Online Beleggen

Online beleggen gaat bijna net zo eenvoudig en simpel als bankieren via het internet. Veel banken bieden tegenwoordig de mogelijkheid aan om via het internet te handelen in aandelen en aandeelfondsen. Daarvoor moet je dan een beleggingsrekening openen. Behalve handelen in aandelen en fondsen kunt u bij sommige internetbrokers ook handelen in opties, futures en ook buitenlandse aandelen. Zo kunt u alles van achter uw computer regelen. Dat scheelt een hoop tijd, stress en papierwerk!

Hoe kunt u online beleggen?

Online beleggen gebeurt bij een online broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld aandelen te kopen en verkopen. Het openen van een account bij een broker is vaak een kwestie van het achterlaten van een mailadres en het bedenken van een wachtwoord. Bij sommige brokers kunt u de mogelijkheden ook geheel zonder risico uitproberen door middel van een demo.

Wilt u weten bij welke partijen u het beste online kunt beleggen? Gebruik dan de onderstaande knop om direct aan de slag te gaan met online beleggen!

Wat maakt u een goede belegger?

Online beleggen is tegenwoordig voor iedereen mogelijk. Goed beleggen is echter een ander verhaal. Om goed te beleggen, heeft u een duidelijke strategie nodig. Dankzij de komst van het internet is het gelukkig wel een stuk eenvoudiger om de benodigde informatie te vinden. Hierbij kunt u denken aan de laatste bedrijfsresultaten of nieuwtjes over de laatste ontwikkelingen binnen een bedrijf.

Ook kunt u eenvoudig grafieken van verschillende perioden zien. Hierdoor heeft u een goed overzicht van de prijsontwikkelingen van verschillende effecten. Door de patronen te analyseren, kunt u vaak goed voorspellen wat een goed koop- of verkoopmoment zou kunnen zijn. Het is dan ook aan te raden om een gratis (demo) account te openen bij een broker naar keuze!

De voordelen van online beleggen

Online beleggen is een stuk sneller, eenvoudiger en gemakkelijker dan het oude traditionele beleggen. Vroeger moest u immers nog echt met een beleggingsadviseur rond de tafel gaat zitten. Tegenwoordig zijn uw aandelen nu heel gemakkelijk gekocht en verkocht met één simpele muisklik. Hierdoor kunt u snel en efficiënt te werk gaan. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper. U hoeft de beleggingsadviseur zoals eerder gezegd ook niet te betalen voor al het werk en vaak heeft u ook nog eens een veel lagere aanschafwaarde!

Er zijn jammer genoeg wel een aantal nadelen aan het online beleggen. U bent heel afhankelijk van internet. Mocht er bijvoorbeeld in eens een storing komen, dan kunt u niet beleggen. Het resultaat hiervan kan zeer negatief zijn op uw beleggingen. Als u de traditionele manier van beleggen zou kiezen dan geeft de beleggingsadviseur ook advies. Dat kan natuurlijk niet bij online beleggen.

Er zijn altijd wel genoeg websites, forums en andere middelen om u goed te laten informeren over de huidige situatie op de markt. Ook bieden sommige brokers cursussen en educatie aan. Toch is er op het moment van aanschaf niemand die u werkelijk kan adviseren over de aankoop die u op dat moment gaat doen.

Online beleggen is wel een ideaal begin om te het beleggen eens uit te proberen. Kijk eens of het iets voor u is. Bij verschillende brokers kunt u bijvoorbeeld gratis een rekening openen.

Maar als er nog geen ervaring is met beleggen, dan is het toch een aanrader eerst een expert op te zoeken of zelf helemaal de boeken in te duiken, om dit dan helemaal uit te gaan zoeken. Anders is het natuurlijk vreselijk zonde van het ingelegde bedrag. De koersen kunnen namelijk zo omschieten en omlaag gaan.