Aandelen Amazon kopen: waar kunt u dit doen?

Denkt u erover na om te investeren in Amazon? Dan bent u op deze site aan het juiste adres! We bespreken hier of het verstandig is om te beleggen in aandelen Amazon en we bespreken waar u dit het goedkoopste kunt doen.

Waar kunt u goedkoop Amazon aandelen kopen?

Wanneer u Amazon aandelen wilt kopen, dan is het verstandig om dit bij een voordelige partij te doen. Bij veel banken betaalt u hoge transactiekosten bij beleggingen in Amazon. Dit is zonde: zeker op de lange termijn verlaagt dit het rendement sterk. In de onderstaande tabel ziet u direct tegen welke prijs u aandelen Amazon kunt kopen bij verschillende brokers:

 BrokerServicekostenKosten AEX aandelen 
eToro broker
eToro
* Geen commissies Amazon aandelen
* Alle bekende Amerikaanse aandelen
* Gratis demo om te testen
* Je kapitaal loopt risico
* Andere kosten van toepassing
0%€0Info & Aanvraag
BUX logoBUX zero
* Gratis Amazon aandelen kopen
* Gratis aandeel bij registratie
* Binnen 30 minuten aanmelden
* Mobiele applicatie
€0€0Direct downloaden
degiro_logo_fcDe Giro
* Voordelig in Amerikaanse aandelen handelen
* Gebruiksvriendelijke software
* 100% Nederlandstalig
* Gratis ETF's verhandelen
0%€2,50Info & Aanvraag
Lynx
* Geavanceerd platform
* Alle aandelen beschikbaar
* Voordelige tarieven
€5$0,01 per aandeel met $5 maximumInfo & Aanvraag
Saxo BankSaxo Bank
SaxoTrader Go
€420,15% (€8 minimum)Info & Aanvraag

Met beleggen kan je je inleg verliezen.

Wilt u liever actief beleggen in Amazon?

Het is ook mogelijk om actief te speculeren op het koersverloop van Amazon. Door actief te speculeren, kunt u optimaal inspelen op de laatste koersschommelingen. Wanneer er bijvoorbeeld slecht nieuws uitkomt, kunt u met een short positie profiteren van een dalende Amazon aandelenprijs.

Bij eToro kunt u het actief verhandelen in Amazon aandelen met behulp van CFD’s gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij deze broker:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

Waar belegt u in?

Wanneer u Amazon aandelen koopt, dan investeert u niet alleen in de bekende webshop. Het bedrijf is erg actief en bezit meer dan 67 verschillende producten en diensten. Enkele bekende diensten die worden aangeboden door Amazon zijn:

  • Alexa: dit is een virtuele assistent die erg veel weg heeft van Apple’s Siri.
  • Prime Video: met deze streamingdienst gaat Amazon de concurrentie aan met Apple.
  • Prime Air: Amazon gebruikt deze dienst om pakketjes te bezorgen met drones.
  • Amazon Web Services: Amazon verdient ook veel geld aan cloud computing.

Zoals u ziet zijn de inkomsten van Amazon verdeeld over verschillende productgroepen. Het bedrijf is bovendien actief op bijna elk continent waardoor u met een belegging in Amazon goed uw risico’s kunt spreiden.

De timing kan wel belangrijk zijn wanneer u Amazon aandelen koopt: ondanks dat het bedrijf goede resultaten neerzet, kan de aandelenkoers soms tussendoor inzakken. Een aandelenkoers beweegt eigenlijk nooit in een rechte lijn omhoog.

aandelen amazon kopen

Innovatie staat centraal

Innovatie is erg belangrijk voor Amazon: het bedrijf investeert dan ook constant in nieuwe productgroepen. Dit is ook wel nodig, aangezien de aandeelhouders nog steeds groei verwachten binnen de onderneming. Het bedrijf probeert zoveel mogelijk diensten op te zetten waar de gebruiker maandelijks voor moet betalen: dit kan erg aantrekkelijk zijn, aangezien het een duurzame inkomstenbron creëert.

De meest winstgevende innovatie van Amazon is AWS of voluit Amazon Web Services wat geïntroduceerd is in 2002. Bedrijven kunnen met deze dienst cloudcomputing ruimte huren: deze branche doet het enorm goed en na de forse investeringen om het op te zetten behaalt het bedrijf grote marges op het aandeel. AWS alleen kan dan ook al een goede reden zijn om te investeren in Amazon aandelen.

Welke stappen moet u doorlopen om Amazon aandelen te kopen?

Voordat u Amazon aandelen kunt kopen, dient u enkele stappen te doorlopen. Op mijnbroker.nl helpen we u graag op weg!

Stap 1: kies een goede broker

Een online broker is een partij die het mogelijk maakt om aandelen te kopen & verkopen. Bij de meeste brokers kunt u ook beleggen in Amerikaanse aandelen. Het aandeel Amazon staat genoteerd aan de Amerikaanse NASDAQ. Wilt u weten bij welke brokers u het voordeligst kunt beleggen? Bekijk dan direct ons overzicht van de beste brokers:

Stap 2: open een account

Het openen van een account bij een broker is eigenlijk vergelijkbaar met het openen van een normaal bankaccount. Vaak vult u een gebruikersnaam en wachtwoord in en vervolgens kunt u direct zelf beginnen met beleggen. Wel moet u vaak uw identiteit verifiëren: de Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat beleggen met crimineel geld wordt tegengegaan.

Stap 3: geld storten

Wanneer u Amazon aandelen wilt kopen, heeft u eerst geld nodig op uw account. Het storten van geld op uw account is vaak vrij eenvoudig. Bij de meeste brokers kunt u dit binnen enkele minuten doen via bijvoorbeeld iDEAL of bankoverschrijving.

Stap 4: het Amazon aandeel kopen

Nadat uw account klaar is voor de handel in aandelen, dient u het Amazon aandeel nog te kopen. Hiervoor kunt u de zoekfunctie gebruiken om het aandeel te selecteren. Vervolgens kunt u met een marktorder het aandeel direct tegen de huidige prijs kopen. Wanneer u actiever wilt handelen in Amazon aandelen, kunt u ook kiezen voor een limietorder. Met een limietorder bepaalt u zelf tegen welke prijs u Amazon aandelen koopt.

Amazon aandelen kopen eToro

Bij eToro kunt u Amazon aandelen kopen.

Stap 5: evalueer de Amazon beleggingspositie

Een slimme belegger houdt de investering in Amazon in de gaten. Denkt u erover na om Amazon aandelen te verkopen? Dan is het belangrijk om een goede analyse uit te voeren. Bepaal of het nu verstandig is om Amazon aandelen te verkopen. Denkt u dat de koers nog verder kan stijgen? Dan is het verstandig om te wachten met het verkopen van Amazon aandelen.

Hoeveel betaalt u voor beleggingen in Amazon aandelen?

Beleggen in Amazon aandelen hoeft niet duur te zijn: bij sommige brokers betaalt u zelfs helemaal geen commissies. Hierdoor kunt u zelfs al met een klein bedrag van 100 of 1000 euro investeren in Amazon aandelen.

Wel is het belangrijk om op de spread te letten; de spread is het verschil tussen de koop- en de verkoopprijs van het aandeel. De spread zijn ook transactiekosten die naar de broker gaan.

Hoe kunt u de risico’s van beleggingen in Amazon verkleinen?

Beleggen in aandelen brengt altijd risico’s met zich mee! Dit betekent echter niet dat u niets kunt doen om die risico’s zoveel mogelijk te verkleinen. In dit deel van het artikel bespreken we wat u kunt doen om betere beleggingsresultaten neer te zetten.

Diversificatie

Het is essentieel om voldoende diversificatie toe te passen op uw aandelenportefeuille. Dit doet u door te investeren in verschillende aandelen. Wanneer Amazon zomaar failliet zou gaan, dan zou u anders uw volledige inleg kunnen verliezen.

Het is verstandig om 20-40 verschillende aandelen te kopen over verschillende sectoren en regio’s. Op die manier kunnen tegenvallende resultaten in de ene regio worden opgevangen door goede resultaten in een andere regio.

Pas op voor scams

Sommige mensen trappen in scams: ze openen aan broker account bij een onbetrouwbare partij en verliezen daardoor al hun geld. Het is daarom belangrijk om alleen in Amazon aandelen te kopen bij een betrouwbare partij. Op mijnbroker.nl ziet u direct bij welke brokers u een account kunt openen.

Is het verstandig om te investeren in Amazon?

We sluiten het artikel af met een korte analyse van het aandeel Amazon. Er zijn voldoende argumenten voor het kopen van Amazon aandelen. Steeds meer mensen winkelen online en deze trend zat waarschijnlijk alleen maar door. Jongere generaties zijn opgegroeid met het internet en deze groep groeit steeds verder. Bovendien neemt de welvaart wereldwijd toe waardoor steeds meer mensen toegang verkrijgen tot het internet.

Ook de diversificatie over verschillende productgroepen kan een goede reden zijn om aandelen Amazon te kopen. De tijden waar Amazon alleen een e-commerce bedrijf was zijn voorbij: u kunt bij Amazon terecht voor verschillende diensten. Wist u bijvoorbeeld dat Amazon ook eigenaar is van IMDB (de internet movie database). Amazon is altijd op zoek naar interessante acquisities die de positie van het bedrijf kunnen versterken.

Toch is investeren in Amazon niet volledig zonder risico: de concurrentie is heftig en Amazon zal hard aan haar reputatie moeten werken. Het bedrijf is niet altijd positief in het nieuws: zo zou het personeelsleden uitbuiten. Amazon vroeg bijvoorbeeld een patent aan voor een rijdende kooi waarin de werknemers vervoerd zouden worden. Of een wereld waarin Amazon dominant is wenselijk is, is dan ook maar de vraag.

Toch neemt dit niet weg dat aandelen Amazon kopen zomaar aantrekkelijk kan zijn. De stappen die u moet doorlopen om te beleggen in het bedrijf zijn beperkt. Nadat u een account heeft geopend bij een broker, kunt u eigenlijk direct een belegging op Amazon openen.