Beleggen in Ethereum: waar kan je dat het beste doen?

De koers van Ethereum blijft maar toenemen: in 2017 stond deze op een schamele € 10 terwijl deze nu in de vele duizenden euro’s loopt. Ethereum biedt dan ook unieke voordelen tegenover de bekende Bitcoin. Maar hoe kan je nu zelf investeren in de crypto Ethereum? In dit artikel leer je alles wat je moet weten over het verhandelen van Ethereum!

Waar kan je het beste beleggen in Ethereum of Ether?

Je kunt ervoor kiezen om Ether op te kopen voor de toekomst: op die manier kan je profiteren van koersstijgingen op de lange termijn. Het is daarnaast ook mogelijk om actief te handelen of speculeren in het koersverloop van Ethereum.

Ethereum fysiek kopen

Je kunt Ethereum fysiek kopen bij een crypto exchange. Een crypto exchange is een partij die het mogelijk maakt om cryptocurrencies te kopen & verkopen.

Een goede en betrouwbare partij waarbij je in Ethereum kunt investeren is Bitvavo. Je kunt bij deze broker eenvoudig een account aanmaken en het is vervolgens met een druk van je muis mogelijk om de cryptomunt te kopen & verkopen. Je betaalt over je eerste € 1000 aan transacties helemaal geen kosten en daarna betaal je nooit meer dan 0,25%. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Ben je benieuwd naar de laatste koers van Ethereum? In de onderstaande grafiek zie je hoe de koers zich heeft ontwikkeld en je kunt er bovendien direct een beleggingspositie openen:

Actief handelen in Ethereum

Een goede partij om actief te handelen in het koersverloop van Ethereum is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s speculeren op zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kan je een hefboom inzetten, waardoor je met een kleiner bedrag toch een grotere positie kunt nemen.

Wil je de mogelijkheden van beleggen in Ethereum gratis proberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFDs met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat is Ethereum eigenlijk?

Bitcoin is vooral een cryptomunt; een digitale revolutionaire munt waarmee je online betalingen kunt uitvoeren. Ethereum is meer dan dat. Tuurlijk, Ether wat de token is van Ethereum kan worden gebruikt voor het uitvoeren van betalingen, maar dat is niet het voornaamste doel van Ethereum.

Wanneer je investeert in Ethereum, stop je je geld in een platform waar digitale applicaties mee kunnen worden gemaakt. Digitale applicaties zijn softwareprogramma’s die werken op basis van de blockchain.

Een andere unieke functie van Ethereum zijn de slimme contracten. Met een smart contract kan je een transactie automatisch laten uitvoeren wanneer er aan bepaalde randvoorwaarden wordt voldaan. Op die manier kunnen allerlei tussenpersonen zoals notarissen of wisselkantoren in de toekomst overbodig worden.

Ethereum is zo waardevol geworden doordat het de eerste crypto was die in deze functies introduceert en in de belangstelling staat. Na Bitcoin is Ethereum dan ook de grootste cryptomunt waardoor een belegging in deze munt zeker de moeite waard kan zijn.

beleggen ethereum

Waar moet je op letten wanneer je belegt in Ethereum?

Het is belangrijk om te onthouden dat Ethereum enorm speculatief is. Cryptomunten zijn nog steeds vrij nieuw en moeten zich nog bewijzen. De meeste waarde komt dan ook tot stand door pure speculatie. Doordat mensen erin geloven dat crypto’s zoals de Ethereum de wereld gaan veranderen, investeren ze blind hun spaargeld.

Juist doordat er zoveel beginnende beleggers in Ethereum beleggen, zie je dat de koers gekke sprongen kan maken. Wanneer er negatief nieuws uitkomt, dan kan de koers van Ethereum plotseling flink dalen. Particuliere beleggers raken sneller in paniek en weten niet goed wat ze in zo’n geval moeten doen. Tegelijkertijd zie je dat de koers ook gerust enkele keren over de kop kan gaan wanneer er een hype ontstaat.

Wanneer je actief gaat handelen in Ethereum, is het daarom belangrijk om het sentiment achter de crypto in de gaten te houden. Wanneer iedereen staat te juichen, moet je extra oppassen. Je weet nooit wanneer de volgende crash gaat plaatsvinden… beleg daarom altijd alleen met geld dat je kunt missen in crypto’s zoals de Ether.

Wat zijn voordelen van investeren in Ethereum?

Voordat je belegt in Ether, ben je waarschijnlijk benieuwd wat de voordelen van deze cryptomunt zijn.

Een bekend alternatief

Na de Bitcoin is Ethereum de bekendste cryptomunt. Het is erg voordelig om de eerste te zijn: de kans is dan groot dat je een behoorlijk marktaandeel kunt veroveren en behouden. Ethereum is dan ook niet per se de beste in zijn soort, maar wel de bekendste. Zolang crypto’s een hype blijven kan een belegging in Ethereum dan ook goed uitpakken.

Uitgebreide functionaliteiten

Wanneer je een investering in een cryptomunt overweegt, is het aan te raden om te onderzoeken of de munt ook echt wat toevoegt. De gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten zijn erg nuttig en laten zien waar de blockchain toe in staat is.

Roadmap

Het is belangrijk dat een crypto goed onderhouden wordt, je kunt hiervoor de roadmap erop naslaan. In de roadmap zie je welke plannen de ontwikkelaars hebben voor de toekomst. Ethereum is een goed ondersteunde crypto die steeds doorontwikkeld wordt. Hierdoor is de kans groot dat de crypto in de toekomst alleen maar populairder wordt.

Wat zijn de nadelen van een belegging in Ethereum?

Ook een belegging in Ethereum brengt de nodige nadelen en risico’s met zich mee. We bespreken deze graag met je.

Beperkte schaalbaarheid

Net zoals de Bitcoin is ook de Ethereum beperkt schaalbaar. Dit betekent dat wanneer het aantal gebruikers toeneemt, de snelheid kan afnemen. Wanneer de snelheid afneemt, neemt de bruikbaarheid af.  Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je een belegging in Ethereum overweegt.

Ethereum is al erg groot

Ethereum heeft een grote marktkapitalisatie: dit betekent dat alle ethers (munten) in de omloop al veel waard zijn. De kans is dan ook klein dat ze gezamenlijk op de korte termijn nog vele honderden procenten kan stijgen. Wanneer je echt op zoek bent naar een klapper, is Ehtereum dan ook niet de beste keuze.

Concurrentie

Er bestaat veel concurrentie voor Ethereum. Ondertussen bestaan er veel beter ontwikkelde alternatieven die in ieder geval op het gebied van functionaliteiten veel beter presteren. Deze projecten bieden vaak een betere schaalbaarheid waardoor er meer ruimte is voor groei.

investeren ethereum

Is het verstandig om in Ethereum te investeren?

We kunnen je niet vertellen of het wel of niet verstandig is om in Ethereum te investeren. Feit is dat Ethereum net zoals veel andere cryptomunten vele honderden procenten is gestegen. De techniek is nog steeds revolutionair en er bestaat dan ook zeker een kans dat de koers nog verder stijgt.

Beleg echter altijd verstandig in Ethereum. Crypto’s zijn enorm risicovol en het is daarom aan te raden om alleen geld dat je echt kunt missen in een crypto te investeren. Wanneer je op het verkeerde moment instapt (en niemand weet echt wanneer dat is) kan je investering gerust tientallen of honderden procenten minder waard worden.