Wat zijn de beste CFD brokers (2024)?

Wil je de beste CFD brokers met elkaar vergelijken? Op deze pagina zie je direct een overzicht met de top 10 CFD brokers.

Wat zijn de beste CFD brokers?

Hieronder zie je een overzicht van de beste CFD brokers. Op die manier kunt u in één oogopslag zien bij welke brokers u het beste in CFD’s kunt beleggen.

 BrokerServicekostenKosten CFD's 
Plus 500 logoPlus 500
* Gratis uitproberen met een demo
* Gebruiksvriendelijke software
* CFD's op alle bekende aandelen
* 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's
Geen commissiesGeen commissiesInfo & Aanvraag
Lynx
* Scherpe CFD tarieven
* Lage financieringskosten
* Geen spread markup
€5€6 minimumInfo & Aanvraag

Wat is een CFD broker?

Een CFD broker is een broker die zich specifiek richt op de speculatie in CFD’s. CFD staat voor contract for difference en je kunt met deze derivaten actief handelen in het prijsverloop van bijvoorbeeld aandelen of grondstoffen. Het is belangrijk om de risico’s van beleggen in CFD’s goed te bestuderen: veel particuliere beleggers verliezen namelijk geld met CFD beleggingen.

CFD brokers vergelijken: waar moet je op letten?

CFD brokers verschillen sterk in de kwaliteit van de producten die ze aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld op de volgende factoren letten:

  • Kosten: je krijgt bij CFD’s te maken met een spread en financieringskosten. Bekijk bij welke CFD broker je het goedkoopst kunt beleggen.
  • Aanbod: niet iedere CFD broker biedt dezelfde producten aan. Wil je in een minder bekend CFD aandeel beleggen? Dan is het verstandig om eerst het aanbod van de brokers met elkaar te vergelijken.
  • Software: wanneer je actief in CFD’s gaat beleggen, is het belangrijk dat de software van hoge kwaliteit is. Het is daarom aan te raden om de CFD-platformen met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

CFD platform vergelijken met een demo

Je kunt de mogelijkheden bij de meeste CFD platforms geheel risicoloos uitproberen met een gratis demo. Dit is zeker aan te raden: op die manier kan je testen of een broker bij je past.

Probeer te beleggen alsof je eigen geld op het spel staat. Op die manier ontdek je wat voor resultaten je zou behalen wanneer je met echt geld zou beleggen.

CFD vergeleken met aandelen

Veel nieuwe beleggers maken de fout om CFD brokers direct te vergelijken met aandelen brokers. Beide producten zijn echter fundamenteel anders.

Je koopt aandelen vaak voor de lange termijn en je kunt ze zo lang vasthouden als je wilt. Alleen wanneer het bedrijf failliet gaat, verlies je de aandelen.

Wanneer je in CFD’s belegt, doe je dit normaal gesproken voor de korte termijn. Het is erg duur om CFD beleggingen langer vast te houden en je bent bovendien niet de eigenaar van het onderliggende effect.

Wat zijn CFD’s?

CFD’s zijn financiële derivaten waarmee beleggers kunnen speculeren op koersen die omhoog (long) gaan en koersen die dalen (short) gaan. Beleggers kunnen met CFD’s beleggen met meerdere onderliggende waarden zoals Forex, indices, aandelen en grondstoffen. De handelaar of ook wel koper wordt bij CFD’s nooit zelf eigenaar van de onderliggende waarde.

Hefboom gebruiken

Met CFD’s is het mogelijk om een hefboom te gebruiken. Een hefboom maakt het mogelijk om met een kleiner bedrag een grotere investering te doen. De broker legt in dit geval een deel van het geld in. Gelukkig kan je bij de handel in CFD’s niet meer verliezen dan er op uw account staat.

Het gebruik van een hefboom maakt het mogelijk om een potentieel hoger rendement te behalen. Wel moet je er rekening mee houden dat de risico’s bij het gebruik van een hefboom ook toenemen.

Wanneer je een hefboom van 1:5 gebruikt, lijdt een stijging van 1% tot een winst of verlies van 1%.

Short positie innemen

Met CFD’s kan je ook een short positie openen. Door short te gaan,speculeer je op een dalende koers. Elke euro daling is dan winst en elke euro stijging is dan verlies. Dit maakt beleggen in CFD’s een interessante optie in economisch onzekere tijden.

Financieringsrente

Als een belegger een CFD-posities ’s nachts aanhoudt, dient hij rente te betalen. Je belegt bij CFD’s namelijk met geleend geld. Deze rente is vaak gebaseerd op LIBOR of een ander rentetarief. CFD’s zijn dan ook voornamelijk geschikt voor vrij korte beleggingen.

Spread: de kosten van CFD’s

Bij CFD’s betaal je de zogenaamde spread. Het overgrote deel van de CFD brokers rekent geen verdere commissies. De spread is het verschil tussen de bied- en laatprijs of ook wel het verschil tussen de koop- en verkoopprijs. De spread is de winst die de broker maakt op je transacties. Natuurlijk wil de broker dat je succes behaalt: op die manier kunnen ze over een langere periode transactiekosten binnenhalen.

Margin call

Het laatste principe dat je moet begrijpen bij het beleggen in CFD’s, is de zogenaamde margin call. Wanneer je gebruikmaakt van een hefboom, zet je meer geld in dat er op uw beleggingsrekening staat. De broker wilt dit geld natuurlijk niet verliezen.

Wanneer de koersen te sterk dalen kan je te maken krijgen met een margin call. Dit gebeurt wanneer de tegoeden op je account niet meer voldoende zijn om de verliezen op te vangen. Het is dan ook belangrijk om de risico’s bij CFD’s goed te beheren, anders kan je de volledige inleg verliezen!

Hoe werkt beleggen in CFD’s?

Je hebt een account nodig bij een CFD broker om te kunnen beleggen in CFD’s. Beleggen in CFD’s werkt eigenlijk hetzelfde als beleggen in het onderliggende effect.

Je kunt binnen het trading platform bijvoorbeeld een positie openen op het CFD aandeel Amazon. Het is dan mogelijk om op een stijgende of een dalende koers te speculeren.

Risicobeheer bij CFD’s

Door de hefboom kan het bij CFD’s erg hard gaan met de winsten en verliezen. Het is daarom verstandig om je positie automatisch te sluiten bij een bepaald verlies; op die manier voorkom je dat je het volledige bedrag op je rekening verliest. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een gegarandeerde stop loss.

Bij deze gegarandeerde stop zal de markt niet nog even door bewegen, zoals dat bij de gewone stops wel kan gebeuren. De gegarandeerde stop is echter niet het enige middel bij CFD’s voor risicomanagement, zo kan je ook gebruikmaken van een gewone stop, trailing stop en de limietorder.

Strategie bij beleggen in CFD’s

Het is belangrijk om een goed plan op te stellen voordat je gaat beleggen in CFD’s: zonder een goed plan zijn de kansen op succes minimaal. Bij de meeste partijen is het mogelijk om alle opties uit te proberen door middel van een gratis demo. Vervolgens kan je gebruik maken van twee soorten analyses om uw kans op succes te verhogen:

Fundamentele analyse

De eerste analyse die je kunt gebruiken, is fundamentele analyse. Bij fundamentele analyse bekijk je de cijfers achter bijvoorbeeld een bedrijf. Denk hierbij aan de huidige winstgevendheid, maar ook aan de toekomstplannen van het bedrijf. Het is ook mogelijk om recent nieuws erbij te halen. Beleggen wanneer er nieuws uitkomt, kan extra aantrekkelijk zijn met CFD’s, aangezien er dan vaak sprake is van forse volatiliteit.

Technische analyse

Een andere populaire analyse die handelaars in CFD’s gebruiken is technische analyse. Bij technische analyse ga je op zoek naar patronen in de koersgrafiek. De koers beweegt zich namelijk vaak via vaste patronen. Dit komt doordat mensen kopen en verkopen op basis van wat ze zien. Er zijn bijvoorbeeld vaak horizontale niveaus waar de koers niet doorheen breekt.

Waar zijn CFD’s beschikbaar?

CFD’s zijn verkrijgbaar in meerdere landen waaronder Nederland, Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Polen, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Italië, Singapore, Zuid-Afrika, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Ierland, Japan en Spanje. In de Verenigde Staten kan je niet in CFD’s handelen omdat ze in de Verenigde Staten verboden zijn.