Plus500 review

Plus500 is één van de bekendste CFD brokers van Nederland. Een CFD is een derivaat waarmee het mogelijk is om in de korte termijn te handelen in onder andere aandelen, grondstoffen en Forex. In dit artikel kunt u lezen of Plus500 een betrouwbare partij is.

Hoe werkt beleggen met Plus500?

Het is eenvoudig om te starten met beleggen bij Plus500. Hiervoor hoeft u alleen een gratis demo account te openen. Met het demo account kunt u de mogelijkheden van CFD beleggen geheel risicoloos uitproberen. Het is aan te raden om eerst gebruik te maken van de demo. Beleggen in CFD’s kan immers ingewikkeld zijn en er bestaat een kans dat u uw volledige inleg verliest. 72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Plus500 platform

Het platform van Plus500 werkt in je browser. Illustratieve prijzen.

Waarin kunt u beleggen?

Plus500 heeft een enorm aanbod aan effecten: de kans is dan ook groot dat het mogelijk is om te handelen in het effect waarin u graag wilt beleggen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te handelen in CFD’s op alle bekende en minder bekende Nederlandse aandelen. Daarnaast is het ook mogelijk om actief te handelen in CFD’s op bijvoorbeeld opties en cryptocurrencies. Het aanbod van Plus500 is dan ook één van de grootste op de markt.

Hefboom

Hierbij heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een hefboom. De maximale hefboom bij Plus500 bedraagt één om dertig. Dit betekent dat het mogelijk is om met een kleinere storting toch een grotere positie in te nemen.

Stel dat u een positie wilt innemen op het aandeel TUI met een actuele beurswaarde van €10. Normaal gesproken zou u met een bedrag van €1000 dan 100 aandelen kunnen verhandelen. Door gebruik te maken van een hefboom van 1:30 kunt u direct 30.000 aan CFD aandelen verhandelen. Met een hefboom hoeft u dus minder geld in te leggen voor het openen van een grote positie.

Het toepassen van een hefboom vergt echter de nodige vaardigheden. De kracht van de positie neemt immers toe. Wanneer u een hefboom toepast, stijgt of daalt de winst immers veel sneller. Wanneer de koers van het aandeel met één euro stijgt dan behaalt u een positief resultaat van 100 euro wanneer u 100 aandelen verhandelt via een traditionele broker. Met een hefboom van 1:30 bij Plus500 zou u echter een positief resultaat van €3000 behalen.

Natuurlijk kan het tegenovergestelde ook gebeuren. Verliezen gaan immers ook veel sneller. Dit is dan ook de reden dat veel beleggers verliezen met CFD’s. Maak daarom gebruik van een stop loss zodat bewegingen in de verkeerde richtingen worden opgevangen. Gelukkig is het bij Plus500 niet mogelijk om meer dan uw initiële inleg te verliezen.

Speculeren op een dalende koers

Naast de hefboom heeft Plus500 een andere handige functionaliteit voor beleggers. Het is bij Plus500 namelijk mogelijk om te speculeren op een dalende koers. In beurstermen wordt dit ook wel short gaan genoemd, binnen de software van Plus500 is deze mogelijkheid echter terug te vinden onder de noemer verkopen.

Wanneer u de optie verkopen selecteert, zet u in op een daling van de koers. Op die manier kunt u dus actief speculeren op een dalende koers. Dit is erg interessant in financiële slechte perioden of wanneer er slecht nieuws rondom een aandeel naar buitenkomt.

Is Plus500 een betrouwbare partij?

Het is belangrijk om te weten of Plus500 een betrouwbare partij is. Dit is het geval. Plus500 is een beursgenoteerde onderneming aan de Engelse beurs in Londen. Daarnaast wordt Plus500CY Ltd door de CySEC geautoriseerd en gehandhaafd (#250/14). De FCA is de Engelse financiële waakhond. Hierdoor moet het bedrijf aan strenge eisen voldoen.

Plus500 is een betrouwbare partij waar ik al vaker beleggingen bij heb uitgevoerd. Betalingen worden altijd binnen enkele werkdagen overgemaakt op uw rekening. Op het gebied van betrouwbaarheid doet Plus500 het dan ook goed.

Wat zijn de kosten bij Plus500?

Net zoals andere brokers, moet ook Plus500 geld verdienen. Dit doen ze echter niet door het rekenen van commissies. Bij Plus500 betaalt u namelijk geen commissies op uw transacties zoals dat wel vaak het geval is bij de meer traditionele brokers.

Plus500 verdient geld door het berekenen van een zogenaamde spread. De spread is het verschil tussen de koopprijs en verkoopprijs van bijvoorbeeld een aandeel. Wanneer de daadwerkelijke koers €50 is en Plus 500 rekent een verkoopprijs van €50,01 dan is die ene cent de winst die Plus500 behaalt bij deze belegging.

Daarnaast rekent Plus500 ook een financieringsrente voor posities die meer dan een dag open staan. Wanneer u gebruik maakt van een marge, leent u geld van de broker. Hier betaalt u een beperkt rentepercentage over. Bij elk effect kunt u eenvoudig terugzien hoeveel u per dag zou moeten betalen. Op sommige short posities ontvangt u juist geld.

Gegevens effect Plus500

Per effect kunt u eenvoudig de kosten opzoeken. Illustratieve prijzen.

Hoe werkt het platform?

Het platform van Plus500 werkt erg prettig, mits u niet al te veel ingewikkelde analysetools verwacht. De software van Plus500 is erg gebruiksvriendelijk en simpel gehouden. Hierdoor kunt u binnen enkele seconden het effect vinden waarin u wilt handelen. Ook is het mogelijk om enkele technische analyses uit te voeren en om verschillende ordetypes toe te passen.

Toch blijven de mogelijkheden tot analyses vrij beperkt. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor andere bronnen om uw beleggingsbeslissingen op te baseren. Het openen van een positie kost uiteindelijk enkele momenten en vervolgens kunt u de posities eenvoudig beheren onder open posities. Uw resultaat wordt altijd realtime bijgehouden waardoor u in één oogopslag ziet hoe u het doet als belegger.

Het is aan te raden om voordat u een positie opent de details van het effect goed te bestuderen. Sommige effecten zoals cryptocurrencies hebben een vervaldatum. Op die datum wordt de positie automatisch gesloten. Ook ziet u hier alle geldende tarieven en de maximale hefboom die u kunt toepassen op uw belegging. Door deze gegevens eerst te bekijken, komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Plus500 positie openen

Het is eenvoudig om een positie te openen bij Plus500. Illustratieve prijzen.

De ondersteuning

Wel is het jammer er bij Plus500 geen telefonische ondersteuning wordt aangeboden. Het is alleen mogelijk om Plus500 te bereiken via mail of live chat. Problemen worden op die manier altijd wel verholpen, maar het is toch prettiger om direct iemand te kunnen spreken. Wanneer u het belangrijk vindt om altijd met een vertegenwoordiger te spreken, dan is Plus500 waarschijnlijk niet de juiste partij voor u.

Conclusie Plus500 review

Plus500 is een unieke broker alwaar u alleen in CFD’s kunt handelen. Dit is ideaal wanneer u als actievere handelaar aan de slag wilt gaan. De aanwezigheid van een hefboom en de mogelijkheid om short te gaan zorgen ervoor dat u op de korte termijn resultaten kunt bereiken. Plus500 is echter geen geschikte broker voor lange termijn investeringen. Wanneer u op zoek bent naar een broker voor lange termijn investeringen, is DEGIRO een betere optie.

Het mooie aan Plus500 is dat u de mogelijkheden geheel risicovrij kunt uitproberen dankzij de aanwezigheid van een gratis demo. Wanneer u twijfelt, is het dan ook verstandig om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Klik hier om een (demo) account te openen bij Plus500.

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s