DEGIRO professionele review

Als particuliere belegger kunt u kiezen uit verschillende brokers die hun diensten aanbieden. Een daarvan is DEGIRO. Dit is een relatief jonge broker die in 2008 werd opgericht. DEGIRO is in die tijd snel gegroeid en belegt op ongeveer 100 verschillende (effecten)beurzen. DEGIRO staat bekend om zijn uiterst scherpe tarieven. In deze uitgebreide review en handleiding leest u alles wat u moet weten voordat u gaat beleggen bij DEGIRO!

DEGIRO: in het kort

  • DEGIRO is in veel gevallen de voordeligste optie.
  • Het aanbod aan effecten bij DEGIRO is groot
  • De belegging software is eenvoudig, maar niet heel uitgebreid.

Waar staat DEGIRO bekend om?

DEGIRO staat vooral bekend als de goedkoopste broker van Nederland. Vooral bij de fysieke handel in aandelen doet de broker het erg goed.

Juist door de lage transactiekosten is het ook voor de particuliere belegger die een klein beetje spaargeld over heeft mogelijk om aandelen te kopen en voor langere tijd vast te houden. DEGIRO is hierdoor waarschijnlijk één van de beste brokers van Nederland. Het is bij DEGIRO al mogelijk om vanaf één euro een account te openen.

DEGIRO besparingen

Bij DEGIRO bespaart u tot 100% op de kosten in verhouding met andere brokers. Peildatum 1-1-2018.

De software van DEGIRO

De software van DEGIRO kan het beste worden beschreven als simpel, maar doeltreffend. Voor de meeste beleggers zal de eenvoudige webtrader voldoende zijn. Het platform is gebruiksvriendelijk, maar de analyse mogelijkheden zijn vrij beperkt. DEGIRO biedt geen uitgebreide educatie of analyses aan die gebruikt kunnen worden bij het nemen van beslissingen.

Toch zijn er wel enkele handige beleggingstools te vinden. Zo blijft u via een Real-Time stream op de hoogte van de actuele beurskoersen en kunt u door middel van de zogenaamde “combinatie order” op een overzichtelijke manier een gespreide beleggingsportefeuille samenstellen. Een andere prettige optie die DEGIRO u biedt is het orderboek. Dit orderboek kan u tot wel vijf niveaus diepte inzien.

Een order plaatsen bij DEGIRO

Het plaatsen van een order binnen de software van DEGIRO is erg eenvoudig. U kunt gebruikmaken van vier ordertypes: de limiet, market, stoploss en stoplimiet order. Binnen het orderscherm kunt u eenvoudig het effect vinden dat u wilt verhandelen. Vervolgens kunt u eenvoudig invoeren voor welk bedrag u in een effect wilt handelen. De order wordt vervolgens tegen de best mogelijke prijs uitgevoerd.

DEGIRO order plaatsen

Analyses uitvoeren

Het is mogelijk om bij DEGIRO analyses uit te voeren. Voor bijvoorbeeld een aandeel is het mogelijk om het bedrijfsprofiel te bekijken. Hier staat een korte omschrijving van het bedrijf. Ook is het mogelijk om enkele kerncijfers in te zien: denk hierbij aan het dividend per aandeel en de winst per aandeel. De gegeven cijfers zijn echter niet voldoende om een koopbeslissing op te baseren.

Op het gebied van technische analyse zijn de opties wat uitgebreider. In totaal kunt u 25 verschillende indicatoren gebruiken. Hierbij kan er gebruikgemaakt worden van de data van de afgelopen tien jaar. Jammer genoeg worden er geen analistenadviezen aangeboden bij DEGIRO.

Het is dan ook verstandig om andere bronnen raad te plegen voordat u een order plaatst bij DEGIRO.

DEGIRO technische analyse

Het aanbod bij DEGIRO

DEGIRO biedt beleggers in aandelen de mogelijkheid om wereldwijd te beleggen. En als deze online broker wereldwijd zegt is dat ook echt wereldwijd. U kunt in aandelen handelen op beurzen in Azië, Oceanië, Noord-Amerika en uiteraard in Europa.

Het is ook mogelijk om te handelen in futures, opties, obligaties en indexfondsen. Voor futures en opties kunt u op zowel de Europese als de Noord-Amerikaanse beurzen terecht, en voor obligaties kunt u kiezen uit een aantal Europese beurzen.

Betrouwbaarheid beleggen bij DEGIRO

U kunt er vanuit gaan dat u op een betrouwbare manier kunt beleggen bij DEGIRO. Een apart bewaarbedrijf administreert en beheert uw beleggingen. Ook het geld dat u stort wordt geplaatst in een geldmarktfonds. Hierdoor blijven uw beleggingen veilig, zelfs wanneer het bedrijf onverhoopt failliet mocht gaan.

Toezicht

DEGIRO staat als beleggingsmaatschappij onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Uitlenen van effecten

Wel heeft DEGIRO de mogelijkheid om uw aandelen uit te lenen. Er is dan sprake van een tegenpartij risico. Wanneer de partij waaraan DEGIRO de effecten uitleent de lening niet kan terugbetalen, dan kunt u een deel van uw inleg verliezen. Het uitlenen van aandelen is vrij normaal voor banken en het risico bij een grote partij als DEGIRO is gering.

Wanneer u wilt, kunt u zich beschermen tegen dit risico door een zogenaamd Costudy profiel te openen. Dit is alleen mogelijk bij registratie van het account. Met dit accounttype kunnen aandelen niet langer uitgeleend worden. Het is met dit account niet mogelijk om in derivaten te handelen. Ook is het niet mogelijk om short te gaan en ontvangt u geen gratis realtime koersen meer.

Klantenservice

DEGIRO is goed bereikbaar, zowel telefonisch als via de mail. We hebben het uitgeprobeerd en we werden altijd snel te woord gestaan. Wanneer er een probleem is met uw beleggingsrekening, dan kan dit snel verholpen worden. De klantenservice is volledig Nederlandstalig.

Meer informatie over DEGIRO

Lees hier meer over special functies van de broker DEGIRO.

Een bestaande portefeuille overboeken

Wanneer u besluit om klant te willen worden bij DEGIRO kunt u uw bestaande portefeuille eenvoudig overboeken naar DEGIRO. Hiervoor heeft DEGIRO een formulier op haar website staan die u kunt downloaden en vervolgens kunt invullen. Wanneer u het ingevulde formulier naar opstuurt wordt uw overboeking door DEGIRO geregeld zonder dat u daar verder omkijken naar hebt. Eventuele kosten die uw bank in rekening brengt voor het overboekingsproces zijn (uiteraard) wel voor uw eigen rekening en worden dus niet door DEGIRO vergoed.

De kosten voor het overboeken van de portefeuille naar DEGIRO bedragen €10 per regel. Wanneer de portefeuille groter is dan €3.000 worden er geek extra kosten berekend door de broker.

DEGIRO basic, actief en trader account

Bij DEGIRO begint iedereen standaard met een basic account. Wanneer u ook de mogelijkheid wilt hebben om in futures, opties en andere derivaten te handelen dan heeft u een active of trader account nodig. Met deze accounttypes is het mogelijk om op marge te handelen. Bij DEGIRO betaald u een rentepercentage over het deel van het geld dat u leent bij DEGIRO.

Bij het trader account is het mogelijk om met een hogere hefboom te handelen dan met het actieve account. Wanneer u gebruik wilt maken van deze extra functionaliteiten, moet u eerst extra documenten uploaden binnen het broker account.

Tip: kernselectie en gratis handelen

Bij DEGIRO bestaat er een kernselectie van trackers en beleggingsfondsen waar geen transactiekosten op worden berekend. Er gelden echter wel speciale voorwaarden. Zo is het belangrijk om de fondsen uit de kernselectie op de juiste beurs aan te schaffen. Veel fondsen worden op meerdere beurzen verhandeld en het is dan belangrijk om de juiste beurs te selecteren.

Per maand kan elke gebruiker één gratis transactie uitvoeren per ISIN code. Dit kan aantrekkelijk zijn wanneer u iedere maand bijvoorbeeld een deel van u salaris in een fonds wilt storten. Door gebruik te maken van de gratis optie bespaart u significant op de transactiekosten! Het is aan te raden om de voorwaarden goed door te lezen wanneer u hiervan gebruik wilt maken.

Exacte kosten DEGIRO

Kosten aandelen

Op aandelen kunt u bij DEGIRO tot wel 72% besparen. Op Nederlandse aandelen betaalt u bijvoorbeeld €2 + 0,038%. Op Aandelen in Amerika betaalt u slechts €0,50 plus $0,004 per aandeel. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van de kosten van aandelen.

Obligaties

Bij obligaties uit de kernselectie betaalt u €2 plus 0,038%. Bij andere Nederlandse, Belgische en Portugese obligaties betaalt u €2 plus 0,068%.

Opties

Voor Nederlandse opties betaalt u doorgaans €0,95 per contract en op Duitse bijvoorbeeld €0,90.

DEGIRO opties

Beleggingsfondsen

Op beleggingsfondsen onder de kernfondsen betaalt u onder voorwaarden geen transactiekosten. Voor andere beursgenoteerde fondsen betaald u € 7,50 plus 0,1% en een service fee van 0,2%.

Debetrente

De debetrente in euro bedraagt EONIA + 1,25%. De rente op de marge is bij DEGIRO dus beperkt.

Beurzen

Als belegger betaalt u bij DEGIRO € 2,50 verbindingskosten voor elke beurs waarop u handelt.

DEGIRO accountkosten

Conclusie DEGIRO

DEGIRO is een erg sterke broker die vooral geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een broker waar ze tegen zeer lage tarieven kunnen handelen. Bij DEGIRO is het immers zelfs mogelijk om in bepaalde effecten zonder kosten te handelen! De software van DEGIRO is vrij eenvoudig, maar doet wat hij moet doen.

DEGIRO komt dan ook goed uit deze review en de broker is zeker een aanrader voor de gemiddelde belegger!

[kkratings][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]