Brokers vergelijken (2024): wat zijn de beste brokers van Nederland?

Wil je direct de beste brokers van Nederland vergelijken? In het onderstaande overzicht zie je bij welke brokers je het beste kunt beginnen met beleggen.

 BrokerServicekostenOrder
€1000
Order
€10000
 
Freedom24 nieuw logo* Tot 8,76% aan rente met een optie tot dagelijkse uitbetaling
* Gratis toegang tot 15 gobale exchanges
* Toegang tot 1.000.000 aandelen, ETF's en Amerikaanse opties.
* Gratis wekelijkse ideeën voor investeringen met 21% gemiddeld rendement.
* 1 maand gratis beleggen in aandelen
* Gratis onbeperkte demo
0%€2 + €0,02 per aandeel€2 + €0,02 per aandeel
Plus 500 logoPlus 500 CFD
* Gratis demo met €40.000
* Gebruiksvriendelijk
* Groot aanbod aan aandelen
* 80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's
Geen commissiesGeen commissiesGeen commissiesInfo & Aanvraag
eToro brokereToro
* Gratis aandelen kopen
* Groot aanbod aan aandelen
* Gratis demo account
* Je kapitaal loopt risico
* Andere kosten van toepassing
0%€0€0
degiro_logo_fcDe Giro
* Voordelig aandelen kopen
* Gratis beleggen in ETF's
* 100% Nederlandstalig
* informatie over aandelen
0%€2,50€2,50Info & Aanvraag
Bitvavo logoBitvavo
* Beste crypto broker
* 0,25% aan kosten
* €1000 gratis kopen
€00,25%0,25%Info & Aanvraag
BUX logoBUX zero
* Beleg zonder commissies in aandelen & ETF's
* Gratis aandeel bij registratie
* Binnen 30 minuten aanmelden
* Alleen voor je mobiel
0%€0€0Direct downloaden
Lynx
* Bekroond handelsplatform & tools
* Gratis informatiepakket
* Zeer lage tarieven
* Grootste aanbod
€5€ 6€ 6Info & Aanvraag
Saxo Bank logoSaxo Bank
SaxoTrader Go
* Gratis demo met €100.000 fictief geld
* Gratis marktinfo via Tradingfloor
€42 + 0,01%€8€15Info & Aanvraag
NAGA brokerNAGA
* Gratis buitenlandse aandelen kopen
* Gratis crypto's kopen
* Copytrading
€0€0€0Info & Aanvraag
Flatex brokerFlatex
* Geen transactiekosten
* Eenvoudige software
* Geen optie handel
0%€3,90€3,90
Rabobank BeleggenRabobank
Beleggen
€20 + 0,06%€ 5,50€ 10
Abn Amro beleggenAbn Amro
Zelf Beleggen
0,18%€ 7,50€ 16,50
ING bank
beleggen
€16 + 0,24%€4,40€8

Hoe bepaal je wat de beste broker is?

De bovenstaande tabel geeft aan wat naar mijn mening ‘de beste brokers zijn’. Dit wil echter niet zeggen dat dit objectief de beste brokers voor jou zijn.

Iedereen is uniek en vindt andere dingen belangrijk. Sommige brokers leggen de focus bijvoorbeeld op gemak terwijl het bij andere brokers mogelijk is om erg goedkoop te beleggen. Het is daarom aan te raden om voor jezelf een overzicht te maken van de dingen die je het belangrijkst vindt. Op die manier kan je bepalen of de broker goed bij je wensen & verwachtingen past.

Hoe kan je brokers vergelijken?

 • Kosten: hoeveel kost het om te beleggen in bijvoorbeeld aandelen bij de broker?
 • Aanbod: in welke beleggingsproducten kan je beleggen bij de broker?
 • Demo: kan je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demo?
 • Mogelijkheden: biedt de broker extra functies aan?
 • Educatie: kan je leren beleggen bij de broker?
 • Klantenservice: heeft de broker een Nederlandstalige klantenservice?
 • Betrouwbaarheid: is de broker te vertrouwen en zijn er geen verborgen voorwaarden?

Brokers top 6: wat zijn de beste brokers?

In dit deel van de vergelijking ga ik dieper in op de brokers die volgens mij het beste zijn. Doe altijd voldoende onderzoek en vergelijk de opties: op die manier vind je de broker die het beste bij jou past.

1. Freedom24: tot 8,76% rente

Freedom24 is een aantrekkelijke broker waar je kunt beleggen in een grote selectie aan aandelen, ETF’s en opties. Bij Freedom24 ontvang je bovendien direct tot 8,76% rente over je stortingen, wat een stuk hoger ligt dan de rente die je ontvangt bij je bank. Bovendien liggen de tarieven laag (je belegt al vanaf €2 per transactie) en je kan de eerste maand geheel gratis beleggen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Freedom24:

Klik hier om de uitgebreide review te lezen of open een gratis demo bij eToro (je kapitaal loopt risico).

2. eToro: een interessante overall broker

Zelf ben ik een fan van eToro, maar de broker past niet bij iedereen. Positief is dat je bij eToro zonder vaste kosten aandelen kunt kopen. Ook kan je er handelen in een groot aanbod aan  aandelen en je kunt de mogelijkheden er gratis uitproberen met behulp van een demo. Wanneer je actief wilt speculeren kan je met behulp van CFD’s bovendien inzetten op zowel stijgende als dalende koersen. Wel is het jammer dat je bij eToro alleen een dollar account kunt openen en dat je $ 5 betaalt wanneer je geld wilt opnemen.

Klik hier om de uitgebreide review te lezen of open een gratis demo bij eToro (je kapitaal loopt risico).

eToro brokers vergelijken

3. BUX Zero: voor de kleine belegger

Zelf denk ik dat BUX Zero één van de beste brokers is voor de kleine belegger. Je kunt bij BUX Zero namelijk eenvoudig met je mobiele telefoon zonder vaste transactiekosten handelen in aandelen en ETF’s. Bijzonder is dat je bij BUX ook in fractionele aandelen kunt beleggen: hierdoor kan je bijvoorbeeld 10% van een aandeel Amazon kopen. Wel is het aanbod bij BUX wat beperkt en kan je geen uitgebreide analyses uitvoeren.

Klik hier om de uitgebreide review te lezen of open een account bij BUX Zero.

BUX Zero beste broker

4. DEGIRO: goede broker voor ETF’s

Zelf beleg ik al jaren bij DEGIRO: de kosten liggen er laag en de online interface is makkelijk te gebruiken. Voordelig aan DEGIRO is dat je er zonder vaste kosten kunt investeren in ETF’s uit de kernselectie. Hierdoor is DEGIRO een goede keuze voor beleggers die passief met indexfondsen een mooi vermogen willen opbouwen.

Klik hier om de uitgebreide review te lezen of open een account bij DEGIRO.

5. Bitvavo: betrouwbare, Nederlandstalige crypto exchange

Bitvavo is naar mijn mening de beste crypto exchange van Nederland. Je betaalt bij Bitvavo nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten en de exchange staat bovendien geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. De gebruiksvriendelijke interface zorgt ervoor dat je snel en zonder moeite je favoriete crypto’s kunt verhandelen. Nieuwe leden kunnen bij Bitvavo bovendien gratis € 1000 aan crypto verhandelen.

Klik hier om de uitgebreide review te lezen of open een account bij Bitvavo

6. Lynx: uitgebreide educatie

Lynx staat in deze top 10 van brokers vanwege de uitgebreide ondersteuning die ze bieden. Klanten zijn vooral te spreken over de persoonlijke klantenservice en de marktanalyses die ze regelmatig delen met hun klanten. Lynx maakt gebruik van een bekroond handelsplatform en de tarieven zijn redelijk.

Klik hier om de uitgebreide review te lezen of open een account bij Lynx

Lynx beste broker

7. Plus500: één van de beste CFD brokers

Plus500 is een populaire CFD broker vanwege de gratis demo van €40.000. Met de demo kan je beleggen onbeperkt en zonder risico uitproberen. Bij Plus500 betaal je geen commissies. De software van Plus500 is één van de meest gebruiksvriendelijke op de markt. Hierdoor is Plus500 één van de meest gekozen brokers op onze website. Klik hier om een account te openen bij Plus500 >> of lees de review

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s. Met beleggen kan je je inleg verliezen.

Plus500 beste CFD broker

Illustratieve prijzen

Hoe kan je brokers vergelijken?

Wanneer je brokers met elkaar wilt vergelijken, kan je naar verschillende factoren kijken.

Kosten vergelijken

Zelf vind ik kosten erg belangrijk binnen iedere vergelijking. Ze zeggen wel eens ‘goedkoop is duurkoop’, maar dit is bij beleggen vaak niet het geval. Je kunt bijvoorbeeld zelf gaan beleggen bij je eigen bank. Je betaalt bij je eigen bank echter hoge transactiekosten en daar komen nog eens vaste servicekosten bovenop.

Het loont daarom zeker om de verschillende brokers met elkaar te vergelijken. Dezelfde broker hoeft bovendien niet de goedkoopste te zijn in jouw specifieke situatie. Het is daarom aan te raden om de transacties die je wilt uitvoeren op een rijtje te zetten. Op die manier kan je berekenen bij welke broker je goedkoper uit bent.

Wel wil ik nog even benadrukken dat de kosten niet de enige factor is waar je rekening mee moet houden. De broker moet natuurlijk ook betrouwbaar zijn en de beleggingsproducten aanbieden waar je interesse in hebt.

Beleggingsplatform & mogelijkheden

Je kunt de beleggingsplatformen en mogelijkheden van de verschillende brokers met elkaar vergelijken. Sommige brokers bieden uitgebreide handelsplatformen aan waarbinnen je complexe analyses kunt uitvoeren. Bij sommige andere brokers kan je alleen binnen de mobiele applicatie snel bepaalde aandelen kopen of verkopen.

Ook het beleggingsaanbod verschilt sterk tussen brokers. Bij sommige brokers kan je bijvoorbeeld alleen in aandelen van de grootste en bekendste bedrijven handelen. Wanneer je toegang wilt krijgen tot een bepaalde, exotische beurs dan zul je wat dieper moeten graven naar een broker die deze mogelijkheid biedt.

Voorwaarden en betrouwbaarheid

Duik ook vooral goed in de voorwaarden van iedere broker. Sommige brokers hebben bijvoorbeeld minder gunstige, verborgen voorwaarden. Je effecten kunnen bijvoorbeeld uitgeleend worden of er worden verborgen kosten gerekend. In de uitgebreide reviews van de verschillende handelsplatformen gaan we hier dieper op in zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Ook de betrouwbaarheid van de broker is natuurlijk erg belangrijk. Brokers die onder toezicht staan van de AFM en DNB zijn het betrouwbaarst. Sommige brokers staan onder toezicht van een ander Europees land: dit hoeft geen probleem te zijn, maar onderzoek dan wel goed of de broker gunstige voorwaarden biedt.

Wat voor soorten brokers bestaan er?

Er bestaan in Nederland verschillende soorten brokers. Bij sommige brokers, zoals eToro en DEGIRO, kan je beleggen in een breed aanbod aan beleggingsproducten. Er bestaan echter ook specialistische brokers waar je alleen in bepaalde beleggingsproducten kunt investeren.

 • Online broker: hier kan je bijvoorbeeld zelf in aandelen en obligaties beleggen.
 • Fondsplatformen: hier kan je beleggen in bekende fondsen.
 • CFD brokers: hier kan je actief speculeren met een hefboom.
 • Crypto exchanges: hier kan je beleggen in verschillende cryptomunten.

Hoe kan je de brokers vergelijken op mijnbroker.nl?

Je kunt met behulp van de vergelijking direct de beste brokers met elkaar vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld direct zien hoeveel je geschatte jaarkosten bij een bepaalde broker zouden zijn. Bij de berekening houden we rekening met het aantal transacties dat je uitvoert en de hoogte van het bedrag dat je investeert.

De top 10 brokers zijn de brokers die de beste beoordeling hebben ontvangen en daarom de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Alle brokers zijn uitgebreid getest op verschillende criteria, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken.

Het is bovendien bij sommige brokers mogelijk om de opties uit te proberen met een gratis demo. Op die manier kan je zonder risico de mogelijkheden uitproberen. Soms bieden brokers bovendien speciale acties aan, waardoor je bijvoorbeeld gratis handelstegoed of gratis aandelen ontvangt.

Veelgestelde vragen bij het kiezen van een broker

Veel beginnende beleggers komen automatisch terecht bij hun bank wanneer ze gaan beleggen. Dit is naar mijn mening zonde: de kosten bij de grote banken liggen namelijk een stuk hoger. Hier staat vaak geen superieur product tegenover.

Het loont daarom zeker om de verschillende brokers met elkaar te vergelijken. Bij een online broker ben je vaak goedkoper uit, waardoor je op de lange termijn een hoger rendement kunt behalen.

Er bestaan tegenwoordig verschillende brokers waar je zonder vaste kosten een account kunt openen. Je betaalt vervolgens alleen kosten voor het openen en sluiten van beleggingsposities. Bij sommige brokers kan je zonder vaste commissies beleggen, terwijl je bij andere brokers een minimum bedrag betaalt over iedere transactie.

Je kunt bij de meeste brokers redelijk veilig beleggen. Zeker wanneer een broker onder toezicht staat bij de AFM en DNB, weet je zeker dat je tegoeden op losse rekeningen worden aangehouden. Hierdoor raak je niet zomaar je geld kwijt wanneer de broker onverhoopt failliet gaat. Vergeet echter niet dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt: je kunt altijd een deel van je inleg verliezen.

Er is niet één beste broker, je zult dan ook zelf moeten ontdekken welke broker het beste bij je past. Welke broker het beste voor je is, hangt dan ook sterk af van je beleggingsstijl.