ABN Amro Zelf Beleggen review

Klik hier om direct alle online brokers te vergelijken

Direct Beleggen bij ABN Amro

Beleggen bij ABN Amro

Met ABN Amro direct beleggen kunt u gemakkelijk en zelfstandig beleggen op de belangrijkste Europese en Amerikaanse beurzen. De orders kunnen opgegeven worden via de telefoon of het internet. Zelfstandig beleggen (execution only) wil zeggen dat u geen enkel advies van de bank zult krijgen over de beslissingen die genomen gaan worden. Het is ook mogelijk om beheerd te beleggen bij ABN AMRO. In deze review leest u of zelf beleggen bij ABN AMRO een goed idee is.

Beleggen bij ABN AMRO in het kort

  • ABN AMRO biedt ook andere bankdiensten aan.
  • Het platform van ABN is erg gebruiksvriendelijk.
  • ABN AMRO rekent echter hoge kosten.
  • U heeft een betaalrekening nodig om te kunnen beleggen.

Wat zijn 3 betere alternatieven voor beleggen bij ABN?

Beleggen bij ABN AMRO is duur, waardoor u als belegger veel geld links laat liggen. Dit zijn mogelijk betere alternatieven voor beleggen bij ABN:

  • Plus500: bij Plus500 kunt u actief in CFD aandelen handelen zonder commissies te betalen.
  • DEGIRO: bij deze Nederlandse partij kunt u tegen lage tarieven aandelen kopen.
  • eToro: bij eToro kunt u gratis aandelen kopen, aangezien er geen commissies gerekend worden. Met beleggen kan je je inleg verliezen. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/fees.

Hoe is het platform van ABN AMRO?

Het platform van ABN AMRO is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik. Het basisplatform biedt eenvoudige opties aan voor het verhandelen van bijvoorbeeld aandelen. U kunt er ook voor kiezen om voor het plus pakket te gaan. Binnen het plus pakket kunt u gebruik maken van meer handels- en analysemogelijkheden.

Het is mogelijk om fundamentele analyse uit te voeren bij ABN AMRO. Het aantal gegevens is wat beperkt. U kunt alleen enkele basisgegevens over de aandelen zien. Wel is het interessant dat elk aandeel ook beoordeeld wordt op duurzaamheid. Dit is extra interessant voor de belegger die naast het rendement ook andere factoren belangrijk vinden.

Binnen het basis pakket zijn er weinig mogelijkheden om zelf technische analyses uit te voeren. Wel kunt u gebruik maken van volledig uitgevoerde technische analyses die afkomstig zijn van investtech.com. Met deze analyses kunt u een goed instap moment bepalen.

Binnen het beleggingspakket van ABN AMRO zijn ook uitgebreide analyses van aandelen te vinden. Deze analyses zijn diepgaand en voorzien van uitgebreide fundamentele en technische onderbouwing. Het nadeel van deze rapporten is dat ze vaak vrij oud zijn en daardoor kan de informatie al snel irrelevant worden.

Bij ABN AMRO is het mogelijk om gericht naar bepaalde effecten te zoeken. Er is echter geen uitgebreide selectietool. Met de fondselectietool is het wel mogelijk om aan de hand van verschillende factoren een goed fonds te vinden.

Beeldbeleggen ABN AMRO

Bij ABN AMRO kunt u bellen met beleggingsadviseurs

Aanbod en mogelijkheden

Het aanbod is bij ABN AMRO vrij beperkt. U kunt bij ABN AMRO handelen in 10 beurzen met iets meer dan 190 aandelen en meer dan 100 beleggingsfondsen. Hierbij is het alleen maar mogelijk om gebruik te maken van de limietorder. Short gaan of handelen op marge is niet mogelijk. Met het plus account is het wel mogelijk om in geavanceerdere derivaten zoals opties en futures te handelen.

Een groot nadeel van beleggen bij ABN AMRO zijn de hoge kosten voor valutatransacties. Deze kosten kunnen oplopen tot meer dan een halve procent! Dit drukt natuurlijk enorm op het beleggingsrendement. Het is wel mogelijk om een rekening te openen in een vreemde valuta. Op die manier kunnen de kosten lager uitvallen.

De kosten van het beleggen

De kosten van beleggen bij ABN AMRO hangen sterk af van het pakket dat u afneemt. Wanneer u zelf wilt beleggen, kunt u kiezen uit zelf beleggen basis en zelf beleggen plus. Het is ook mogelijk om begeleid te beleggen.

Zelf beleggen basis

Met het zelf beleggen basis pakket moet u het beleggen helemaal zelf doen. Binnen dit pakket betaalt u 0,18% over de waarde van de beleggingsportefeuille. Wanneer uw belegde vermogen meer dan €100.000 bedraagt, betaalt u 0,12% en wanneer uw belegde vermogen meer dan €400.000 bedraagt dan zijn de kosten 0,06%. Hierbij gelden er minimum kosten van €15. Met een klein bedrag beleggen bij Plus500 is dus niet aan te raden: de jaarlijkse servicekosten zouden het rendement dan teveel drukken.

Onder het basispakket betaalt u €6,50 + 0,1% over aandelen in het binnenland en €9,50 = 0,4% over aandelen in het buitenland. Opties kosten €2,90 per contract en EFT’s €5 plus 0,05%. Bij turbo’s betaalt u €10 per order. ABN AMRO betaalt tot €1500 aan kosten wanneer u besluit om over te stappen.

Zelf beleggen plus

U kunt er ook voor kiezen om het zelf beleggen plus pakket af te nemen. Voor dit pakket betaalt u een vaste vergoeding van €9 per maand plus 0,08% over uw beleggingen. Wanneer uw belegde vermogen meer dan €200.000 bedraagt dan ontvangt u 15% korting en wanneer uw belegde vermogen meer dan €400.000 bedraagt dan ontvangt u 30% korting.

Wanneer u erg actief belegt ontvangt u verdere korting onder het zelf beleggen plus pakket. Bij €65.000 aan jaarlijkse transactiekosten kan deze korting oplopen tot 60%. Onder het plus pakket betaalt u €2,75 in plaats van €2,90 voor optie contracten. Verder kunt u handelen in meer geavanceerde beleggingsproducten.

Ook kunt u onder het plus abonnement beleggingsopinies en visies lezen en webinairs volgen. Elke week ontvangt u het laatste beleggingsnieuws en elke maand ontvangt u een lange termijn visie op de markt.

Voor de rest kunt u gebruik maken van Mijn Dealingroom wat de meer uitgebreide beleggingssoftware van ABN AMRO is. Binnen deze software ontvangt u realtime koersinformatie. Daarnaast kunt u gebruik maken van een optie matrix voor combinatieorders. Ook is het mogelijk om zelf technische analyses uit te voeren en snel orders in te voeren.

Deadling room ABN AMRO

De dealing room bij ABN AMRO

Begeleid beleggen

Het is ook mogelijk om onder begeleiding te beleggen. Bij ABN AMRO heeft u hierbij de keuze uit verschillende profielfondsen. De transactiekosten variëren tussen de 0,57% en 0,9% plus 0,25% aan service kosten. Defensieve profielen beloven een lager rendement, maar zijn ook minder risicovol. Onder begeleiding beleggen is geschikt voor mensen die te weinig tijd hebben om zelf beleggingsbeslissingen te nemen. Het openen van een account kost slechts 5 minuten.

Conclusie ABN AMRO

ABN AMRO biedt een goed en gebruiksvriendelijk platform aan. Het grootste voordeel van beleggen bij ABN AMRO is dat u al uw bankzaken bij één partij kunt regelen. Als broker is ABN AMRO echter niet de beste keuze. De tarieven liggen significant hoger en de nadruk ligt meer op het laten beleggen dan het zelf beleggen. Wanneer u actiever wilt beleggen in bijvoorbeeld aandelen, is het dan ook verstandig om dit bij een andere partij te doen. Bekijk hier het overzicht van brokers om een betere keuze te maken.

Een betere broker vinden?

Vergelijk ABN AMRO met andere brokers

Voor wie is zelfstandig beleggen geschikt?

Het zelfstandig beleggen is niet voor iedereen weggelegd. Hiervoor moet wel wat ervaring en kennis aanwezig zijn bij de belegger. De beleggers die met deze vorm willen beleggen, zullen er zeker van moeten zijn dat zij geen enkele hulp nodig hebben van adviseurs. Ook zal er voor deze vorm Internet Bankieren van toepassing zijn.

Als u deze nog niet heeft kan deze altijd aangevraagd worden bij de bank. Het is belangrijk om bij het beleggen op de hoogte te blijven van alle gebeurtenissen in de economie. Het is dus van groot belang, dat de belegger zijn informatie kan vinden om de beleggingsbeslissingen goed te nemen. Op abnamro.nl/beleggen staan er belangrijke mededelingen die zeer belangrijk kunnen zijn voor de belegger.

Hoe vaak kunt u rapportages aanvragen?

De overzichten van uw beleggingen worden elk jaar 1 keer verstuurd. Deze overzichten kunnen ook via het Internet Bankieren aangevraagd worden. Dit kan dan dagelijks gedaan worden indien u dit belangrijk vind. Deze zult u dan per mail of via de post kunnen ontvangen. Al uw overzichten worden zeer goed bijgehouden en vast gehouden.

[kkratings]