Beste ETF broker (2024) – ETF brokers vergelijken

Ben je benieuwd bij welke broker je het beste in ETF’s kunt beleggen? Op deze pagina kan je direct de beste ETF brokers met elkaar vergelijken.

ETF brokers vergelijken: wat zijn de beste brokers?

<Tabel>

Wat is een ETF?

Een ETF of exchange traded fund is een fonds dat verhandelbaar is op de aandelenbeurs. Een ETF investeert in een grote hoeveelheid effecten. Je kunt bijvoorbeeld in een ETF investeren die in alle Amerikaanse aandelen in de S&P investeert. Met een ETF kan je op die manier met één belegging direct veel spreiding toepassen.

Waar moet je op letten bij het selecteren van een ETF broker?

  • Kosten: wanneer je ETF’s koopt en verkoopt, betaal je hier normaal gesproken transactiekosten over. Het is aan te raden om de kosten te vergelijken zodat je een hoger rendement kunt behalen.
  • Aanbod: er bestaan duizenden verschillende ETF’s. Maak daarom eerst een lijst met de ETF’s waarin je wilt beleggen: op die manier kan je bepalen welke ETF broker de beste keuze is.
  • Gebruiksgemak: je kunt bij sommige ETF brokers automatisch elke week of maand in een selectie ETF’s investeren.

Uiteindelijk is er niet één objectieve beste ETF broker. Door de verschillende ETF brokers met elkaar te vergelijken, ontdek je welke partij het beste bij je past.

Slimme strategie voor beleggen in ETF’s

Dollar cost averging kan een slimme strategie zijn voor beleggingen in ETF’s. Je investeert dan periodiek op vaste momenten in ETF’s.

Dit heeft een groot voordeel: je koopt de ETF dan namelijk zowel tegen lage als hoge prijzen. Hierdoor kan je een gemiddeld rendement behalen over je belegging.

Neem de tijd om de verschillende brokers waarbij je automatisch in ETF’s kunt beleggen met elkaar te vergelijken.