Hoe kunt u Litecoins kopen? Beleggen in Litecoins

Steeds meer mensen begrijpen de kracht van cryptovaluta’s. Het kan dan ook erg winstgevend zijn om een cryptocurrency als de Litecoin op het juiste moment te kopen: de cryptomunt stijgt (en daalt) soms wel tientallen procenten op een dag. In dit artikel bespreken we hoe u het beste kunt beleggen in Litecoins door ze te kopen.

Hoe kunt u het beste Litecoins kopen?

Veel beleggers vragen zich af hoe ze het beste Litecoins kunnen kopen. Voor de meeste mensen is het slim om de Litecoins direct online te kopen bij een betrouwbare, online partij. Uw Litecoins worden dan bijgeschreven binnen uw online account en u kunt ze op elk moment weer verkopen.

Bitvavo is een betrouwbare partij waar u tegen lage tarieven Litecoins kunt kopen & verkopen. Bij Bitvavo betaalt u slechts 0,25% aan transactiekosten en over de eerste $1000 betaalt u helemaal geen kosten wanneer u de onderstaande aanmeldknop gebruikt:

Wilt u direct Litecoins kopen? In de onderstaande grafiek ziet u direct tegen welke koers u de cryptomunt kunt kopen. Met de knopen knop voegt u de munt vervolgens direct aan uw account toe!

 

Hoe kunt u actief beleggen in Litecoins?

Niet iedereen wilt Litecoins kopen. Sommige mensen zijn op zoek naar manieren om te profiteren van de sterke koersschommelingen. De koers van de Litecoin beweegt namelijk regelmatig flink omlaag en omhoog.

Bij een online broker kunt u actief handelen in het koersverloop van de Litecoin. Op die manier kunt u ook inspelen op een dalende koers door een short order te openen. Met een short order speculeer je juist op een dalende koers van de Litecoin.

Een ander voordeel van beleggen in Litecoins bij een broker is dat u een hefboom kunt inzetten. Hierdoor kunt u met een bedrag van € 100 bijvoorbeeld direct handelen in € 200 aan Litecoins.

Wilt u beleggen in Litecoins geheel gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan direct de onderste knop om een gratis demoaccount te openen bij Plus500. U kunt bij Plus500 via het internet handelen in CFD Litecoins.

80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFDs met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat is de Litecoin eigenlijk?

Litecoin is net zoals de Bitcoin een gedecentraliseerde munt. De cryptomunten zijn al enkele jaren enorm populair en de litecoin wordt ook steeds meer gebruikt.

De litecoin wordt in Venezuela via het Remesas remittance platform bijvoorbeeld door Venezolanen in het buitenland gebruikt om de cryptomunten naar familieleden te sturen. Het platform rekent vervolgens 15% aan transactiekosten die naar de overheid gaan. Zelfs de overheid van Venezuela wil graag cryptomunten bezitten.

De stichter achter de litecoin is bovendien mede-eigenaar van de Duitse WEG bank. Door slimme samenwerkingen kan de cryptomunt op die manier op nog meer plekken worden ingezet.

litecoin kopen

Waarom kan het slim zijn om litecoins te kopen?

Voordat u belegt in litecoins, wilt u waarschijnlijk weten waarom dit verstandig kan zijn. In dit deel van het artikel bespreken we dan ook enkele voordelen van het kopen van Litecoins.

De litecoin is functioneel

De litecoin is niet hetzelfde als gebakken lucht met waarde: de litecoin heeft namelijk erg nuttige functies. U kunt de cryptomunt gebruiken voor het doen van transacties; bij sommige winkels kunt u bijvoorbeeld een kopje koffie afrekenen met een litecoin.

Momenteel worden er bovendien veel interessante functies toegevoegd aan de litecoin: denk hierbij aan de mogelijkheid voor het aangaan van slimme contracten. Wanneer er nieuwe functies uitgerold worden, dan kan dit de koers van de litecoin in de toekomst een verdere boost geven.

Een veilige haven

Het kan extra slim zijn om de litecoin en andere cryptovaluta’s te kopen wanneer het niet goed gaat met de economie. Wanneer de onzekerheid toeneemt, gaan mensen op zoek naar alternatieve beleggingen. De litecoin is hiervoor een mooie optie: juist doordat het aanbod beperkt is, is de kans op inflatie namelijk een stuk kleiner.

Schaarste

Mensen willen graag dingen bezitten die schaars zijn. Het mooie aan de litecoin is dat de hoeveelheid van de cryptomunt eindig is. Er kunnen nooit meer dan 84 miljoen litecoins gedolven worden. Wanneer de vraag blijft stijgen, dan kan de koers van de Litecoin eigenlijk alleen maar omhoog.

Wanneer u een belegging in de litecoin overweegt, is het dan ook slim om goed in de gaten te houden of de munt nog goed in de belangstelling staat. Wanneer dit het geval is, kan het zeker slim zijn om litecoins te kopen.

Sneller & goedkoper

Voor beleggingen in de litecoin, kan het ook slim zijn om de munt eerst te vergelijken met de oorspronkelijke bitcoin. In verhouding met de bitcoin is de litecoin sneller en transacties kunnen bovendien goedkoper worden uitgevoerd. De bitcoin is momenteel bekender, maar dit betekent niet dat de munt ook beter is. Wanneer meer mensen voor functionaliteit kiezen, kan de koers van de litecoin in de toekomst stijgen.

Wat is een goede strategie voor beleggen in de litecoin?

Hoe je het beste kunt investeren in de litecoin, hangt sterk af van uw plan. Wanneer u wilt speculeren op koersbewegingen op de litecoin, dan kunt u trading strategieën toepassen. Het is soms lastig om te voorspellen of de koers zich op een dal of een top bevindt. Het kan daarom slim zijn om gespreid in te stappen: u kunt dan op meerdere momenten litecoins bijkopen en op die manier profiteren van elke koerswisseling.

Het is natuurlijk ook mogelijk om litecoins te kopen als betaalmiddel. De litecoin wordt op steeds meer plekken geaccepteerd voor betalingen. Wanneer de munt in de tussentijd meer waard wordt, dan kunt u nog meer spullen kopen.

Andere beleggers hebben een lange termijn visie en geloven dat cryptomunten de toekomst zijn. Volgens sommigen kan een bitcoin ooit wel $100.000 of zelfs $1.000.000 waard worden. De litecoin beweegt als altcoin redelijk mee met de koers van de bitcoin: het kan dan ook interessant zijn om wat litecoins te kopen wanneer u geld heeft dat u nu toch niet gebruikt.

Nog enkele tips voor beleggingen in Litecoins

Beleggen in een cryptomunt zoals de litecoin is niet voor iedereen weggelegd. Toch is het zeker mogelijk om mooie resultaten te behalen, wanneer u bereidt bent om de nodige risico’s te nemen.

De koers van de litecoin daalde sterk in 2008 toen de tijdelijke cryptocurrency hype voorbij was. In 2020 werden er echter weer nieuwe records neergezet.

Ook de litecoin koers kan gerust weer een nieuwe top behalen. Net zoals bij beleggingen in aandelen is het belangrijk om geduldig te zijn: stel een duidelijk plan op en bepaal van tevoren wanneer u litecoins koopt en verkoopt. Handelen uit paniek is eigenlijk nooit een goed idee.