Beste beleggen applicaties (2024) – vergelijk de beste aandelen apps!

Beleggen wordt steeds toegankelijker: je kunt tegenwoordig direct beleggen met een aandelen applicatie. Maar welke beleggingsapp is nu eigenlijk het beste? Op deze pagina kan je direct de beste beleggen applicaties met elkaar vergelijken zodat je altijd en overal veilig kunt beleggen.

Wat zijn de beste 7 mobiele beleggen applicaties?

1) eToro – meest innovatieve beleggen app

De eToro beleggen applicatie is het veelzijdigst. Je kunt met de eToro app namelijk binnen één account beleggen in aandelen, ETF’s, crypto en CFD’s. Bovendien betaal je geen commissies wanneer je met de eToro app in aandelen en ETF’s belegt.

Je kunt met de eToro applicatie direct in meer dan 3000+ producten beleggen en je kunt de mogelijkheden geheel zonder risico uitproberen met een demo. Ook interessant is sociaal handelen: je kunt andere mensen volgen en hun trades direct binnen je eigen beleggingsaccount openen.

Klik hier om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo of lees eerst de uitgebreide review ( Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.).

2) DEGIRO – populairste beleggings app

De prijswinnende beleggingsapp van DEGIRO geeft je direct toegang tot 60 wereldwijde markten. Je kunt mt de applicatie van DEGIRO direct gratis in ETF’s uit de kernselectie investeren.

DEGIRO is één van de grootste brokers van Europa en de applciatie blinkt uit op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Je kunt bij DEGIRO snel geld storten met iDEAL en je kunt er beleggen in alle bekende Nederlandse aandelen.

Klik hier om direct een account te openen of lees de uitgebreide review

3) Plus500 – één van de beste CFD applicatie

Wanneer je actief wilt speculeren, kan de CFD-applicatie van Plus500 uitkomst bieden. Je kunt met de applicatie van Plus500 direct speculeren op dalende en stijgende koersen. Ook kun je een hefboom toepassen, waardoor je met een klein bedrag een grotere positie kunt innemen. Houd er rekening mee dat met een hefboom de verliezen ook toenemen.

De applicatie van Plus500 is gebruiksvriendelijk waardoor je snel kunt beginnen met het verhandelen van de 2000 verschillende financiële effecten. Je kunt de mogelijkheden bij Plus500 bovendien gratis & zonder risico uitproberen met een gratis demo.

Klik hier om direct een account te openen of lees de uitgebreide review (80% van de retailbeleggers verliest geld met beleggen)..

4) Bitvavo – beste crypto beleggen applicatie

Wanneer je in crypto wilt beleggen, biedt de applicatie van Bitvavo uitkomst. Bitvavo is de bekendste en één van de goedkoopste crypto exchanges van Nederland. Je kunt bij Bitvavo tegen slechts 0,25% aan transactiekosten beleggen in honderden verschillende cryptomunten.

De applicatie van Bitvavo is gebruiksvriendelijk en je kunt er bovendien je cryptomunten staken. Daardoor kan je een passief inkomen opbouwen met je crypto tegoeden. Nieuwe klanten ontvangen bij Bitvavo tijdelijk een gratis handelstegoed, waardoor je geen transactiekosten betaalt over je eerste €1000.

Klik hier om direct een account te openen of lees de Bitvavo review.

5) Trade Republic – beste gratis beleggen app

Trade Republic is misschien wel de beste gratis app van dit moment. Je kunt met de applicatie van Trade Republic namelijk wekelijks of maandelijks gratis investeren in een selectie aandelen en ETF’s.

Je ontvangt bij Trade Republic bovendien 2% rente over het saldo op je beleggingsrekening, waardoor het sowieso aantrekkelijk is om geld te storten. Wel moet je er rekening mee houden dat je orders naar de LS exchange worden gestuurd.

Klik hier om een account te openen of lees de Trade Republic review.

6) Scalable Capital – betrouwbare aandelen app

Een andere nieuwkomer in Nederland is Scalable Capital. Je kunt tegen een vergoeding van €2,99 per maand onbeperkt gratis beleggen in aandelen en ETF’s met deze applicatie. Bovendien kan je binnen de aandelen app tot 2,3% aan rente ontvangen over je totale tegoed.

Ook wanneer je geen abonnement wilt afsluiten, kan je periodiek gratis in ETF’s beleggen. Met €0,99 aan transactiekosten per order, betaal je sowieso weinig voor je beleggingen bij deze broker.

Klik hier om een account te openen of lees de Scalable Capital review.

7) BUX Zero – de bekendste aandelen app

BUX Zero was lange tijd de bekendste & populairste aandelen app van Nederland. Jammer genoeg heb ik de positie van BUX Zero sterk moeten verlagen, vanwege de toename van de kosten in 2023. Je betaalt bij BUX Zero nu namelijk maandelijks servicekosten, wat de broker een stuk minder aantrekkelijk maakt.

Je kunt bij BUX Zero bovendien nog maar drie keer per maand gebruikmaken van een ZERO order waarmee je geen transactiekosten betaalt. Op het moment van schrijven zijn er dan ook betere, alternatieve applicaties beschikbaar.

Klik hier om een account te openen of lees de BUX Zero review.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van beleggen apps?

Het is verstandig om de tijd te nemen om de verschillende beleggen applicaties met elkaar te vergelijken. Afhankelijk van wat je belangrijk vindt, past niet iedere app even goed bij je. Je kunt bij het vergelijken van de aandelen apps op de volgende dingen letten:

  • Kosten: het is aan te raden om een beleggen applicatie te kiezen met lage kosten. Op die manier kan je een hoger rendement behalen met je rendement.
  • Gebruiksgemak: je kunt de beleggen app testen. Op die manier ontdek je of de applicatie makkelijk te gebruiken is.
  • Aanbod: wil je in aandelen, CFD’s of crypto beleggen? Niet elke beleggen applicatie biedt dezelfde producten aan.
  • Functies: beleggen applicaties bieden verschillende functies aan. Vergelijk de verschillende mogelijkheden zodat je de applicatie kiest die het beste bij je past.
  • Betrouwbaarheid: onderzoek of de partij achter de beleggen app te vertrouwen is. Controleer bijvoorbeeld of de partij achter de applicatie onder toezicht staat van een financiële partij.
  • Beveiliging: neemt de beleggen app voldoende maatregelen om de applicatie te beschermen? Je wilt hackers immers buiten de deur houden…

Waarom beleggen met een applicatie?

Door te beleggen met een applicatie, heb je op elk moment toegang tot je beleggingsportfolio. Hierdoor kan je bijvoorbeeld direct alerts ontvangen wanneer een aandeel een bepaalde prijs heeft bereikt. Binnen sommige beleggingsapps kan je bovendien ook leren beleggen, waardoor je bijvoorbeeld in de trein kunt oefenen.

Het kan bovendien interessant zijn om een gratis demo te openen. Op die manier kan je zonder risico beleggen uitproberen met een applicatie.