NAGA review (2024): is NAGA een goede broker?

NAGA is een vrij nieuwe broker die sinds 2015 actief is in meerdere landen. Met ruim 500.000 gebruikers en bijna 1000 verschillende beleggingsproducten is het aanbod bij NAGA in ieder geval lekker uitgebreid. Bovendien kan je er geheel zonder commissies beleggen in aandelen & crypto’s wat natuurlijk erg interessant kan zijn. In deze uitgebreide review bespreken we of het verstandig is om een account te openen bij NAGA.

In het kort: NAGA review conclusie

 • Bij NAGA kan je goedkoop handelen in diverse buitenlandse aandelen
 • Je kunt beleggingen van andere gebruikers volgen
 • Je kunt bij NAGA daarnaast beleggen in CFD’s op ETF’s, aandelen en crypto.
 • Je kunt de mogelijkheden gratis en zonder risico proberen met een demo
 • Wel vervelend zijn de $5 aan opnamekosten

NAGA is een interessante broker die veel mogelijkheden biedt aan haar gebruikers. Zeker wanneer je het leuk vindt om actief te beleggen kan het interessant zijn om een gratis demo te openen bij NAGA, je kan op die manier niets verliezen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij NAGA:

Wat zijn de voordelen van beleggen bij NAGA?

 • Je kunt beleggen bij NAGA helemaal gratis uitproberen met een demo
 • Je kunt bij NAGA voor €0,99 in aandelen beleggen.
 • Er bestaan veel verschillende handelsopties die je kunt uitproberen
 • Met de autocopy optie kan je andere succesvolle handelaren volgen
 • De online handelsomgeving is van hoge kwaliteit

Wat zijn de nadelen in de review van NAGA?

 • De website is niet helemaal goed vertaald naar het Nederlands
 • Je kunt niet in ETF’s investeren.
 • De broker richt zich bijna alleen maar op CFD’s.
 • Voor het opnemen van geld betaal je $5.

Een account openen bij NAGA

Het openen van een account bij NAGA is gelukkig zo gebeurd. Voor het openen van een (demo) account hoef je in eerste instantie alleen wat basisgegevens in te voeren: denk hierbij aan je naam, mailadres en telefoonnummer.

NAGA aanmelden

Wat uniek is, is dat je bij NAGA meerdere beleggingsrekeningen kunt openen. Dit is erg voordelig: je kunt op die manier bijvoorbeeld zowel een rekening in dollars als in euro’s openen. Op die manier kan je meerdere valuta’s aanhouden waardoor je niet voor iedere transactie geld moet omwisselen.

Wanneer je ook in echte aandelen wilt handelen, moet je een MT5 account openen. Door demo te selecteren ontvang je een oefenaccount met een fictief bedrag van € 10.000 waarmee je de mogelijkheden kunt uitproberen.

Trading accounts NAGA

Het proces van het openen van een account bij NAGA verloopt prettig en scoort binnen deze review dan ook een dikke voldoende.

Hoeveel kost beleggen bij NAGA?

Kosten zijn erg belangrijk wanneer je gaat beleggen: hoge kosten kunnen je rendement op de lange termijn namelijk flink drukken.

 • Nederlandse aandelen: €0,99
 • Amerikaanse aandelen: €0,99
 • Servicekosten: €0
 • Valutakosten: 0%
 • Inactiviteitskosten: €0
 • Geld opnemen: €5

Aandelen

Een groot pluspunt is dat je voor maar €0,99 in populaire aandelen kunt beleggen. Dit is goedkoper dan bij veel andere aandelen brokers. NAGA hoopt natuurlijk dat je actief in CFD’s gaat speculeren, aangezien het bedrijf hier veel meer geld aan verdient.

Spread

Let voor de rest op de spread: dit is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een effect. Toen ik zelf naar de spreads van het platform keek, viel het me op dat ze prijziger zijn dan bij bijvoorbeeld Plus500. Wanneer je actief in CFD’s wilt handelen, is NAGA waarschijnlijk niet de beste optie.

Opnamekosten

Een tegenvallend punt binnen de review is dat je € 5 betaalt wanneer je geld wilt opnemen uit je NAGA account. Bij de meeste Nederlandse brokers is dit gewoon gratis. Het storten van geld kan wel gewoon gratis en je kunt hiervoor gebruikmaken van alle bekende betaalmethodes.

Copy trading

NAGA rekent extra kosten voor het kopiëren van traders: je betaalt in ieder geval €0,99 per transactie. Wanneer je meer dan €10 belegt betaal je daarboven 5% van de winst aan kosten wat hoog kan uitvallen. Dit maakt copy trading van NAGA minder aantrekkelijk dan copy trading van eToro, waar je geen extra kosten betaalt.

Financieringskosten

Wanneer je belegt met CFD’s, betaal je financieringskosten wanneer je de positie langer dan een dag openhoudt. Je handelt in dit geval namelijk met geleend geld. Het is daarom niet aan te raden om lange termijn beleggingen aan te houden wanneer je in CFD’s handelt.

Waarin kan je beleggen bij NAGA?

 • Aandelen
 • CFD’s

Je kunt bij NAGA in aandelen beleggen, maar het aanbod valt soms tegen. Wanneer je in minder bekende aandelen wilt beleggen, kan je voor een broker als DEGIRO kiezen.

Bij NAGA kan je beleggen in CFD’s op Nederlandse en buitenlandse aandelen. Het is daarnaast mogelijk om CFD’s in te zetten voor de handel in grondstoffen en diverse indexen. Ook kan je in Forex & crypto CFD’s handelen bij NAGA.

Aandelen handel NAGA

NAGA review: het handelsplatform van NAGA

Zelf ben ik tevreden met de NAGA webtrader. Bij de meeste brokers zie je dat de online handelsplatformen erg simplistisch zijn opgezet, maar dit is niet het geval bij NAGA. Je kunt uitgebreide analyses uitvoeren op de grafiek waardoor je ook onderweg je posities kunt bijhouden. Ook de mobiele applicatie helpt je bij het monitoren van je trades.

Je kunt daarnaast gebruiken van het MT4 en MT5 platform waarmee je nog meer geavanceerde analyses kunt uitvoeren. De handelsplatformen van NAGA zijn dan ook erg goed geschikt voor de meer gevorderde beleggers.

NAGA grafiek

Je beleggingen beheren

Je kunt bij NAGA je beleggingen beheren aan de hand van de NAGA protector. Dit is een fancy woord voor de klassieke stop loss. Je kunt ook je winst automatisch nemen wanneer er een bepaald resultaat behaald is.

Ook fijn is de mogelijkheid om aandelen in de gaten te houden. Je kunt bij NAGA namelijk alerts instellen wanneer een bepaalde prijs wordt bereikt. Op die manier kan je altijd vlot inspringen op de laatste marktontwikkelingen.

Los aandeel kopen NAGA

NAGA autocopy

Wanneer je liever weinig tijd besteedt aan het selecteren van een trading strategie, kan je gebruikmaken van NAGA autocopy. Met NAGA autocopy kan je andere beleggers volgen, waarna je hun posities automatisch binnen je account opent.

Dit is een leuke extra functie die je ook binnen het demoaccount kunt uitproberen. Het is wel belangrijk om voorzichtig te zijn: beleggers kunnen soms vreemde beslissingen nemen waardoor je een flink bedrag kunt verliezen. Monitor daarom goed wie je volgt en ga regelmatig na of de strategie nog bij je past.

Enkele laatste punten over het platform

Slordig is dat de website nog niet helemaal goed vertaald is. Wanneer je de website navigeert, valt het direct op dat bepaalde teksten nog gewoon in het Engels worden weergeven. Hierdoor krijg je een wat vreemde mix tussen Nederlands en Engels. Het is gelukkig wel gewoon mogelijk om je account volledig in het Engels te gebruiken.

Verder heb je bij NAGA een loyaliteitsprogramma waarmee je verschillende voordelen kunt ontvangen. Wanneer je meer geld stort nemen de transactiekosten verder af en krijg je bovendien meer ondersteuning. Wanneer je een fors bedrag stort kan je bijvoorbeeld hulp ontvangen bij je beleggingen.

Is NAGA betrouwbaar?

Naar ons inzicht is NAGA een betrouwbare broker. Het bedrijf NAGA Group AG is gevestigd in Duitsland en is ook genoteerd aan de beurs bij Frankfurt. Een grappig detail is dat gebruikers van NAGA zonder kosten aandelen kunnen kopen in het bedrijf. Zo betrekt NAGA haar klanten een beetje bij het bedrijf. NAGA staat onder toezicht bij de Cypriotische toezichthouder waardoor het bedrijf zich aan diverse Europese regels moet houden.

 • CySEC

De CySEC staat wel bekend als een minder strenge toezichthouder. Het is hierdoor lastig om bij problemen hulp van buitenaf te krijgen.

Geld storten & opnemen bij NAGA

Je kunt bij NAGA geld storten via verschillende methoden:

 • Creditcard
 • Bankoverschrijving
 • NETELLER
 • Skrill
 • GiroPay

Je kunt op elk moment geld laten overmaken naar je bankrekening. NAGA brengt hiervoor wel $5 in rekening (tenzij je echt veel handelt).

Klantenservice

De klantenservice scoort redelijk binnen deze review. Je kunt binnen kantooruren namelijk contact opnemen via de chatfunctie. Hierdoor ontvang je doorgaans binnen enkele minuten hulp wanneer er iets verkeerd gaat. Het is jammer genoeg niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met NAGA.

Conclusie review NAGA

NAGA is een goede broker voor de actieve belegger. Het handelspaltform van NAGA is van goede kwaliteit en je kunt er bovendien goedkoop in aandelen investeren. Het aanbod aan aandelen is echter beperkt, waardoor NAGA eigenlijk alleen geschikt is voor de actieve belegger.