Waar kunt u het beste Bitcoins kopen?

Denkt u erover na om bitcoins te kopen? Met een investering in de bitcoin kunt u een hoog rendement behalen! In dit artikel bespreken we welke manieren er zijn om bitcoins te kopen. Op die manier kunt direct via het internet bitcoins kopen & verkopen.

Waar kunt u het beste bitcoins kopen?

Veel mensen denken onterecht dat het erg lastig is om bitcoins te kopen: dit is gelukkig niet het geval. U kunt via het internet eenvoudig bitcoins kopen door middel van iDeal.

Een goede partij om bitcoins te kopen is Bitvavo. Bij Bitvavo koopt u namelijk altijd voordelig bitcoins: de transactiekosten liggen nooit hoger dan 0,25%. Bovendien betaalt u geen transactiekosten over uw eerste $1000 aan bitcoins wanneer u een account opent via deze website. Gebruik de knop om direct een gratis account te openen bij Bitvavo:

Bent u benieuwd tegen welke prijs u momenteel bitcoins kunt kopen? In de onderstaande grafiek ziet u direct tegen welke koers  u de bitcoin kunt verhandelen:

Actief Bitcoins kopen & verkopen

Sommige mensen willen liever actief handelen in bitcoins. Dit is mogelijk bij een online cryptocurrency broker. U belegt dan vaak niet in de bitcoin zelf; nee, u belegt in een derivaat op de bitcoin. Deze manier van beleggen heeft de nodige voordelen:

  • Met een short positie kunt u speculeren op een dalende bitcoin prijs. Het is ook mogelijk om te speculeren op een stijgende prijs.
  • Met een hefboom kunt u een grotere beleggingspositie openen.
  • Houd er rekening mee dat zowel winst als verlies sneller toenemen.
  • U kunt de mogelijkheden zonder risico proberen met een demo.

Wilt u de handel in CFD-bitcoins ook gratis proberen met een demo? Dat kan bij Plus500! Bij Plus500 kunt u met de gebruiksvriendelijke software namelijk oefenen met het kopen en verkopen van CFD-bitcoins. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFDs met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Altcoins omwisselen

Een andere manier om bitcoins te kopen, is door andere altcoins te wisselen voor bitcoins. Het is namelijk mogelijk om cryptomunten te gebruiken als betaalmethode. Deze methode van bitcoins kopen is vooral geschikt voor de belegger die dit anoniem wilt doen.

Bij een online broker moet u op een gegeven moment uw identiteit bevestigen. Op die manier wil de overheid voorkomen dat bitcoins worden gebruik voor het witwassen van crimineel geld. Wanneer u litecoins omwisselt voor bijvoorbeeld bitcoins is deze verplichting er niet. U heeft dan natuurlijk wel al andere cryptomunten nodig.

Bitcoins pinnen

Het is sinds kort ook mogelijk om bitcoins te pinnen met een ATM. Deze manier van bitcoins kopen is echter niet altijd aan te raden: u betaalt vaak hoge transactiekosten die kunnen oplopen tot 10 procent.

Maar hoe werkt het pinnen van bitcoins nu eigenlijk? Eerst moet u een pinautomaat vinden waar u bitcoins kunt kopen. Op deze website vindt u adressen waar dit mogelijk is. U kunt vervolgens met uw betaalpas bitcoins kopen. Nadat u betaalt heeft ontvangt u een QR-code die u kunt scannen met uw telefoon. Door vervolgens het adres van uw wallet door te sturen, worden uw bitcoins veilig opgeslagen.

Fysiek bitcoins kopen p2p

Het is niet altijd nodig om een tussenpartij te gebruiken wanneer u bitcoins wilt kopen. Op de website Localbitcoins kunt u bitcoins uitwisselen met andere gebruikers. Ook voor deze manier van bitcoin hanel is er geen verificatie nodig.

Deze manier van bitcoins kopen is wel een stuk onpraktischer: het is vaak nodig om de andere persoon fysiek te ontmoeten. De ruil moet immers redelijk gelijktijdig plaatsvinden, anders weet u niet zeker dat u bitcoins ontvangt. Bitcoins kopen via p2p is dan ook fraudegevoeliger en het is dan belangrijk om extra scherp te zijn.

bitcoins kopen

Hoe koopt u bitcoins bij Bitvavo?

Zoals u ziet zijn er verschillende manieren om bitcoins te kopen. Het is echter praktischer om de bitcoins gewoon bij een online partij te kopen. Deze manier van bitcoins kopen is namelijk veilig en u hoeft niet zelf een cryptowallet te beveiligen. Voordat u bitcoins kunt kopen bij Bitvavo, dient u enkele stappen te doorlopen:

Een account openen

Het openen van een account bij Bitvavo is eenvoudig. U heeft voor een account alleen een naam, mailadres en wachtwoord nodig. Nadat u een account heeft geopend, kunt u bitcoins kopen via uw computer of telefoon.

Euro’s overmaken

Voordat u bitcoins kunt kopen, dient u euro’s over te maken naar uw account. Het is eenvoudig om euro’s te storten op uw account bij Bitvavo: dit kunt u doen via iDEAL en bankoverschrijving.

Bitcoins kopen

Nadat u geld hebt geplaatst op uw account, kunt u de bitcoins kopen. Selecteer hiervoor de bitcoin cryptomunt en vul in voor welk bedrag u de cryptomunt wilt kopen. U hoeft niet een hele bitcoin te kopen: het is ook gewoon mogelijk om een kleiner deel van een bitcoin te kopen.

Bitcoins kopen Bitvavo

Bitcoins opslaan in een wallet

Bitcoins worden nadat u ze koopt opgeslagen in een wallet. Bitcoins zijn decentraal, waardoor er niet een derde partij is die verantwoordelijk is voor de veiligheid. Het is daarom belangrijk om uw bitcoins goed te beschermen. In dit deel van het artikel bespreken we de verschillende type wallets waarop u een bitcoin kunt opslaan.

Optie 1: de hardware wallet

Een voordeel van het opslaan van bitcoins op een hardware wallet, is dat u niet via het internet gehackt kunt worden. Tegelijk bestaat er natuurlijk de kans dat u de harware wallet kwijtraakt of dat deze beschadigd raakt.

Een veel gebruikte hardware wallet is de Ledger Nano S die voor een bedrag van €59 te koop is op het internet. U kunt op het internet de software Ledger Live downloaden. Met deze wallet kunt u verschillende cryptomunten opslaan.

Optie 2: exchange wallet

U kunt uw bitcoins ook in een exchange wallet opslaan. Deze wallet is verbonden met een cryptocurrency broker, een partij waar u bitcoins kunt kopen.

Een risico van een exchange wallet, is dat een hacker in uw account kan komen. Het is daarom belangrijk om de volledige beveiliging te accepteren op uw account. Bij elke aanbieder kunt u gebruik maken van Two-Factor Authentication: op die manier voorkomt u dat een kwaadwillende partij toegang verkrijgt tot uw account.

Optie 3: software wallet

Het is ten slotte ook mogelijk om bitcoins lokaal op uw computer op te slaan door middel van een software wallet. Op de website Electrum.com kunt u de benodigde software vinden.  Nadat u het softwarepakket heeft geïnstalleerd, kunt u het bitcoinadres gebruiken wanneer u bitcoins koopt bij een wisselkantoor.

Ook met software wallets zijn er veel vervelende verhalen te vinden van mensen die hun volledige investering in de cryptomunt zijn kwijtgeraakt. Het is daarom erg belangrijk om uw wallet goed te beveiligen.

Voor beginners die weinig ervaring hebben met het kopen & verkopen van bitcoins kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een online wallet. Een exchange zoals Bitvavo beveiligt haar systemen namelijk goed.

Hoe lang duurt het kopen van bitcoins?

Het kopen van bitcoins kost weinig tijd. Nadat u een bitcoin kooporder indient, wordt de cryptomunt vaak direct bijgeschreven op uw account. Wanneer het erg druk is kan het soms een paar uur duren voordat u de bitcoin ontvangt.

Wat is het minimum bedrag waarmee u bitcoins kunt kopen?

Het is mogelijk om 0,00000001 bitcoin te bestellen: in theorie kunt u dus al voor een euro bitcoins kopen. In de praktijk is het nuttig om vanaf zo’n 100 euro bitcoins te kopen.

Wat is de beste plek om bitcoins te kopen in Nederland?

Zelf ben ik een groot fan van Bitvavo, aangezien het daar mogelijk is om tegen lage transactiekosten bitcoins te kopen met behulp van iDEAL. Bovendien hoeft u geen wallet aan te maken, aangezien de bitcoins gewoon binnen uw account worden opgeslagen.

Een goede strategie voor het kopen van de bitcoin

Wanneer u een goed resultaat wilt behalen met een belegging in bitcoins, is het belangrijk om een goede strategie toe te passen.

Sommige mensen die bitcoins kopen, proberen de markt te verslaan. Ze hopen de toekomstige koers van de bitcoin goed te voorspellen en op die manier een hoge winst te behalen. Het kan lastig zijn om dit in de praktijk te doen, aangezien de bitcoinkoers zich erg onvoorspelbaar beweegt.

De bitcoinprijs beweegt dat ook sterk op basis van sentiment. Wanneer de bitcoin in de aandacht staat, dan stijgt de koers soms plotseling tientallen procenten. Wanneer de koers vervolgens daalt, kan de paniek flink toeslaan waardoor de koers flink daalt. Natuurlijk kunt u, wanneer u op het juiste moment in- en uitstapt, hoge winsten behalen door hier actief op in te spelen.

Wanneer u echter bitcoins wilt kopen voor de lange termijn, dan kan het slim zijn om de strategie van Dollar-cost-averaging (DCA) toe te passen. Het principe achter deze strategie is dat u periodiek een vast bedrag aan bitcoins koopt. Op die manier koopt u zowel bitcoins tegen de hoge als tegen de lage prijs. Natuurlijk kunt u op een gegeven moment, wanneer de koers flink is opgelopen, volgens dezelfde strategie ook weer een deel van uw bitcoins verkopen.

Het is verstandig om diversificatie toe te passen: naast de bitcoin bestaan er verschillende altcoins. Wanneer u uw geld investeert in verschillende cryptomunten, vergroot u de kans dat u een positief resultaat behaalt met uw belegging. In bredere zin kan het sowieso verstandig zijn om te investeren in verschillende beleggingsproducten: stop bijvoorbeeld een deel van uw geld ook in aandelen of grondstoffen.

Door uw risico’s te spreiden verkleint u de volatiliteit van uw portefeuille en vergroot u de kans op lange termijn succes!

Waarom kan bitcoins kopen interessant zijn?

Bitcoins kopen kan zeker interessant zijn. Maar voordat u volledig kunt begrijpen waarom, is het belangrijk dat u begrijpt hoe de bitcoin precies functioneert. De bitcoin is een decentrale valuta: dit betekent dat er geen andere partij (zoals een bank) is die tussen u en de transactie inzit.

De bitcoin belooft waardevast te zijn. Dit komt doordat er een maximaal aantal bitcoins (21 miljoen) in omloop komt. Waar er steeds meer geld wordt bijgedrukt, is de voorraad bitcoins eindig. Wanneer de vraag toeneemt, zal de waarde van één bitcoin dan ook steeds meer toenemen.

Een ander voordeel van de bitcoin is dat transacties veel anoniemer zijn dan die met echt geld. Wanneer u geld overmaakt met de bank, dan zijn er altijd partijen die kunnen meekijken. De bitcoin transacties worden echter anoniem verwerkt waardoor dit een stuk lastiger is.

Ook de beveiliging van de bitcoin als munt is erg goed. Zolang u ervoor zorgt dat de plek waar uw bitcoins opslaat goed beveiligd is, kan de bitcoin niet zomaar gestolen worden. De beveiliging van de bitcoin is namelijk enorm complex en kan niet zomaar gekraakt worden.

Wel moet u goed oppassen wanneer u bitcoins koopt: de cryptomunt bevindt zich nog in de kinderschoenen en de toekomst is onzeker. De potentie is er zeker: sommige partijen geloven dat de bitcoin in de toekomst meer dan een miljoen dollar waard kan worden. Toch bestaat er ook de kans dat de bitcoin haar populariteit verliest aan een beter functionerende altcoins. Het is daarom belangrijk om u goed te verdiepen in de bitcoin voordat u begint met handelen.