eToro review

eToro is een grote, internationale broker met meer dan tien miljoen klanten. Wat eToro uniek maakt is het sociale aspect. Je kan bij eToro bijvoorbeeld andere beleggers volgen en discussiëren over de laatste marktontwikkelingen. Dit maakt eToro meer dan alleen een broker. In deze review bekijken we of het verstandig is om te beleggen bij eToro.

eToro in het kort

  • Bij eToro kan je zonder kosten aandelen kopen.
  • Sociaal beleggen: volg andere beleggers!
  • Gebruiksvriendelijke, Nederlandse software.

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Wat maakt eToro uniek?

eToro heeft twee elementen die de broker vrij uniek maakt in verhouding met veel andere brokers. In deze review bespreken we wat deze twee zaken zijn.

Sociaal beleggen

Het grootste selling point van eToro is de mogelijkheid om sociaal te beleggen. Binnen de software van eToro vind je een sociaal netwerk waarbinnen je met andere beleggers kunt praten. Zo kan je bij bijvoorbeeld het aandeel Apple of Philips bekijken hoe zonnig andere mensen de toekomst van het bedrijf inzien.

Het sociale aspect is een mooie toevoeging. Beleggen is vaak een meer antisociale bezigheid en dankzij de toevoeging van het sociale aspect houd je gemakkelijk contact met andere handelaren. Toch gaat eToro nog een stapje verder dan het alleen aanbieden van een forum voor discussie.

eToro sociaal beleggen

Bij eToro heb je via de ‘beleggers kopiëren’ optie de mogelijkheid om andere handelaren te volgen. Dit is perfect voor mensen die wel willen profiteren van beleggen maar niet de nodige kennis of tijd in huis hebben. Bij eToro is deze dienst geheel gratis en je kan per handelaar precies zien wat ze doen. Hierdoor kan je goed inschatten wat de risico; s en mogelijke rendementen zullen zijn.

Het sociale beleggen van eToro voegt echt iets unieks toe en is dan ook een sterk punt binnen deze review. We raden je dan ook zeker aan om de mogelijkheden van het sociaal handelen uit te proberen!

Aandelen kopen & verhandelen

Het tweede unieke punt van eToro, is het feit dat je bij eToro zowel fysiek aandelen kunt kopen en verhandelen. Het kopen van aandelen kan je ook bij brokers als DEGIRO en Flatex. Een groot voordeel van het kopen van aandelen bij eToro is dat je geen commissie betaalt. Je kan op die manier dus zonder vaste kosten aandelen eToro kopen.

Je kan bij eToro er ook voor kiezen om actief te handelen in aandelen door middel van derivaten. Dit heet ook wel daghandel. Bij deze methode van beleggen zet je in op koersstijgingen en koersdalingen. Je kan dan een hefboom gebruiken waardoor je met een kleinere investering grotere resultaten kunt bereiken. Deze manier van beleggen is ook een stuk risicovoller (67% verliest geld met CFD’s bij deze aanbieder).

Het ideale is dat je beide manieren van beleggen goed kunt toepassen bij eToro. Hierdoor hoef je niet meerdere accounts te openen. Dit is dus een sterk punt binnen de review van eToro!

De software van eToro

Een belangrijk onderdeel binnen de recensie van eToro is de software. Wanneer de software zo lek als een mandje is, wil je er natuurlijk niet gaan beleggen in aandelen. Beleggen gaat bij eToro volledig via het internet. Je hoeft dan ook geen software te downloaden om te handelen bij eToro.

We hebben de software van eToro als erg gebruiksvriendelijk ervaren. De software is geheel Nederlandstalig en je kan dankzij de duidelijke zoekfunctie en icoontjes snel het aandeel vinden dat je wilt kopen.

Ook kan je binnen de software gebruik maken van voldoende analysemogelijkheden. Zo kan je binnen de grafiek verschillende technische indicatoren toevoegen. Ook kan je op de grafiek tekenen wat perfect is voor technische analyse. Bovendien vind je bij verschillende aandelen ook uitgebreide analyses die je kunnen helpen bij het nemen van een beslissing.

De software van eToro scoort binnen deze review dus ruim voldoende!

eToro software

Het aanbod

Bij eToro kan je beleggen in veel verschillende effecten. Naast bekende (internationale) aandelen kan je bijvoorbeeld beleggen in vreemde valuta’s, indexfondsen en grondstoffen. Je kunt aandelen fysiek opkopen waardoor je geen hefboom hoeft toe te passen.

Het aanbod bij eToro is zeer uitgebreid en de kans is dan ook groot dat ze je favoriete aandeel in de aanbieding hebben.

Betrouwbaarheid beleggen bij eToro

Het is altijd belangrijk dat je je broker kunt vertrouwen. Gelukkig zit dit wel goed bij eToro. eToro heeft ruim tien miljoen klanten en het bedrijf bestaat ondertussen al vele jaren. Het geld van klanten wordt op aparte rekeningen gestort waar eToro niet zomaar bij kan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat eToro met je geld gaat investeren. Zelfs in het zeldzame geval dat eToro failliet gaat, blijven je tegoeden onaangetast.

Verder is het ook belangrijk om te vermelden dat eToro een officiële licentie bij een toezichthouder heeft. Financiële toezichthouders zien erop toe dat brokers en banken zich aan de verschillende regels en kwaliteitseisen houden. Op het gebied van betrouwbaarheid scoort eToro in deze review goed: je kan zonder zorgen geld storten bij deze broker!

Klantenservice

Je kan eToro bereiken via een ticket of via de live chat. We zijn goed te spreken over de live chat. Je wordt snel en kundig in het Nederlands te woord gestaan. Het aanvragen van een ticket is een beetje omslachtig en duurt lang. Het zou mooi zijn wanneer eToro het ook mogelijk zou maken om telefonisch contact op te nemen. Misschien een verbeterpuntje voor in de toekomst?

Exacte kosten eToro

Een broker verwelkomt je natuurlijk niet zomaar. Nee, de broker hoopt geld aan je te verdienen. Maar hoe doet eToro dit? eToro verdient het meeste geld wanneer je lang blijft hangen. Je succes is dan ook belangrijk voor de broker. Bij brokers wordt er namelijk een zogenaamde spread gerekend. De spread is het verschil tussen de koop- en de verkoopprijs.

eToro rekent geen vaste transactiekosten. Hierdoor kan je in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld de bank wel met kleine bedragen winstgevend beleggen. De spread ligt op vergelijkbaar niveau met de meeste andere online brokers. Je bent als belegger met een kleine beurs dan ook vaak voordeliger uit bij eToro.

Wanneer je actief gaat handelen in derivaten, moet je bij eToro wel iets beter oppassen. De kosten voor derivaten liggen namelijk wat hoger. Vanzelfsprekend betaal je nog steeds de spread. Naast de spread worden er echter ook financieringskosten gerekend. De financieringskosten zijn een jaarlijks rentepercentage. Vanzelfsprekend betaal je alleen het dagelijkse percentage wanneer je de positie meer dan een dag open hebt staan.

Het rekenen van financieringskosten gebeurt bij iedere broker bij hefboomproducten en is dan ook niet een negatief punt binnen deze review. Wel negatief is het feit dat eToro $5 aan transactiekosten rekent voor het opnemen van je tegoeden. Dit kan zeker bij beleggers die de mogelijkheden willen uitproberen met bijvoorbeeld $50 flink aantikken. Dat kan beter eToro!

Conclusie eToro

Al met al is eToro een gebruiksvriendelijke broker met een unieke insteek. Het sociale beleggen kan voor veel mensen uitkomst bieden. Je kan immers goed renderende beleggers volgen zonder dat je er zelf erg actief mee bezig hoeft te zijn.

Je kan de mogelijkheden bij eToro geheel zonder risico uitproberen door middel van een demo. Denk je erover na om aan de slag te gaan bij eToro? Open dan een gratis demo account en bekijk of je net zo tevreden bent met deze broker als wij!

eToro risicowaarschuwing

Risicowaarschuwing beleggen bij eToro

eToro is een platform met een mix van beleggingsproducten. Bij eToro kan je namelijk zowel investeren in aandelen, cryptocurrencies en CFD’s.

Let erop dat CFD’s complexe financiële instrumenten zijn met een hoog risico op het snel verliezen van geld vanwege de aanwezigheid van een hefboom. 67% van de retail beleggers verliest geld wanneer ze in CFD’s handelen bij deze aanbieder. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken hoe CFD’s werken en of je het risico op het verliezen van geld kunt dragen.

Resultaten uit het verleden zijn geen aanwijzing voor toekomstige resultaten.