Ethereum Classic kopen: waar kan je beleggen in ETC?

Ethereum Classic is in 2021 enorm in waarde gestegen en lijkt te profiteren van het succes van Ethereum. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste investeren in ETC? En wat zijn de verschillen tussen Ethereum Classic en het ‘gewone’ Ethereum? In dit artikel lees je alles wat je nodig hebt om te beginnen met het verhandelen van Ethereum Classic!

Hoe kan je Ethereum Classic kopen?

Voor het kopen van ETC heb je een account nodig bij een crypto exchange die deze munt aanbiedt. Je kunt een crypto exchange zien als een supermarkt, maar dan voor digitale munten. Je stort geld en vervolgens worden de crypto’s geleverd binnen je online account.

Een goede en betrouwbare partij om ETC bij te verhandelen is Bitvavo. Bij Bitvavo kan je de eerste € 1000 aan Ethereum Classic geheel zonder commissies kopen. Daarna betaal je er nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij Bitvavo:

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic of ETC is ontstaan als een hard fork. Een hard fork is een situatie waarin een bestaande crypto wordt opgesplitst. Dit gebeurt wanneer er geen overeenstemming bestaat over de toekomst van de crypto. Het protocol splitst dan waarbij de huidige houders van de token ook de nieuwe tokens ontvangen. Toen Ethereum opsplitste, ontving iedereen dan die Ehtereum bezat dan ook gratis Ethereum Classic.

Ethereum ontstond op 12 juli 2016 om een grote hack terug te draaien. Het lukte een hacker namelijk om meerdere keren een transactie uit te voeren met dezelfde Ethereum. Niet iedereen was het ermee eens dat er een nieuwe blockchain ontstond: sommige miners gingen door met Ethereum Classic wat eigenlijk het oude systeem was. Ze geloven dat de hack een eenmalig probleem was en dat er niets mis is met de oorspronkelijke blockchain.

Ethereum classic beleggen

Hoe kan je beleggen in ETC?

Wanneer je wilt investeren in ETC, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Ethereum Classic gaat waarschijnlijk geen veel gebruikte crypto worden, aangezien de reputatie beschadigd is. Tegenwoordig wordt eigenlijk alleen Ethereum gebruikt.

Grappig genoeg heeft ETC alsnog een behoorlijke waarde: dit komt doordat er veel speculanten actief zijn op de markt van crypto’s. Hierdoor kunnen zelfs cryptomunten zonder veel waarde soms enorm stijgen.

Door actief te handelen op het koersverloop van ETC kan je hier alsnog van profiteren. In 2021 is de prijs van Ethereum Classic bijvoorbeeld in een rally vier keer over de kop gegaan. Wanneer je was ingestapt in begin mei dan had je enkele dagen later vier keer zoveel gehad!

Onthoud echter dan investeren in een crypto als ETC enorm risicovol is. Houd de laatste ontwikkelingen daarom goed in de gaten en koop Ethereum Classic alleen met geld dat je kunt missen. Het is bovendien verstandig om je beleggingen te spreiden over verschillende crypto’s: op die manier voorkom je dat je al je geld inzet op een crypto die faalt.

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic is eigenlijk praktisch gezien hetzelfde als Ethereum. Ook ETC is een decentrale, blockchain met een eigen token.

Een belangrijk onderdeel van ETC zijn de slimme contracten of smart contracts. Je kunt met slimme contracten instellen dat je een transactie uitvoert wanneer er aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Wanneer een product wordt geleverd, kunnen er bijvoorbeeld automatisch een X aantal cryptomunten worden verzonden.

ETC kan daarnaast worden gebruikt voor het ontwikkelen van decentrale applicaties. Dit zijn applicaties die werken op de principes van de blockchain.

Koersverwarming Ehtereum Classic 2021

Hoeveel ETC in de toekomst waard wordt is lastig te zeggen. Crypto’s zijn erg volatiel en kunnen binnen enkele dagen tientallen procenten stijgen of dalen. Ethereum Classic beweegt in sterke mate mee met de prijs van Ethereum. Door daarnaast het nieuws in de gaten te houden kan je voorspellen wat de koers van ETC in de toekomst gaat doen.

De koers kan stijgen wanneer mensen besluiten om weer over te stappen van ETC naar Ethereum. De kosten voor het gebruik van Ethereum Classic liggen lager en door de lagere prijs is de munt ook toegankelijker voor speculanten. Hier staat tegenover dat het netwerk geen toegang heeft tot de nieuwe updates van Ethereum waardoor de ontwikkelingen binnen deze blockchain kunnen vertragen.

Doe altijd goed onderzoek voordat je Ethereum Classic koopt. Op die manier kan je bepalen of het verstandig is om nu te investeren in ETC.