Beleggen in Bitcoins

De meest recente rage in de financiële wereld is ongetwijfeld de Bitcoin. Deze virtuele valuta wordt door mensen die geloven in het concept de hemel in geprezen. Andere critici zien de Bitcoin vooral als een bubbel zonder enige reële waarde. Maar wat zijn Bitcoins nu eigenlijk? En waar kan je het beste beleggen in Bitcoins?

Waar kan je het beste beleggen in Bitcoins?

Je kan op twee manieren beleggen in Bitcoins: door er actief in te handelen en door ze fysiek op te kopen. Op deze pagina zie je direct waar je het beste kunt beleggen in Bitcoins.

Actief handelen in Bitcoins

De beste partij om actief te handelen in Bitcoins is Plus500. Bij Plus500 handel je in CFD’s op de Bitcoin waardoor je actief kunt inspelen op de laatste koerswijzigingen. Dit brengt de nodige voordelen met zich mee:

  • Je kunt een order plaatsen op een koersdaling en daar dus ook van profiteren.
  • Dankzij een hefboom kan je ook met lagere bedragen beleggen in de Bitcoin.
  • Je hebt geen wallet nodig waardoor je niet zomaar bestolen kunt worden.
  • Je kunt beter en sneller inspelen op de laatste koersschommelingen.

Je kan beleggen in Bitcoins 100% gratis uitproberen door middel van een demo. Wil je beleggen in Bitcoins ook proberen? Maak dan een account aan bij Plus500!

Gratis demo openen

Beleggen in Bitcoins Plus500

Beleggen in Bitcoin CFD’s bij Plus500. Illustratieve prijzen.

Bitcoins fysiek kopen

Het is ook mogelijk om Bitcoins fysiek op te kopen. Dit is vooral gunstig wanneer je een lange termijn belegging wilt doen in de Bitcoin. Bij het fysiek opkopen van Bitcoins, heb je namelijk te maken met contracten met een bepaalde loopduur. De beste partij om Bitcoins fysiek op te kopen is Bitvavo.

Bij Bitvavo kan je in drie eenvoudige stappen Bitcoins en andere cryptovaluta kopen. Het aanmaken van een account is simpel en vervolgens kan je eenvoudig via iDEAL geld storten. Het kopen van Bitcoins is vervolgens net zo eenvoudig als het kopen van een tros druiven bij de supermarkt.

Bitvavo Bitcoins kopen

Het kopen en verkopen van crypto’s is erg eenvoudig bij Bitvavo!

Hoe kan je het beste in Bitcoins beleggen?

Wanneer je gaat beleggen of speculeren op de koers van Bitcoins, wil je natuurlijk het beste resultaat bereiken. Hiervoor is het belangrijk om een goede strategie toe te passen.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat de Bitcoin erg nieuwsgevoelig is. Negatief nieuws kan de koers direct erg negatief beïnvloeden en vice verca. Wanneer een grote partij gehackt wordt, kan de koers direct instorten. Als een bank aangeeft cryptocurrencies te gaan ondersteunen dan kan dit de prijs juist omhoog stuwen.

Wanneer je maximaal wilt profiteren van beleggingen in de Bitcoin, is het dan ook verstandig om deze bewegingen zoveel mogelijk mee te pakken. Ga dan ook vooral short op de Bitcoin wanneer je een daling verwacht. Juist wanneer het slecht gaat met de Bitcoin, dan kan deze enorm dalen. Bedenk dat op de juiste manier elke procent daling een procent winst voor je kan zijn!

Wanneer je de Bitcoin voor de lange termijn wilt kopen, is het belangrijk om dit goed te timen. De koers van de Bitcoin beweegt vaak in golven. De hype komt weer tot leven wanneer er overwegend positief nieuws naar buitenkomt. Het is de kunst om juist Bitcoins te kopen wanneer de koers flink is ingestort. Op die manier heb je immers de meeste ruimte om een leuke winst te behalen!

Beleggen in Bitcoins is alleen geschikt voor de belegger met stalen zenuwen. Verwacht niet dat de koers alleen maar zal stijgen. Stel realistische doelen en stel een plan op. Op die manier verhoog je de kans op succes significant!

Wat zijn Bitcoins precies?

De Bitcoin werd in 2008 voor het eerst geïntroduceerd als een vorm van virtuele valuta die werd uitgegeven zonder dat centrale banken hiermee van doen hadden. Door de financiële crises van de afgelopen periode is het vertrouwen in de bankensector sterk afgenomen.

Hierdoor werd investeren in de Bitcoin door veel mensen gezien als een aantrekkelijke manier om inkomsten te genereren zonder tussenkomst van de traditionele banken. Bitcoins kunnen worden gedolven door met behulp van een algoritme bepaalde getallen van 64 cijfers te ontdekken (een Bitcoingetal is enigszins te vergelijken met een priemgetal).

Wanneer iemand een Bitcoingetal heeft ontdekt kan daarmee gehandeld worden. Wanneer iemand zelf niet in staat is een Bitcoin te ontdekken heeft diegene inmiddels de mogelijkheid om Bitcoins of delen van Bitcoins aan te schaffen die online te koop worden aangeboden.

De Bitcoin heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Mensen die in de beginperiode Bitcoins hebben gekocht hebben enorme winsten behaald. Het is dan ook niet gek dat veel mensen nog steeds interesse hebben om in Bitcoins te handelen.

Beleggen in Bitcoins

Risico’s van beleggen in Bitcoins

Risico’s zijn er echter ook. Centrale banken, waaronder de Nederlandsche Bank, waarschuwen voor de risico’s. De koers van de Bitcoin is erg instabiel. De volatiliteit kan ervoor zorgen dat je een hoog rendement behaalt. Wanneer je niet oppast, kan de hoge volatiliteit er ook voor zorgen dat je een fors bedrag verliest.

Een ander risico van Bitcoins is het feit dat het depositogarantiestelsel voor de Bitcoin niet van toepassing is. Dit komt omdat er geen centrale uitgever van de Bitcoin is die aansprakelijk kan worden gesteld.

Op juridisch vlak zijn er daarnaast ook nog de nodige vragen. De anonimiteit van de Bitcoin maakt het interessant om de munt te gebruiken bij malafide transacties en het financieren van illegale praktijken.

Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s wanneer je gaat investeren in de Bitcoin. Je kan je volledige inleg verliezen. Ook bestaat er het risico dat je bestolen wordt bij het fysiek opkopen van Bitcoins.