Trade Republic review & ervaringen (2024) – gratis beleggen?

Nu BUX Zero niet langer gratis is, kan Trade Republic een mooi alternatief zijn. Bij Trade Republic kan je namelijk nog echt gratis beleggen in aandelen. In deze review deel ik mijn ervaringen met dit handelsplatform.

Voordelen Trade Republic

 • Je kunt bij Trade Republic gratis periodiek beleggen in aandelen & ETF’s
 • Het is bij Trade Republic mogelijk om in fractionele aandelen te investeren
 • Je ontvangt 2% rente over het tegoed op je beleggingsrekening
 • De applicatie van Trade Republic is erg gebruiksvriendelijk
 • Trade Republic is betrouwbaar & valt onder het depositogarantiestelsel

Nadelen Trade Republic

 • De software van Trade Republic biedt geen analyse functies aan
 • Het is niet mogelijk om geld te storten met iDEAL
 • Je orders worden via een alternatieve beurs uitgevoerd
 • Je kunt alleen beleggen met je mobiele telefoon

Account openen bij Trade Republic

 1. Bezoek de website van Trade Republic
 2. Druk op de knop open nu een gratis account
 3. Vul je telefoonnummer in
 4. Download de Trade Republic applicatie
 5. Doorloop de activatiestappen
 6. Stort geld vanaf je bankrekening
 7. Begin met beleggen bij Trade Republic!

Wat zijn de kosten bij Trade Republic?

 • Nederlandse aandelen: €1
 • Amerikaanse aandelen: €1
 • ETF: €1
 • Servicekosten: €0
 • Valutakosten: 0%
 • Inactiviteitskosten: €0
 • Geld opnemen: €0

Gratis beleggen bij Trade Republic

Je kunt bij Trade Republic echt 100% gratis beleggen door een periodieke order in te stellen. Je kunt dan wekelijks of maandelijks een vast bedrag in een combinatie van aandelen en ETF’s investeren.

Losse aandelen & ETF’s

Je kunt bij Trade Republic tegen een vast tarief van €1 beleggen in alle Nederlandse & Amerikaanse aandelen en ETF’s. Voordelig is dat Trade Republic geen conversiekosten rekent voor het omwisselen van valuta’s. Hierdoor kan je dus ook echt goedkoop beleggen in Amerikaanse aandelen.

Spread op de LS Exchange

Wel is het belangrijk om te vermelden dat Trade Republic voor het uitvoeren van de orders gebruikmaakt van de LS exchange. Trade Republic ontvangt hiervoor een commissie, maar er bestaat het risico dat je als klant een minder goede prijs ontvangt.

Het is daarom belangrijk om te letten op de spread. Wanneer de spread erg hoog is, kan je beter wachten met het uitvoeren van je belegging.

Door de volgende maatregelen te nemen, voorkom je dat je hogere kosten betaalt wanneer je de LS Exchange gebruikt:

 • Handelsmoment: handel alleen in aandelen tijdens de reguliere openingstijden. Buiten deze tijden kunnen de transactiekosten toenemen.
 • Limietorder: door gebruik te maken van een limiet order, voorkom je dat je meer betaalt dan je verwacht.
 • Stop order: maak niet gebruik van een stop loss, aangezien je de aandelen dan potentieel tegen een minder gunstige koers verkoopt.

Gemiddeld genomen liggen de spreads op de LS Exchange gelukkig niet hoger, waardoor beleggen in aandelen bij Trade Republic daadwerkelijk goedkoper is.

Is Trade Republic goedkoop?

Trade Republic is naar mijn mening erg goedkoop. Een positief punt binnen de Trade Republic review, is dat de broker geen verborgen kosten rekent. De kostenstructuur is duidelijk en wanneer je periodiek belegt kan je echt gratis beleggen met je rekening bij Trade Republic.

Waarin kan je beleggen bij Trade Republic?

 • Aandelen
 • ETF’s

Het beleggingsplatform van Trade Republic biedt een redelijk aanbod aan aandelen en ETF’s aan. Je kunt bij Trade Republic in meer dan 9.000 beleggingsproducten beleggen, waarvan 2.100 ook beschikbaar zijn voor het gratis spaarplan.

Wanneer je echter in exotische beleggingsproducten of -markten wilt investeren, kan je beter een account bij een andere broker openen. Bij DEGIRO kan je bijvoorbeeld in een groter aanbod aan aandelen beleggen tegen lage kosten.

Mijn ervaringen met het beleggingsplatform van Trade Republic

 • Gratis demo: nee
 • Online educatie: nee
 • Technische analyse: nee
 • Stop loss: ja
 • Auto trading: nee
 • Mobiel beleggen: nee

Het platform van Trade Republic blinkt vooral uit in gebruiksvriendelijkheid. Ook minder ervaren beleggers kunnen binnen enkele seconden een belegging openen of een spaarplan activeren.

Deze eenvoud gaat wel ten koste van de mogelijkheden. Je kunt binnen het platform namelijk geen technische analyse uitvoeren of uitgebreide gegevens inzien. Trade Republic is dan ook echt alleen maar een beleggingsapplicatie. Het is bovendien niet mogelijk om Trade Republic op je computer te gebruiken.

Trade Republic review software

Fractionele aandelen

Je kunt bij Trade Republic ook in fractionele aandelen investeren. Dit betekent dat je een fractie van bijvoorbeeld een aandeel Amazom kunt kopen. Hierdoor zijn relatief dure aandelen ook toegankelijk voor beleggers met een kleine beurs.

Spaarplan

Aantrekkelijk binnen Trade Republic zijn de zogenaamde spaarplannen. Je kunt hiermee al vanaf €1 wekelijks in een selectie aan aandelen en ETF’s beleggen. Je kunt op die manier bijvoorbeeld elke week een handjevol aandelen en ETF’s kopen. Dit kan voordelig zijn, aangezien je op die manier automatisch aan dollar cost averaging doet: je behaalt dan een gemiddeld rendement over je investeringen.

Trade Republic spaarplan

Rente

Een laatste voordeel van beleggen bij Trade Republic, is dat je 2% rente ontvangt over de tegoeden die je stort op je rekening. Je kunt Trade Republic dan ook als spaarrekening gebruiken en je kunt vervolgens op elk moment beleggingen openen met je account. Let er wel op dat je alleen rente ontvangt tot €50.000.

Langere handelstijden

Je kunt bij Trade Republic ook buiten de reguliere tijden aandelen kopen en verkopen. Dit kan voordelig zijn, wanneer er iets na de handelstijden gebeurd dat de aandelenkoers flink kan beïnvloeden. Je betaalt vaak wel een hogere spread, waardoor beleggen buiten de reguliere handelstijden duurder is.

Hoe betrouwbaar is Trade Republic?

 • BaFin

Trade Republic staat onder toezicht van BaFin, wat de Duitse financiële toezichthouder is. BaFin is een vrij strenge toezichthouder, maar de regels zijn er wel anders dan in Nederland. Zo mag BaFin haar order flow verkopen, maar kunnen aandelen juist niet worden uitgeleend.

Trade Republic heeft bovendien een bankvergunning, waardoor de tegoeden je je aanhoudt tot een bedrag van €100.000 beschermd zijn onder het depositogarantiestelsel. Ook worden je effecten in een los bewaarbedrijf opgeslagen, waardoor je bij een faillissement niet je beleggingen kwijtraakt.

Trade Republic bestaat al sinds 2015 en groeit nog steeds snel. Met meer dan een miljoen klanten en zes miljard euro onder beheer heeft het bedrijf dan ook een goede reputatie opgebouwd.

Al met al is Trade Republic een betrouwbare broker en deze scoort dan ook goed op dit gebied binnen de review.

Geld storten & opnemen bij Trade Republic

 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Apple Pay

Je kunt bij Trade Republic geld storten via bankoverschrijving of direct kosteloos via Apple Pay. Het is jammer genoeg nog niet mogelijk om met iDEAL geld te storten op je bankrekening.

Je kunt het geld op je rekening op elk moment weer terug laten overmaken naar je bankrekening.

Geld storten Trade Republic

Klantenservice Trade Republic

De klantenservice van Trade Republic is alleen bereikbaar via e-mail wat teleurstellend is. Het zou beter zijn wanneer je vragen direct via de telefoon of live chat kunt stellen.

Conclusie review Trade Republic

Zelf ben ik erg enthousiast over de broker Trade Republic. Je kunt bij Trade Republic namelijk echt gratis beleggen in Nederlandse & Amerikaanse aandelen. Bovendien ontvang je bij deze broker een mooie rente over het geld op je rekening. De broker is duidelijk echt ontworpen voor het kopen en verkopen van aandelen; je kunt bijvoorbeeld geen ingewikkelde analyses uitvoeren. Wanneer je het gebrek aan extra functies geen probleem vindt, is Trade Republic een goede keuze.