Freedom24 review (2024) – overzicht kosten & ontvang hoge rente

Denk je erover na om te beleggen met Freedom24? Lees dan eerst deze uitgebreide Freedom24 review! Zelf ben ik vooral enthousiast over Freedom24 vanwege het uitgebreide aanbod aan effecten (1.000.000+) en de hoge rente die oploopt tot 8,76!

Voordelen Freedom24

 • Freedom24 biedt toegang tot diverse exotische markten
 • Je ontvangt bij Freedom24 tot 8,76% rente over je tegoeden
 • De transactiekosten liggen bij Freedom24 betrekkelijk laag
 • Je ontvangt bij Freedom24 gratis Bloomberg tips voor beleggingen.
 • ICF-garantie tot een bedrag van €20.000!

Nadelen Freedom24

 • Geld storten is alleen mogelijk via bankoverschrijving
 • Het opnemen van geld kost 7%
 • Freedom24 blinkt niet uit in gebruiksvriendelijkheid

Account openen bij Freedom24

Het openen van een account bij Freedom24 is zo gebeurd: je hoeft hiervoor alleen een e-mail en wachtwoord in te voeren. Je kunt de mogelijkheden bij Freedom24 vervolgens gratis uitproberen met een demo. Wil je beleggen bij Freedom24 ook uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen:

Je ontvangt vervolgens direct van hoge rente over je D-rekening accunt!

Wat zijn de kosten bij Freedom24?

Een belangrijk punt binnen de Freedom24 review zijn de kosten. In dit deel van de review bespreek ik uitgebreid hoe hoog de tarieven bij deze broker zijn.

 • Nederlandse aandelen: €2+ €0,02 per aandeel (€2 minimum)
 • Amerikaanse aandelen: €2+ €0,02 per aandeel (€2 minimum)
 • ETF’s: €2 + €0,02 (€2 minimum)
 • Servicekosten: €0
 • Valutakosten: 0%
 • Inactiviteitskosten: €0
 • Geld opnemen: €7

Voordelig is dat je geen valutakosten betaalt wanneer je bijvoorbeeld Amerikaanse aandelen koopt. Houd er wel rekening mee dat je handmatig euro’s moet omwisselen voor dollars. Je kunt bij Freedom24 meerdere valuta’s aanhouden binnen je account.

Verschillende accounts

Je kunt bij Freedom24 kiezen tussen verschillende accounts met andere tarieven:

 • All inclusive (USD): €0 per maand – je betaalt 0,5% van het handelsvolume + $ 0,012 per aandeel, met een minimum van $ 1,20.
 • Smart (EUR): €0 per maand – je betaalt €0,02 per aandeel met een minimum van €2 per aandeel.

Voor de meeste beleggers zijn de gratis accounts de beste keuze. Alleen wanneer je met hoge volumes handelt, kunnen de abonnementen interessant zijn. De kosten liggen met het gratis abonnement op €2 per transactie wat aantrekkelijk is.

Opnamekosten

Een negatief punt binnen de Freedom24 review zijn de hoge kosten voor het opnemen van geld. Je betaalt namelijk voor elk opnameverzoek €7.

Handelen op marge

Je betaalt bij Freedom24 een jaarlijks kostenpercentage van 12% over beleggingen op marge. Dit is duur: het is daarom onverstandig om bij Freedom24 op marge te handelen.

Optie kosten

Je kunt bij Freedom24 voor €0,65 per contract in opties beleggen.

Is Freedom24 goedkoop?

Freedom24 is een voordelige broker wanneer je er in aandelen belegt. Met gemiddeld € 2 per transactie is Freedom24 ook toegankelijk voor beleggers die met een klein bedrag willen beleggen.

Waarin kan je beleggen bij Freedom24?

 • Aandelen
 • ETF’s
 • (Amerikaanse) Opties
 • Obligaties
 • Beleggingsfondsen
 • Futures
 • Forex

Je kunt bij Freedom24 beleggen in 35.000 aandelen, 3.100 ETF’s, 147.000 obligaties, 855.000 opties en 500 futures. Het is daarnaast ook mogelijk om in valuta’s te beleggen.

Het aanbod is bij Freedom24 erg indrukwekkend: je kunt er bijvoorbeeld ook in aandelen van bedrijven uit Kazachstan beleggen. Ook kun je er euro’s omwisselen voor bijvoorbeeld Russische roebels of Mexicaanse pesos.

Het aanbod van Freedom24 is dan ook één van de uitgebreidste van alle brokers die ik in de afgelopen jaren heb getest. Wanneer je in een minder bekend land wilt beleggen, is Freedom24 dan ook een interessante optie.

Mijn ervaringen met het beleggingsplatform van Freedom24

 • Gratis demo: ja
 • Online educatie: nee
 • Technische analyse: ja
 • Stop loss: ja
 • Auto trading: nee
 • Mobiel beleggen: ja

Mijn ervaringen met het Freedom24 trading platform zijn binnen deze review positief. Je kunt met de zoekmachine binnen het online platform snel het juiste effect vinden waarin je wilt beleggen. Vervolgens kun je direct een positie openen door een sessie te openen. Freedom24 heeft hier extra beveiliging toegevoegd, aangezien je eerst een sessie moet starten via een wachtwoord die je per SMS ontvangt. Hierdoor voorkom je dat hackers je tegoeden kunnen gebruiken om posities te openen.

Beleggingsplatform Freedom24

Je kunt binnen het platform van elk effect uitgebreide grafieken bekijken. Je kunt op die manier automatisch technische analyse laten uitvoeren waardoor belangrijke niveaus direct worden weergeven.

Freedom24 grafieken

Je kunt binnen het platform ook alerts instellen, waarmee je direct op de hoogte wordt gesteld wanneer een aandeel een bepaalde prijs bereikt. Ook vind je binnen het platform interessante nieuwsartikelen van verschillende platformen.

Wel vind ik de gebruiksvriendelijkheid matig. Om een account te openen moet je bijvoorbeeld eerst de applicatie downloaden. Ook zijn de vertalingen van matige kwaliteit en moet je bijvoorbeeld eerst handmatig valuta’s omwisselen voordat je in Amerikaanse aandelen kunt investeren.

Rente over je account

Wanneer je een account opent bij Freedom24, ontvang je direct gratis een D-spaarrekening. Dit is voordelig: je ontvangt op die manier namelijk gratis rente over de tegoeden die je niet gebruikt. Over tegoeden in euro’s ontvang je 3,88% rente per jaar en over tegoeden in dollars ontvang je 5,71% rente per jaar.

Je hebt bij Freedom24 ook de mogelijkheid om een deposito te openen met een loopduur van 3, 6 of 12 maanden. Je kunt je tegoeden ook voor het aflopen van die periode opnemen, maar dan ontvang je geen rente. De rente op deposito’s ligt nog hoger en kan maar liefst 8,76% bedragen. Freedom investeert dit bedrag in valuta swaps waardoor deze rentes aangeboden kunnen worden.

Persoonlijk maak ik gebruik van het spaarproduct van Freedom24 (de deposito) en ik ben hier tevreden over. Wel zou ik je aanraden om niet meer dan €20.000 te storten aangezien Freedom24 geen banklicentie heeft. Op die manier voorkom je dat je je geld verliest, mocht Freedom24 onverhoopt failliet gaan.

Freedom24 rente

 

Hoe betrouwbaar is Freedom24?

 • CySEC

Freedom24 heeft een registratie van CySEC, de toezichthouder van Cyprus. De Cypriotische toezichthouder stelt minder strenge eisen aan brokers, waardoor het belangrijk is om de betrouwbaarheid van de broker extra goed te onderzoeken.

Positief is dat Freedom24 onder het Investor Compensation Fund valt tot een bedrag van €20.000. Het bureau S&P 500 heeft Freedom 24 een langetermijnkredietbeoordeling van B- toegekend wat redelijk is. Ook voert het bedrijf regelmatig audits uit via KPMG waardoor je enige zekerheid hebt over de betrouwbaarheid van Freedom24.

Freedom24 maakt onderdeel uit van Freedom Finance Europe Ltd wat een dochteronderneming is van Freedom Holdings Corp. Dit aandeel is te verhandelen onder de ticker FRHC op de NASDAQ. De holding van het bedrijf staat onder toezicht van de Amerikaanse SEC wat een positief teken is.

Ook de schaal van het bedrijf is een positief teken voor de betrouwbaarheid van het bedrijf. Freedom24 heeft 75 operationele vestigingen verspreid over 7 landen en ze beheren een vermogen van meer dan $140 miljoen.

Feedom24 staat bovendien geregistreerd aan de NASDAQ wat betekent dat je de aandelen van het bedrijf kunt kopen & verkopen.

Al met al vertrouw ik Freedom24 dan ook! Het bedrijf is bovendien bezig met het openen van een lokale vestiging in onze prachtige hoofdstad.

Freedom24 betrouwbaarheid

Geld storten & opnemen bij Freedom24

 • Bankoverschrijving
 • Creditcard

Het storten van geld bij Freedom24 is omslachtig: dit kan namelijk eigenlijk alleen via bankoverschrijving. Het zou positief zijn wanneer ze iDEAL aan de opties zouden toevoegen.

Je kunt eventueel geld storten via creditcard, maar dit is vanwege het hoge kostenpercentage van 2% weinig aantrekkelijk.

Wanneer je geld stort bij Freedom24 moet je dan ook geduldig zijn. Het duurt namelijk al snel een paar dagen (!) voordat je transactie verwerkt wordt.

Geld overmaken Freedom24

Klantenservice Freedom24

De klantenservice van Freedom24 Is goed bereikbaar: je kunt ze telefonisch bereiken tussen 9:00 en 21:00. Het is daarnaast ook mogelijk om contact met Freedom 24 op te nemen via live chat of email. Voordelig is dat de klantenservice in het Nederlands bereikbaar is.

Conclusie review Freedom24

Freedom24 is een voordelige broker waarbij je bovendien in IPO’s kunt investeren wat uniek is binnen Europa. Het is daarnaast interessant dat je met Freedom24 op meer exotische markten kunt beleggen en dat je 3,88% rente ontvangt over je euro tegoeden. Wel zou het fijn zijn wanneer Freedom24 meer stortingsmogelijkheden toevoegt: op die manier is de broker toegankelijker voor de Nederlandse markt.