Online Beleggen

Online Beleggen

Van plan om online te gaan beleggen? Kies hier de beste online broker

Online beleggenOnline beleggen gaat bijna net zo eenvoudig en simpel als bankieren via het internet. Veel banken bieden tegenwoordig de mogelijkheid aan om via het internet te handelen in aandelen en aandeelfondsen. Daarvoor moet je dan een beleggingsrekening openen. Behalve handelen in aandelen en fondsen kunt u bij sommige internetbrokers ook handelen in opties, futures en ook buitenlandse aandelen. Zo kunt u alles van achter uw computer regelen. Dat scheelt een hoop tijd, stress en papierwerk!

De voordelen van online beleggen

Online beleggen is een stuk sneller, eenvoudiger en gemakkelijker dan het oude traditionele beleggen. Waar u vroeger met een beleggingsadviseur van alles moest gaan regelen om aandelen te kunnen kopen, zijn uw aandelen nu heel gemakkelijk gekocht en verkocht met één simpele muisklik. Hierdoor kunt u snel en efficiënt te werk gaan. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper. U hoeft de beleggingsadviseur zoals eerder gezegd ook niet te betalen voor al het werk en vaak heeft u ook nog eens een veel lagere aanschafwaarde!

Er zijn jammer genoeg wel een aantal nadelen aan het online beleggen. U bent heel afhankelijk van internet. Mocht er bijvoorbeeld in eens een storing komen, dan kunt u niet beleggen. Het resultaat hiervan kan zeer negatief zijn op uw beleggingen. Als u de traditionele manier van beleggen zou kiezen dan geeft de beleggingsadviseur ook advies. Dat kan natuurlijk niet bij online beleggen. Er zijn altijd wel genoeg websites, forums en andere middelen om u goed te laten informeren over de huidige situatie op de markt. Toch is er Echter op het moment van aanschaf is er niemand die u werkelijk kan adviseren over de aankoop die u op dat moment gaat doen.

Online beleggen is wel een ideaal begin om te het beleggen eens uit te proberen. Kijk eens of het iets voor u is. Bij verschillende brokers kunt u bijvoorbeeld gratis een rekening openen. Bij het openen van uw rekening krijgt u soms ook een starters bonus waarmee u meteen kan starten met beleggen.

Maar als er nog geen ervaring is met beleggen, dan is het toch een aanrader eerst een expert op te zoeken of zelf helemaal de boeken in te duiken, om dit dan helemaal uit te gaan zoeken. Anders is het natuurlijk vreselijk zonde van het ingelegde bedrag. De koersen kunnen namelijk zo omschieten en omlaag gaan.

Online Beleggen
2 (40%) 12 stemmen