35.56%) 63 stemmen