Finst review & ervaringen (2024) – crypto exchange review

Finst is een relatief nieuwe crypto exchange waar je tegen ongekend lage tarieven in crypto kunt beleggen. In deze uitgebreide review lees je direct of Finst een betrouwbare crypto exchange is.

Voordelen Finst

 • Je kunt bij Finst tegen erg lage transactiekosten crypto kopen: 0,15%!
 • De software van Finst is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
 • Finst is een betrouwbare partij en neemt voldoende veiligheidsmaatregelen
 • Geld storten gaat snel door de integratie van iDEAL

Nadelen Finst

 • Het aantal cryptomunten is bij Finst nog beperkt
 • Je kunt crypto niet opnemen naar een externe wallet
 • De functies binnen de software zijn wat beperkt

Account openen bij Finst

 1. Bezoek eerst de website van Finst
 2. Druk op open gratis account
 3. Vul je e-mailadres in
 4. Scan de qr code om direct de Finst applicatie te downloaden
 5. Doorloop de stappen om je rekening te activeren

Finst aanmelden

Wat zijn de kosten bij Finst?

Het is het doel van Finst om de goedkoopste crypto exchange van Nederland te worden. Dit lijkt ze te lukken: Finst rekent namelijk een vaste commissie van 0,15% over alle crypto transacties.

Finst rekent voor de rest geen verborgen kosten: geld storten en opnemen is gratis en ook worden er geen inactiviteitskosten berekend.

Finst kosten

Hoe is het aanbod bij Finst?

Je kunt bij Finst in ongeveer 50 verschillende cryptocurrencies beleggen. Het aanbod bij Finst is nog relatief beperkt, maar de exchange voegt wel regelmatig nieuwe cryptocurrencies toe. Begin 2023 heeft Finst bijvoorbeeld 15 nieuwe cryptomunten aan het platform toegevoegd.

Finst geeft zelf aan dat ze het als voordeel zien; door alleen de betrouwbaarste cryptomunten aan te bieden, voorkomt het platform dat klanten fors geld verdienen met beleggingen in onbetrouwbare cryptomunten.

Mijn ervaringen met het beleggingsplatform van Finst

 • Gratis demo: nee
 • Online educatie: nee
 • Technische analyse: nee
 • Stop loss: ja
 • Auto trading: nee
 • Mobiel beleggen: ja

Om gebruik te kunnen maken van Finst, moet je de mobiele applicatie downloaden. Finst is erg gebruiksvriendelijk en scoort daarmee goed binnen deze review. Toch zijn de mogelijkheden nog wat beperkt in vergelijking met de mogelijkheden bij de grootste concurrent Bitvavo.

Finst handelsplatform

Overzicht resultaten

Een groot voordeel van de applicatie van Finst, is dat je direct een duidelijk overzicht hebt van je beleggingen in crypto. Je ziet namelijk het gemiddelde bedrag waarvoor je iedere crypto hebt gekocht. De software berekent vervolgens zowel je gerealiseerde als ongerealiseerde resultaat. Hierdoor weet je op elk moment of je winst of verlies maakt met je investering.

Ook zie je duidelijk welk percentage van je portfolio uit specifieke cryptomunten bestaat. Bovendien zie je binnen de software direct de break-even prijs van je investering.

Favorieten

Je kunt binnen de software van Finst je favoriete cryptomunten bijhouden. Je krijgt vervolgens notificaties bij sterke stijgingen en dalingen of wanneer een nieuwe all time high wordt bereikt.

Staking

Het is op het moment van schrijven nog niet mogelijk om je crypto te staken, maar Finst heeft deze functie al wel aangekondigd. Het wordt binnenkort mogelijk om crypto on-chain te staken en om daarmee tot 12% op jaarbasis te verdienen.

Al metal is het handelsplatform van Finst gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Wel ontbreken uitgebreidere handelsmogelijkheden, maar het zou me niets verbazen wanneer deze in de toekomst alsnog worden toegevoegd.

Hoe betrouwbaar is Finst?

Finst is opgericht door meerdere oud-medewerkers van DEGIRO. Hierdoor bestaat er veel kennis binnen het bedrijf, wat positief is voor de betrouwbaarheid van de processen binnen het bedrijf.

Finst staat geregistreerd bij de Nederlandse Bank (DNB) waardoor je zeker weet dat de exchange zich aan alle regels en wetten houdt.

Fireblocks

Finst maakt gebruik van Fireblocks voor het beschermen van je tegoeden. Deze techniek wordt ook wel Multi-Party Computation genoemd en deze vorm van hardware-isolatie beschermt je beleggingen tegen externe aanvallen en menselijke fouten.

Veiligheidsmaatregelen

Het geld dat je stort bij Finst wordt opgeslagen bij Bunq wat een betrouwbare Nederlandse bank is. Je digitale valuta wordt bovendien los van het bedrijf opgeslagen, waardoor je de crypto tegoeden niet verliest bij een faillissement.

Ook is het goed om te weten dat Finst niet tegen haar klanten in handelt en dat je assets niet worden uitgeleend. Dit alles verlaagt het risico van beleggen in crypto bij Finst.

Wel is het jammer dat je crypto nog niet kunt opnemen vanuit de Finst applicatie. Je bent daardoor echt afhankelijk van de crypto exchange voor het opslaan van je crypto. Wanneer er toch wat misgaat, kan je alleen maar bidden dat het bedrijf inderdaad goed is omgegaan met je tegoeden.

Geld storten & opnemen bij Finst

 • Bankoverschrijving
 • iDEAL

Doordat Finst een Nederlandse crypto exchange is, kan je snel geld storten met iDEAL. Hierdoor kan je direct geld toevoegen binnen je bankrekening.

Geld opnemen is ook gratis en je ontvangt je tegoeden vaak (bijna) direct weer op je bankrekening.

Klantenservice Finst

De klantenservice is een sterk punt binnen deze Finst review. Je kunt de klantenservice bereiken via live chat, e-mail of telefoon tussen 9:00 en 18:00 op werkdagen. Een voordeel van Finst, is dat de medewerkers ook echt veel van crypto afweten. Wel zou het positief zijn wanneer je ook contact kunt opnemen met de klantenservice buiten de handelsuren, aangezien de cryptomarkt 24/7 geopend is.

Conclusie review Finst

Persoonlijk denk ik dat Finst een erg populaire crypto exchange kan worden in Nederland. De exchange rekent lagere commissies dan de concurrentie en het handelsplatform is makkelijk te gebruiken. Wel kan Finst het aanbod nog aantrekkelijker maken door meer cryptomunten toe te voegen en door ook een platform aan te bieden voor actieve handelaars. Voor mensen die af en toe crypto kopen is Finst echter een goede keuze!