Stormgain review (2024): is deze exchange betrouwbaar?

Denk je erover na om actief te speculeren in de bekendste crypto’s? Dan kan Stormgain een interessante optie zijn. In deze Stormgain review lees je alles wat je moet weten over deze crypto exchange. Want is Stormgain een betrouwbare partij of kan je beter ergens anders beleggen?

In het kort over Stormgain: onze review

 • Stormgain is alleen geschikt voor het verhandelen van de bekendste cryptoparen
 • Het aanmaken van een account is sneller dan bij andere brokers
 • Je kunt er een hefboom tot 300 inzetten waardoor Stormgain goed geschikt is voor speculatie
 • Je kan er gratis Bitcoins minen en rente ontvangen over je saldo
 • Bij Stormgain profiteer je van relatieve lage commissies en je kunt ook speculeren op dalende koersen

Wil je Stormgain helemaal gratis en zonder risico uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen:

82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFDs met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Wat zijn de voordelen van Stormgain?

 • Je kunt bij Stormgain beleggen met een hefboom tot 1:300
 • Het openen van een account is bij Stormgain snel gedaan
 • Je kunt ook gebruikmaken van de decentrale exchange van Stormgain
 • Met mining kan je gratis Bitcoins verdienen zonder geld te investeren
 • Je kunt ook in tokenized cryptomunten handelen

Wat zijn de nadelen van Stormgain?

 • Geld storten met creditcard is erg duur binnen Stormgain
 • Je betaalt elke 8 uur een financieringsrente van 0,01%
 • Het hoofdkantoor van Stormgain staat in de Seychellen
 • Je kunt maar een beperkt aantal fysieke crypto vasthouden
 • De risico’s van beleggen met een hefboom zijn hoog

Een account openen bij Stormgain

Het openen van een account is bij Stormgain eenvoudiger dan bij veel andere brokers. Dit komt doordat Stormgain een buitenlandse crypto broker is: hierdoor zijn de eisen voor het verifiëren van je account minder uitgebreid. Voor het aanmaken van een account hoef je alleen een mailadres, wachtwoord en telefoonnummer achter te laten.

Stormgain account openen

Het openen van een (demo)account bij Stormgain is echt binnen enkele minuten gedaan. Binnen onze review scoort dit dan ook een dikke voldoende.

Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het hoofdkantoor in de Seychellen ligt. Bij problemen is het dan ook lastig om ondersteuning te krijgen.

Wat is Stormgain?

Stormgain is een internationale crypto exchange waar je met een hoge hefboom kunt speculeren op crypto. De exchange is opgericht door de eigenaren van de broker Libertex, wat een goed teken is. Ook sponsort het bedrijf Newcastle United F.C.

Stormgain is vooral geschikt voor actieve beleggers die proberen om een hoog rendement

Hoeveel kost beleggen bij Stormgain?

Commissie op de winst

Stormgain rekent geen commissie, in plaats daarvan betaal je 10% over de winst die je behaalt. Wanneer de positie met verlies gesloten wordt, betaal je helemaal geen kosten. Dit bedrijfsmodel is interessant voor Stormgain: door de hefboom kunnen klanten soms een flinke klapper maken. Het bedrijf verdient met een commissie van 10% dan veel meer geld dan het zou doen wanneer het transactiekosten rekent.

Financieringskosten

Je belegt bij Stormgain met een hefboom en hiervoor betaal je normaal gesproken financieringskosten. Stormgain rekent hiervoor 0,01% per 8 uur dat je de positie openhoudt. Deze kosten kunnen snel oplopen, in een jaar zou je 10,95% aan kosten betalen. Houd er rekening mee dat deze kosten worden berekend over het volledige bedrag van je belegging; bij een hefboom ligt dit percentage daarom veel hoger. Stormgain is duidelijk niet geschikt voor lange termijn beleggingen in crypto.

Storten met creditcard

Stormgain rekent hoge kosten voor het storten van geld met een creditcard: 5%! Het is daarom verstandiger om crypto op je account te storten via een andere crypto exchange aangezien dit gratis is.

Kosten opnemen van crypto

Stormgain rekent 0,1% aan kosten voor het opnemen van crypto. Dit is vrij hoog; bij de meeste crypto exchanges betaal je namelijk geen kosten voor het opnemen van crypto. Dit is dan ook een negatief punt binnen deze Stormgain review.

sepa-transfer

Het is niet aan te raden om je tegoeden bij Stormgain direct uit te laten betalen naar je Europese bankrekening. Stormgain rekent namelijk een valutawisselprovisie van 5% naast de opnamecommissie van 0,1%. Het is beter om je crypto naar een exchange als Bitvavo te versturen en vanaf daar te verkopen.

Conversiekosten

Een voordeel van Stormgain, zijn de lage kosten voor het omwisselen van cryptocurrencies. Deze kosten bedragen maximaal 0,095% en nemen af tot 0,06% wanneer je met grote volumes handelt. Het fysiek verhandelen van crypto is bij Stormgain dan ook erg goedkoop.

Is Stormgain goedkoop?

Zelf zou ik Stormgain vooral beschrijven als sneaky. Ze bieden unieke mogelijkheden aan, die het interessant maken om bij deze partij te speculeren. Doordat je echter 10% van je winst moet delen en doordat het bedrijf zowel financieringsrente als opnamekosten rekent kunnen de kosten snel oplopen. Verdiep je daarom goed in de kosten zodat je deze zoveel mogelijk kunt ontwijken.

Hoe is het aanbod van Stormgain?

Een wat minder punt binnen de review van Stormgain is het beperkte aanbod aan crypto’s. Je kunt bij Stormgain echt alleen de meest bekende crypto’s kopen. Als broker voor het vasthouden van cryptocurrencies is Stormgain dan ook niet de beste partij.

Voor de handel zijn er gelukkig meer mogelijkheden: je kunt met futures in 50 verschillende crypto’s handelen met hefbomen van 50 en 30. Hierdoor kan je zelfs in kleinere crypto’s zoals Enji en Polygon speculeren.

Ook interessant is de mogelijkheid om in tokenized aandelen & grondstoffen te investeren. Hierdoor kan je bijvoorbeeld met een hefboom van 100 in goud handelen of een hefboom van 15 in Tesla aandelen.

Mijn ervaringen met het handelsplatfom van Stormgain

Het handelsplatform van Stormgain is te gebruiken op je computer via een webinterface. Je kunt diverse indicatoren toepassen en ondanks de uitgebreide mogelijkheden blijft het eenvoudig om het platform te gebruiken. Op het gebied van gebruiksgemak scoort Stormgain dan ook goed in onze review!

 • Gratis demo: ja
 • Online educatie: ja
 • Technische analyse: ja
 • Stop loss: ja
 • Auto trading: ja
 • Mobiel beleggen: ja

Stormgain software

Wat is het idee achter Stormgain?

Voordat we in deze review dieper de mogelijkheden van Stormgain bespreken, bekijken we eerst kort wat het idee achter Stormgain is.

Stormgain is een cryptocurrency exchange die de nadruk legt op het handelen in crypto’s met een hoge hefboom. Deze manier van beleggen is niet erg geschikt voor beginners: wanneer je nieuw bent en Bitcoins en andere crypto’s voor een langere tijd wilt vasthouden, kan je beter kiezen voor het Nederlandstalige Bitvavo.

Een positie openen binnen Stormgain

Het openen van een positie binnen de software van Stormgain werkt eenvoudig, maar let wel goed op!

Je kunt kiezen tussen een markt en een limiet/stop positie. Met een marktpositie open je direct een belegging tegen de huidige koers. Met een limiet positie kan je een waarde selecteren waarop je positie automatisch opent.

Vervolgens vul je in met welk bedrag je een positie wilt openen en welke hefboom je wilt toepassen. Een hefboom vergroot je resultaten: met een hefboom van 300 lijdt elke euro stijging tot 300 keer zoveel winst of verlies. Pas daarom op met het inzetten van een hefboom: voordat je het weet verlies je je volledige inleg.

Hefboom stormgain

Je kunt bij de handel in crypto’s ook gebruikmaken van een take profit en stop loss. Dit zijn waardes waarop je automatisch je winst of verlies pakt. Het is wanneer je met een hefboom belegt zeker aan te raden om hier gebruik van te maken.

Je kunt Stormgain natuurlijk ook gebruiken om op traditionele manier crypto’s vast te houden: je maakt dan niet gebruik van een hefboom.

take profit stop loss stormgain

Nadat je een positie hebt geopend, kan je deze onder open posities bijhouden. Het kan hier hard gaan: enkele seconden nadat ik de positie heb geopend met een bedrag van € 10.000 en een hefboom van 300 heb ik al een winst van meer dan € 4.000. Het kan ook snel de andere kant op gaan: je verliest dus binnen enkele seconden tientallen procenten!

Stormgain winst

Minen met Stormgain

Je kunt met de mobiele applicatie van Stormgain ook cryptomunten minen. Dit klinkt misschien een beetje sketchy; je hebt normaal gesproken krachtige apparatuur nodig om Bitcoins en andere crypto’s te minen.

Je maakt in dit geval dan ook niet gebruik van de rekenkracht van je mobiele telefoon. Nee, je maakt gebruik van de rekenkracht van een krachtige cloud. Stormgain biedt deze dienst waarschijnlijk aan om meer gebruikers naar het Stormgain platform te trekken. Door te minen met je telefoon, kan je namelijk zonder moeite gratis Bitcoins verdienen.

Je kunt de Bitcoins vervolgens niet direct zomaar opnemen; het is de bedoeling dat je de Bitcoins die je hebt gemined gebruikt om de traden. Door deze tokens in te zetten kan je eigenlijk risicovrij een positie innemen.

Hoeveel je verdient met mining, hangt af van je loyaliteitsniveau. Je kunt op het moment van schrijven maximaal 0,3 Bitcoin per maand verdienen. Voordelig is dat je zelfs zonder transacties uit te voeren Bitcoin kunt verdienen. Op het moment van schrijven verdien je dan 0,0002880 Bitcoin per maand wat momenteel ongeveer $ 8 waard is. Je kunt op die manier dus zonder zelf geld te storten Bitcoin verdienen met Stormgain wat een positief punt is binnen deze Stormgain review.

Loyaliteitsprogramma

Stormgain heeft een eigen loyaliteitsprogramma, waarbij je hogere niveaus bereikt wanneer je een groot handelsvolume neerzet. Doordat je een hefboom kunt inzetten hoef je lang niet het volledige bedrag in te leggen. Om goud te bereiken heb je een handelsvolume van $ 150.000 nodig, maar wanneer je met een hefboom van 1:100 handelt is een positie van $ 1500 al genoeg.

Je ontvangt diverse voordelen wanneer je een hogere positie bereikt. Je ontvangt bijvoorbeeld een bonus op je stortingen, waardoor je met een klein bedrag direct een grotere positie in kunt nemen. Ook kan je rente ontvangen over het geld op je account en de commissies voor het omwisselen van crypto’s gaan omlaag. Ten slotte kan je ook de mining snelheid verhogen, waardoor je sneller gratis crypto’s ontvangt binnen de mobiele applicatie. Het loyaliteitsprogramma is een sterk punt voor de actieve handelaar.

loyaliteitsprogramma Stormgain

Staking: rente verdienen bij Stormgain

Je kunt bij Stormgain ook geld verdienen door aan Staking te doen: je verdient op die manier rente over je saldo. Wanneer je nog niet gehandeld hebt, verdien je al 2% over je saldo. Wanneer je het eerste loyaliteitsniveau behaalt verdien je 10% en dit percentage kan oplopen tot maar liefst 20%! Houd er wel rekening mee dat staking risicovol is. Je weet nooit 100% zeker wat de exchange met je tegoeden doet.

Automatisch handelen

Je kunt bij Stormgain ook van signalen gebruikmaken en op die manier automatisch in crypto handelen. Volgens Stormgain zijn 70% van de signalen succesvol. Persoonlijk zou ik oppassen met dit soort trading bots; bij onverwachte gebeurtenissen op de markt kunnen de verliezen plotseling fors oplopen.

Decentrale exchange van Stormgain

Stormgain heeft recent ook een decentrale crypto exchange gelanceerd. Door gebruik te maken van de decentrale exchange, loop je niet het risico dat Stormgain je tegoeden kan ‘stelen’ bij bijvoorbeeld een faillissement. Ook hoef je geen geld te storten, waardoor je de hoge transactiekosten ontwijkt. Bovendien kan je binnen de decentrale exchange gebruikmaken van een hogere hefboom: 1:500. Wel is het belangrijk om op de netwerk fee te letten wanneer je gebruikmaakt van de decentrale exchange.

Stormgain review: is Stormgain betrouwbaar?

Stormgain is een betrouwbare exchange, zo blijkt uit onze review. Alhoewel de site Stormgain vrij nieuw is, is Libertex wat de partij achter Stormgain is dat niet. Libertex bestaat al 20 jaar en heeft dan ook een goede trackrecord.

Het bedrijf sponsort daarnaast ook het team Newcastle United F.C. en is besproken op Yahoo. Ondanks dat de broker betrouwbaar lijkt, is het wel belangrijk om je account goed te beveiligingen tegen hackers. Dit doe je door een sterk wachtwoord in te stellen en door tegoeden waarmee je niet handelt op te slaan in een offline wallet. Op die manier voorkom je dat een hacker met je tegoeden aan de haal gaat.

Ook is het belangrijk om te vermelden dat het hoofdkantoor van Stormgain op de Seychellen staat geregistreerd. Wanneer er problemen ontstaan bij de crypto exchange, zou je dan ook je volledige inleg kunnen verliezen. Persoonlijk zou ik dan ook niet te veel geld storten op een crypto exchange als Stormgain.

Op Trustpilot doet Stormgain het goed, wat een positief teken is. Op het moment van schrijven (27-3-2023) scoort Stormgain gemiddeld 4,2.

Hoe stort je geld op je account?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt storten op je account. De minimale storting op het platform Stormgain bedraagt ongeveer $ 10. In deze korte handleiding van het Stormgain platform helpen we je graag op weg.

 • Bankoverschrijving
 • Creditcard
 • Crypto storting

Je handelt met USDT

Bij Stormgain handel je in crypto’s door je euro’s of dollars eerst om te wisselen voor USD wat een zogenaamde stablecoin is. Een stablecoin probeert de koers van de dollar één op één na te bootsen. Dit maakt deze cryptomunt erg geschikt als basisvaluta.

Aanrader: Bitcoin

Eén van de makkelijkste manieren waarop je geld kunt storten binnen Stormgain, is door direct Bitcoins naar de exchange te sturen. Je kunt dan eerst bij de betrouwbare partij Bitvavo Bitcoins kopen en deze vervolgens sturen naar het platform van Stormgain.

SEPA bankoverschrijving

Je kan ook zonder kosten met een bankoverschrijving crypto kopen en doorsturen naar Stormgain. Dit werkt via het platform van bitsofgold. Je kunt vervolgens het adres invoeren dat Stormgain aangeeft. Houd er rekening mee dat deze methode meer geld kan kosten, aangezien je bank de transactie eerst moet verwerken.

Creditcard

Wanneer je een mastercard creditcard hebt, dan kan je snel één van de crypto’s kopen op je account. Betalingen met mastercard zijn namelijk 100% gratis. Ook andere creditcards worden ondersteund, maar je betaalt dan al snel 3,5 tot 4 procent aan transactiekosten. Dit is dus niet aan te raden!

Geld storten Stormgain

Je crypto omwisselen

Zoals al eerder vermeld, wordt er binnen het Stormgain platform gebruikgemaakt van USDT. Om posities te openen, moet je de crypto die je hebt gestort dan ook eerst omwisselen naar USDT. De commissie hierop bedraagt maximaal 0,095% wat netjes is.

Omwisselen crypto stormgain

Ondersteuning & klantenservice

Een sterk punt van Stormgain is de goede ondersteuning. Binnen het platform vind je educatieve video’s die je kunnen helpen om het platform onder de knie te krijgen. Bovendien ontvang je gratis handelsadviezen en signalen die je kunt gebruiken om betere resultaten neer te zetten.

De klantenservice zelf is bereikbaar via mail of Telegram. Dit is wel wat beperkt: het zou fijn zijn om ze ook te kunnen bellen. Mailtjes worden wel binnen een dag of twee beantwoord.

Stormgain educatie

Conclusie: is Stormgain een goede crypto exchange?

Stormgain is vooral een goede broker voor de belegger die graag wat meer risico’s neemt. Wanneer je actief wilt beleggen met een hoge hefboom, is Stormgain een aantrekkelijke keuze. Je kunt er handelen in de bekendste paren tegen lage commissies. Bovendien kan je er als actieve handelaar profiteren van rente en gratis bonussen, wat het platform vooral voor de gevorderde crypto investeerder interessant maakt. Binnen de Stormgain review scoort de broker minder goed op het gebied van transparantie: er worden op allerlei manieren kosten berekend en de onoplettende belegger kan hier veel geld aan verliezen.