Stormgain review: is deze exchange betrouwbaar?

Denk je erover na om actief te speculeren in de bekendste crypto’s? Dan kan Stormgain een interessante optie zijn. In deze review lees je alles wat je moet weten over deze crypto broker. Want is Stormgain een betrouwbare partij of kan je beter ergens anders beleggen?

In het kort over Stormgain: onze review

  • Stormgain is alleen geschikt voor het verhandelen van de bekendste cryptoparen
  • Het aanmaken van een account is sneller dan bij andere brokers
  • Je kunt er een hefboom tot 150 inzetten waardoor Stormgain goed geschikt is voor speculatie
  • Je kan er gratis Bitcoins minen en rente ontvangen over je saldo
  • Bij Stormgain profiteer je van relatieve lage commissies en je kunt ook inzetten op dalende koersen

Wil je Stormgain helemaal gratis en zonder risico uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Een account openen bij Stormgain

Het openen van een account is bij Stormgain eenvoudiger dan bij veel andere brokers. Dit komt doordat Stormgain een buitenlandse crypto broker is: hierdoor zijn de eisen voor het verifiëren van je account minder uitgebreid. Voor het aanmaken van een account hoef je alleen een mailadres, wachtwoord en telefoonnummer achter te laten.

Stormgain account openen

Het openen van een (demo)account bij Stormgain is echt binnen enkele minuten gedaan. Binnen onze review scoort dit dan ook een dikke voldoende.

Wat is het idee achter Stormgain?

Voordat we in deze review dieper de mogelijkheden van Stormgain bespreken, bekijken we eerst kort wat het idee achter Stormgain is.

Stormgain is een cryptocurrency exchange die de nadruk legt op het handelen in crypto’s met een hoge hefboom. Deze manier van beleggen is niet erg geschikt voor beginners: wanneer je nieuw bent en Bitcoins en andere crypto’s voor een langere tijd wilt vasthouden, kan je beter kiezen voor het Nederlandstalige Bitvavo.

Je handelt met USDT

Bij Stormgain handel je in crypto’s door je euro’s of dollars eerst om te wisselen voor USD wat een zogenaamde stablecoin is. Een stablecoin probeert de koers van de dollar één op één na te bootsen. Dit maakt deze cryptomunt erg geschikt als basisvaluta.

Hoe stort je geld op je account?

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt storten op je account. De minimale storting op het platform Stormgain bedraagt ongeveer $ 50. In deze korte handleiding van het Stormgain platform helpen we je graag op weg.

Aanrader: Bitcoin

Eén van de makkelijkste manieren waarop je geld kunt storten binnen Stormgain, is door direct Bitcoins naar de exchange te sturen. Je kunt dan eerst bij de betrouwbare partij Bitvavo Bitcoins kopen en deze vervolgens sturen naar het platform van Stormgain.

SEPA bankoverschrijving

Je kan ook zonder kosten met een bankoverschrijving crypto kopen en doorsturen naar Stormgain. Dit werkt via het platform van bitsofgold. Je kunt vervolgens het adres invoeren dat Stormgain aangeeft. Houd er rekening mee dat deze methode wat meer geld kan kosten, aangezien je bank de transactie eerst moet verwerken.

Creditcard

Wanneer je een mastercard creditcard hebt, dan kan je snel één van de crypto’s kopen op je account. Betalingen met mastercard zijn namelijk 100% gratis. Ook andere creditcards worden ondersteund, maar je betaalt dan al snel 3,5 tot 4 procent aan transactiekosten. Dit is dus niet aan te raden!

Geld storten Stormgain

Je crypto omwisselen

Zoals al eerder vermeldt, wordt er binnen het Stormgain platform gebruik gemaakt van USDT. Om posities te openen, moet je de crypto die je hebt gestort dan ook eerst omwisselen naar USDT. De commissie hierop bedraagt 0,1% wat netjes is.

Omwisselen crypto stormgain

Een positie openen binnen Stormgain

Het openen van een positie binnen de software van Stormgain werkt eenvoudig, maar let wel goed op!

Je kunt kiezen tussen een markt en een limiet/stop positie. Met een marktpositie open je direct een belegging tegen de huidige koers. Met een limiet positie kan je een waarde selecteren waarop je positie automatisch opent.

Vervolgens vul je in met welk bedrag je een positie wilt openen en welke hefboom je wilt toepassen. Een hefboom vergroot je resultaten: met een hefboom van 300 leidt elke euro stijging tot 300 keer zoveel winst of verlies. Pas daarom op met het inzetten van een hefboom: voordat je het weet verlies je je volledige inleg.

Hefboom stormgain

Je kunt bij de handel in crypto’s ook gebruikmaken van een take profit en stop loss. Dit zijn waardes waarop je automatisch je winst of verlies pakt. Het is wanneer je met een hefboom belegt zeker aan te raden om hier gebruik van te maken.

Je kunt Stormgain natuurlijk ook gebruiken om op traditionele manier crypto’s vast te houden: je maakt dan niet gebruik van een hefboom.

take profit stop loss stormgain

Nadat je een positie hebt geopend, kan je deze onder open posities bijhouden. Het kan hier hard gaan: enkele seconden nadat ik de positie heb geopend met een bedrag van € 10.000 en een hefboom van 300 heb ik al een winst van meer dan € 4.000. Het kan ook snel de andere kant op gaan: je verliest dus binnen enkele seconden tientallen procenten!

Stormgain winst

Is Stormgain betrouwbaar?

Stormgain is een betrouwbare exchange, zo blijkt uit onze review. Alhoewel de site Stormgain vrij nieuw is, is Libertex wat de partij achter Stormgain is dat niet. Libertex bestaat al 20 jaar en heeft dan ook een goede trackrecord.

Het bedrijf sponsort daarnaast ook het team Newcastle United F.C. en is besproken op Yahoo. Ondanks dat de broker betrouwbaar lijkt, is het wel belangrijk om je account goed te beveiligingen tegen hackers. Dit doe je door een sterk wachtwoord in te stellen en door tegoeden waarmee je niet handelt op te slaan in een offline wallet. Op die manier voorkom je dat een hacker met je tegoeden aan de haal gaat.

Hoe is het aanbod van Stormgain?

Een wat minder punt binnen de review van Stormgain is het beperkte aanbod aan crypto’s. Je kunt bij Stormgain echt alleen de meest bekende crypto’s kopen. Als broker voor het vasthouden va cryptocurrencies is Stormgain dan ook niet de beste partij.

Voor de handel zijn er gelukkig meer mogelijkheden: je kunt met futures in 50 verschillende crypto’s handelen met hefbomen van 50 en 30. Hierdoor kan je zelfs in kleinere crypto’s zoals Enji en Polygon speculeren.

Ook interessant is de mogelijkheid om in tokenized aandelen & grondstoffen te investeren. Hierdoor kan je bijvoorbeeld met een hefboom van 100 in goud handelen of een hefboom van 15 in Tesla aandelen.

Hoeveel kost beleggen bij Stormgain?

Stormgain belooft de goedkoopste crypto exchange te zijn. Op sommige paren lijkt het dit wel enigszins waar te maken: op BCHUSDT betaal je bijvoorbeeld maar 0,08% aan commissie. Op andere paren zoals bijvoorbeeld ETHBTC betaal je dan wel weer 0,25% wat vergelijkbaar is met de kosten bij Bitvavo.

Wanneer je een hefboom inzet liggen de transactiekosten wat hoger. Dit is niet vreemd: Stormgain loopt extra risico wanneer je op marge handelt. In dit geval betaal je 0,15% aan transactiekosten op BTCUSDT terwijl de transactiekosten voor ETHBTC op 0,25% blijven.

Wanneer je een positie inneemt, dan zie je direct overzichtelijk hoeveel je aan transactiekosten betaalt. Het storten van crypto’s is overigens volledig gratis. Voor het opnemen van crypto’s betaal je wel 0,1% wat een negatief punt is binnen deze review.

Minen met Stormgain

Je kunt met de mobiele applicatie van Stormgain ook cryptomunten minen. Dit klinkt misschien een beetje sketchy; je hebt normaal gesproken krachtige apparatuur nodig om Bitcoins en andere crypto’s te minen.

Je maakt in dit geval dan ook niet gebruik van de rekenkracht van je mobiele telefoon. Nee, je maakt gebruik van de rekenkracht van een krachtige cloud. Stormgain biedt deze dienst waarschijnlijk aan om meer gebruikers naar het Stormgain platform te trekken. Door te minen met je telefoon, kan je namelijk zonder moeite gratis Bitcoins verdienen.

Je kunt de Bitcoins vervolgens niet direct zomaar opnemen; het is de bedoeling dat je de Bitcoins die je hebt gemined gebruikt om de traden. Door deze tokens in te zetten kan je eigenlijk risicovrij een positie innemen.

Loyaliteitsprogramma

Stormgain heeft een eigen loyaliteitsprogramma, waarbij je hogere niveaus bereikt wanneer je een groot handelsvolume neerzet. Doordat je een hefboom kunt inzetten hoef je lang niet het volledige bedrag in te leggen. Om goud te bereiken heb je een handelsvolume van $ 150.000 nodig, maar wanneer je met een hefboom van 1:100 handelt is een positie van $ 1500 al genoeg.

Je ontvangt diverse voordelen wanneer je een hogere positie bereikt. Je ontvangt bijvoorbeeld een bonus op je stortingen, waardoor je met een klein bedrag direct een grotere positie in kunt nemen. Ook kan je rente ontvangen over het geld op je account en de commissies voor het omwisselen van crypto’s gaan omlaag. Ten slotte kan je ook de miningsnelheid verhogen, waardoor je sneller gratis crypto’s ontvangt binnen de mobiele applicatie. Het loyaliteitsprogramma is een sterk punt voor de actieve handelaar.

loyaliteitsprogramma Stormgain

Ondersteuning & klantenservice

Een sterk punt van Stormgain is de goede ondersteuning. Binnen het platform vind je educatieve video’s die je kunnen helpen om het platform onder de knie te krijgen. Bovendien ontvang je gratis handelsadviezen en signalen die je kunt gebruiken om betere resultaten neer te zetten.

De klantenservice zelf is bereikbaar via mail of Telegram. Dit is wel wat beperkt: het zou fijn zijn om ze ook te kunnen bellen. Mailtjes worden wel binnen een dag of twee beantwoord.

Stormgain educatie

Het handelsplatform

Het handelfsplatform van Stormgain is te gebruiken op je computer via een webinterface. Je kunt diverse indicatoren toepassen en ondanks de uitgebreide mogelijkheden blijft het eenvoudig om het platform te gebruiken. Op het gebied van gebruiksgemak scoort Stormgain dan ook goed in onze review!

Stormgain software

Conclusie: is Stormgain een goede broker?

Stormgain is vooral een goede broker voor de belegger die graag wat meer risico’s neemt. Wanneer je actief wilt beleggen met een hoge hefboom, is Stormgain een aantrekkelijke keuze. Je kunt er handelen in de bekendste paren tegen lage commissies. Bovendien kan je er als actieve handelaar profiteren van rente en gratis bonussen, wat het platform vooral voor de gevorderde crypto investeerder interessant maakt.

Scroll naar top