Beste crypto broker (2024): waar kan je het beste cryptocurrencies kopen?

Investeren in crypto’s is populairder dan ooit: steeds meer mensen zijn dan ook op zoek naar een betrouwbare crypto broker. In dit artikel kan je direct de beste crypto brokers met elkaar vergelijken, want waar kan je nu eigenlijk het beste crytpocurrencies kopen?

Crypto brokers vergelijken: wat is de beste cryptocurrency broker?

Crypto brokers vergelijken: erg belangrijk!

Het is belangrijk om crypto exchanges eerst goed met elkaar te vergelijken. In het verleden zijn crypto exchanges namelijk regelmatig failliet gegaan. Wanneer dit gebeurt, kan je het volledige bedrag dat op de exchange staat verliezen. Het toezicht op crypto brokers is namelijk veel minder streng dan het toezicht op aandelen brokers.

Beste crypto broker voor het kopen van Bitcoin & andere munten

De beste crypto broker is volgens ons Bitvavo. Bij deze exchange kan je namelijk erg gemakkelijk Bitcoins en andere crypto’s kopen en verkopen. Op het platform worden eigenlijk alleen alle bekende crypto’s toegevoegd, waardoor er weinig shitcoins te verhandelen zijn. Bovendien is het een erg goedkope partij waardoor je je niet druk hoeft te maken over hoge transactiekosten.

Bij Bitvavo profiteer je van:

 • Een uitgebreid aanbod: je kunt er handelen in tientallen verschillende crypto’s
 • Het is een betrouwbare Nederlandstalige partij waar je met een gerust hart een account kunt openen
 • Bitvavo blinkt vooral uit in gebruiksvriendelijkheid: je kunt eenvoudig geld storten met iDEAL en binnen enkele minuten koop je je eerste Bitcoins.
 • Bitvavo heeft een Nederlandstalige klantenservice die makkelijk bereikbaar is en snel antwoord geeft
 • Met staking kan je bij Bitvavo 10%+ aan rente ontvangen, dat tikt lekker aan!
 • Je handelt bij Bitvavo altijd tegen lage kosten: je betaalt nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten.

Bij Bitvavo kan je tijdelijk gratis € 1000 aan crypto verhandelen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen? Dan is het aan te raden om direct een gratis account te openen:

Bitvavo beste crypto broker

Handel in crypto bij eToro

Een andere broker waar je kunt speculeren op het koersverloop van crypto’s is eToro. Bij eToro kan je altijd crypto’s kopen en verkopen. Een nadeel is dat je er maar kunt kiezen uit 22 verschillende cryptoparen. Gelukkig zitten hier wel de meest bekende crypto’s tussen: denk bijvoorbeeld aan Bitcoin, Ethereum en Doge. Bij eToro kan je naast crypto’s ook zonder commissies aandelen kopen & verkopen.

 • Bij eToro kan je handelen in 22 cryptovaluta’s.
 • Naast crypto’s kan je bijvoorbeeld ook aandelen kopen.
 • Je kunt de mogelijkheden geheel risicovrij proberen met een demo
 • eToro staat geregistreerd bij de Nederlandse bank

eToro is een goede keuze voor beleggers die willen investeren in de meest bekende crypto’s tegen lage tarieven. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij eToro:

Cryptoasset beleggen is ongereguleerd in sommige EU landen. Geen consumenten bescherming. Je kapitaal loopt risico.

crypto eToro broker

Speculeren met CFD’s in crypto

Wanneer je wilt speculeren in het koersverloop van crypto’s met derivaten, is Plus500 een goede keuze. Je maakt bij Plus500 hiervoor gebruik van CFD’s. Met een CFD kan je zowel speculeren op een prijsstijging als een prijsdaling. Hierdoor ben je flexibel en kan je inspelen op alle marktomstandigheden. Een voordeel van Plus500 is dat je ook in andere effecten kunt handelen zoals in bijvoorbeeld aandelen.

 • Bij Plus500 kan je met een gebruiksvriendelijk platform handelen in de bekende crypto’s.
 • Je betaalt geen commissies over het kopen en verkopen van CFD’s op crypto’s.
 • Ook is het mogelijk om een short positie te openen, waarmee je speculeert op een koersdaling.
 • Het aanbod van crypto’s is bij Plus500 jammer genoeg niet erg uitgebreid.

Wil je het verhandelen van crypto’s bij Plus500 geheel gratis & zonder risico uitproberen? Dat kan! Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen en probeer de opties zonder risico uit:

80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFDs met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Plus500 crypto broker

Illustratieve prijzen

Goede broker voor handelen tegen lage tarieven: Stormgain

Een wat minder bekende partij waar je kunt handelen en speculeren op het koersverloop van crypto’s is Stormgain. De website maakt de claim dat je bij Stormgain altijd tegen de laagste tarieven kunt handelen: dit is niet altijd het geval. Toch kan je bij deze partij zeker voordelig handelen in sommige paren. Wanneer je bijvoorbeeld Bitcoin of Ripple verhandeld betaal je slechts 0,08% aan transactiekosten. Wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van deze crypto broker?

 • Stormgain is een betrouwbare broker die onderdeel uitmaakt van Libertex, een broker die al ruim 10 jaar bestaat
 • Het platform is vooral ingesteld op hefboom beleggen: hierdoor kan je ook profiteren van kleinere schommelingen
 • Je kunt per creditcard geld storten op je account of je kunt crypto’s storten
 • Door een hefboom in te zetten tot 300X kan je actief speculeren in het koersverloop van veel crypto’s
 • Je kunt er alleen handelen in de bekende crypto’s: kleinere crypto’s die wel beschikbaar zijn bij Bitvavo zijn vaak niet beschikbaar bij Stormgain.

Stormgain is een goede keuze wanneer je graag met een hefboom wilt kunnen handelen in de meest bekende crypto’s. Je kunt de mogelijkheden bij Stormgain gratis uitproberen met een risicovrije demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij Stormgain:

80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFDs met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Stormgain crypto broker

De beste cryptocurrency broker vinden: hoe selecteer je de beste partij?

Wanneer je op zoek bent naar de beste broker om crypto’s zoals de Bitcoin te kopen, moet je op verschillende zaken letten. Het is in ieder geval belangrijk om te onderzoeken welke broker goed bij je past. Hierbij kan het helpen om jezelf de volgende vragen te stellen.

Hoe wil je in crypto’s handelen?

Sommige mensen willen een crypto kopen om deze vervolgens lang vast te houden. In dit geval heb je een exchange nodig waar je Bitcoins en andere cryptovaluta’s fysiek kunt kopen en vasthouden. Andere handelaren vinden het leuk om actief te speculeren op het koersverloop. Wanneer je binnen deze groep valt, kan je op zoek gaan naar een crypto broker die een hoge hefboom aanbiedt.

In welke crypto’s wil je handelen?

Je kunt bij praktisch elke broker handelen in de Bitcoin en Ethereum. Wanneer je in een specifieke, exotische cryptomunt wilt handelen dan zul je wat meer moeten doorzoeken. Lang niet elke broker biedt elke crypto aan en het kan dan ook nodig zijn om accounts te openen bij meerdere brokers.

Wat vind je belangrijk?

Vergelijk vervolgens de brokers op de factoren die belangrijk voor je zijn. Vind je gebruiksvriendelijkheid of lage kosten belangrijk? Vind je het belangrijk om bij een Nederlandse partij te beleggen, of maakt dit niet uit? Wanneer je jezelf de juiste vragen stelt, zorg je ervoor dat je bij een broker begint die goed bij je past.