IG Markets

IG Markets

De Historie van IG Markets

IG Group is opgericht in het jaar 1974 met als doel einde de goudmarkt een stuk toegankelijker te maken voor de beleggers over de wereld. Tegenwoordig is de groep erg uit gegroeid en is het uiteindelijk een bedrijf geworden waar handelaren meer dan 7.000 financiële instrumenten kunnen verhandelen waaronder aandelenIG Markets, incides, forex, grondstoffen en nog een stuk meer dan dit. In 2000 werd IG Markets ook openbaar gemaakt op de London Stock Exchange. In 2002 begon IG Group ook met het aanbieden van haar instrumenten in Australië toen het daar volgens de wet mogelijk werd om Contracts for Difference aan te bieden op de markt. Vanaf mei 2005 noteert IG Group andermaal op de Londen Stock Exchange en wel onder de naam IG Group Holdings plc. Sindsdien behoort de groep tot de FTSE 250.

IG Markets wereldwijd

In 2006 opende IG Group kantoren in heel Duitsland en Singapore. Vervolgens introduceerden ze in 2007 het handelsplatform ‘PureDeal’. Nog een jaar later werden de DailThru grafieken en Trailing Stops geïntroduceerd. Het jaar hierna, het jaar 2008, maakte IG Group het mogelijk voor alle beleggers dat zij via hun eigen app konden gaan handelen (dit was alleen via de iPhone mogelijk). In 2009 werd de groep door Investment Trends in Groot Brittannië wereldwijd als nummer 1 CFD-aanbieder qua opbrengsten gekozen. In 2010 maakten IG Group het nieuwtje bekend dat zij in samenwerking gingen met Team Sky. Niet veel later in 2011 opende IG Group een vestiging in Nederland. Verder opende IG Group in dit jaar nog een vestiging in Zuid-Afrika.

Plc van de Holdings van de groep IG Markets biedt financiële derivaten, met begrip van contracten voor verschil (CFD’s) en het financiële uitgespreide wedden, aan particuliere en professionele klanten. IG fractie is de moedermaatschappij van IG Index, de UK’s grootste en langstlopende verspreiding weddenschappen in het bedrijf en IG markten, de UK’s nummer één CFD provider. IG fractie is ook het bovenliggende object van Nadex, de Noord-Amerikaanse derivaten uitwisseling.

Het bedrijf staat ook genoteerd aan de London Stock Exchange 250, dit is een onderdeel van de Londen Stock Exchange. IG Group telt wereldwijd maar liefst meer dan 117.000 actieve klanten, die samen in totaal méér dan vijf miljoen transacties per maand uitvoeren. De onderdelen van IG Group zijn IG Markets en IG Index. IG Group is gevestigd in Londen en heeft kantoren in Amsterdam, Parijs, Luxemburg, Dusseldorf, Madrid, Milan, Stockholm, Melbourne, Chicago, Singapore en Tokyo.

Sinds 2011 vertegenwoordigt IG de groep in Nederland ook. IG Markets is een 100 procent dochtermaatschappij van IG Group en de naam wordt gebruikt voor de meeste buitenlandse vestigingen. Op het kantoor in Amsterdam worden regelmatig seminars gegeven over het beleggen met CFD’s.

IG Markets
3.9 (77.78%) 27 stemmen