Kan je Bitcoin kopen bij KNAB? Ontdek het hier!

Wil jij weten op welke manier Bitcoin kopen bij de KNAB mogelijk is? Dan ben jij niet de enige in Nederland, want geld verdienen met het kopen en verkopen van Bitcoin en andere crypto valuta wint steeds meer aan populariteit. Helaas is het direct Bitcoin kopen bij de KNAB op dit moment nog niet mogelijk.

Wat je wel kunt doen is jouw KNAB betaalrekening koppelen aan een account bij een van de bekende crypto exchanges in Nederland, zoals eToro en Bitvavo. Wat de voordelen zijn van Bitcoin kopen bij de KNAB en welke stappen je moet ondernemen, lees je in dit uitgebreide blog.

[table “1” not found /]

Samenvattend: zo koop je Bitcoins met je KNAB rekening

  1. Bezoek eerst de Bitvavo website door hier te klikken
  2. Maak een account aan & verifieer je account
  3. Stort geld op je account met je KNAB rekening
  4. Zoek naar de cryptomunt die je wilt kopen
  5. Open het orderscherm en druk op kopen

Bitcoin kopen bij de KNAB in een enkele stappen

Je hoeft slechts enkele stappen te doorlopen bij het Bitcoin kopen bij de KNAB via een crypto exchange als Bitvavo of eToro. Het hele proces kun je in vijf simpele stappen volbrengen.

Stap 1: Zoek de juiste crypto exchange

Deze eerste stap is meteen de allerbelangrijkste stap om te beginnen met Bitcoin kopen bij de KNAB. De reden hiervoor is simpel; er zit veel verschil tussen de grote verscheidenheid aan exchanges waar je uit kunt kiezen. Er zijn een aantal kenmerken waar je op moet letten tijdens jouw zoektocht voor de meest geschikte crypto exchange die voldoet aan jouw wensen. De volgende aspecten zijn belangrijk van een crypto exchange die je gebruikt voor Bitcoin kopen bij de KNAB:

Allereerst is het belangrijk om te checken of de Bitcoin als valuta wordt aangeboden op de desbetreffende online beurs. Mocht je interesse hebben in andere crypto’s, dan check je deze ook even natuurlijk. Verder zijn de kosten een kenmerk waar de meeste Bitcoin handelaren op letten. Handel je met weinig volume, dan kunnen lagere maandelijkse kosten voor jouw interessant zijn. Bij veel volume zijn de transactiekosten meer doorslaggevend.

In het onderstaande overzicht zie je direct wat mijn favoriete crypto exchanges zijn:

[table “1” not found /]

Stap 2: Een account aanmaken

Een account aanmaken bij eToro of Bitvavo, kan eigenlijk niet makkelijker zijn. Je gebruikt jouw e-mail als inlognaam en kiest een veilig wachtwoord. Eentje met nummers, hoofdletters en een symbool. Daarna vul je jouw persoonsgegevens in en laat je deze verifiëren door het uploaden van identiteitsbewijs en een selfie. De meeste mensen hebben dit al vaker gedaan en zullen binnen een paar minuten klaar zijn voor het kopen van Bitcoin bij de KNAB via de gekozen crypto exchange.

Stap 3: Geld storten

Nadat je goedgekeurd bent door de crypto exchange, kun je dan echt gaan beginnen met Bitcoin kopen bij de KNAB bank. Dit doe je door euro’s, of een andere fiat valuta, toe te voegen aan het saldo van jouw account bij de door jou gekozen crypto exchange. Dit geld heb je nodig om te betalen voor de aankoop van de digitale valuta. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen.

Het meest voor de hand liggend is om jouw saldo aan te vullen met iDEAL. Als je voor deze optie kiest wordt het gekozen bedrag direct van je KNAB rekening afgeschreven en op jouw saldo op de crypto exchange bijgeschreven. Dit is de snelste manier van Bitcoin kopen bij de KNAB. Je kunt ook kiezen voor een online bankoverschrijving, credit card of PayPal betaling. De opties kunnen verschillen per online crypto beurs.

Knab-geld-storten

Stap 4: Bitcoin kopen bij de KNAB

Eindelijk het daadwerkelijk Bitcoin kopen bij KNAB via eToro of Bitvavo, de spannendste stap. Toegegeven, de daadwerkelijke aankoop heeft niet meer om armen dan een paar klikken met de muis. Maar je moet wel op het goede moment de Bitcoin kopen om het meeste voordeel te halen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het moment dat je jouw Bitcoin weer verkoopt, of uitgeeft in een winkel. Het doel is natuurlijk om een zo goed mogelijk resultaat te behalen met je Bitcoin belegging.

koop-Bitcoins-KNAB

Stap 5: Bitcoin bewaren op je digitale wallet

Gewone valuta kun je op je KNAB betaalrekening storten, maar helaas is dat nog niet mogelijk voor digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum. Daarom heb je een digitale wallet nodig als je Bitcoin koopt bij de KNAB. De meeste mensen maken gebruik van de digitale portemonnee die je wordt aangeboden door de exchange. Maar dat is niet verplicht; je kunt ook een zelfgekozen digitale wallet gebruiken. Er zijn verschillende online opties, maar je kunt ook een hard wallet aanschaffen en de door jou gekochte Bitcoin op je eigen hardware wallet thuis bewaren.

Drie voordelen Bitcoin kopen bij de KNAB

KNAB is één van de meest voordelige banken in Nederland wat het Bitcoin kopen bij de KNAB zeer gunstig maakt. KNAB is geheel online en heeft geen filialen in Nederland, wat als grootste  voordeel heeft dat de kosten voor de bank zelf lager zijn. Jij als klant betaalt daarom een laag tarief voor de verschillende services, en kunt zo voordelig Bitcoin kopen bij de KNAB via een overboeking naar de crypto exchange. Je kunt daarnaast alles heel eenvoudig via de app regelen, zelfs het openen van de rekening. En als derde voordeel krijg je een gratis credit card bij jouw KNAB betaalrekening.

Is Bitcoin kopen bij de KNAB veilig?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende platformen die het kopen en verkopen in cryptocurrencies mogelijk maken voor consumenten. Een aantal daarvan zijn niet gereguleerd en beschermen klanten niet voldoend tegen verliezen. Let er daarom goed op bij het Bitcoin kopen bij de KNAB dat de crypto exchange die je gebruikt daadwerkelijk veilig en betrouwbaar is.

Bitcoins-kopen-KNAB-scaled

Bitcoin kopen bij de KNAB via een crypto exchange

Als je wilt Bitcoin kopen bij de KNAB zul je gebruik moeten maken van een online platform waar je kunt handelen in digitale valuta, een zogenaamde crypto exchange. Tot nu toe is het nog niet mogelijk om bij de grootbanken in Nederland direct te handelen in digitale valuta zoals de Bitcoin. Wel kun je bij veel banken terecht om te beleggen in verwachte koerswijzigingen van Bitcoin, maar dat is wat anders dan het kopen van de digitale munt zelf.

Met welke crypto exchange Bitcoin kopen bij KNAB?

Als je kijkt naar het aantal tevreden klanten en de reviews op het internet, dan zijn Bitvavo en eToro aantrekkelijke keuzes. Bitcoin kopen bij de KNAB via één van deze drie betrouwbare crypto exchanges is een verstandige keuze die je veel gebruiksgemak en financieel voordeel op kan leveren. De interfaces van alle drie de platformen zijn uitermate geschikt voor de beginnende belegger die nu gaat beginnen met Bitcoin kopen bij de KNAB. Wat de specifieke kenmerken zijn van deze drie uitstekende opties lees je hieronder.

Met Bitvavo Bitcoin kopen bij KNAB

Bitvavo is een online beurs die speciaal is ontworpen voor het verhandelen van cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. De exchange is sinds 2017 op de markt en heeft zijn hoofdkantoor hier in Nederland.

Bitvavo is een veelzijdige aanbieder voor het handelen in crypto’s. Bitvavo combineert de exchange met diensten als broker, depot en crypto wallet. Dat heeft onder andere als voordeel dat jij geen aparte service hoeft in te schakelen om je Bitcoin te bewaren. Dat is niet alleen handig, maar ook een stuk voordeliger. In dit artikel kan je onze uitgebreide Bitvavo review lezen. Wil je direct een account openen bij Bitvavo? Gebruik dan de onderstaande knop:

Met eToro Bitcoin kopen bij KNAB

Als je alleen al naar het aantal gebruikers kijkt, dan zie je dat Bitcoin kopen bij de KNAB via eToro een uitstekend idee is. eToro is één van de grootste ccrypt exchanges in de wereld met meer dan zes miljoen leden. Je kunt er dus vanuit gaan dat het kopen en verkopen van Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Iota en andere crypto valuta veilig is op deze online beurs. In totaal zijn er op dit moment meer dan dertig crypto’s om uit te kiezen bij eToro. En dat aantal wordt constant uitgebreid.

Klanten van eToro hebben ook de mogelijkheid om te beleggen in tal van andere activa, waaronder aandelen, fiat valuta en grondstoffen. Daarnaast heeft eToro een net zo breed aanbod financiële producten zoals shorts en CFD’s. Kortom; eToro is een zeer uitgebreid platform voor het handelen in digitale valuta en andere beleggingen. Dus als je iets meer wilt dan alleen Bitcoin kopen bij de KNAB, dan is dit een goede keuze voor jou als belegger. Klik hier om onze uitgebreide review te lezen of druk op de knop om direct een account te openen bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

Wat is Bitcoin eigenlijk?

Iedereen heeft inmiddels wel eens van Bitcoin gehoord. Niet zo gek als je bedenkt dat dit de eerste digitale munt was die ooit is uitgebracht, meer dan tien jaar geleden. Bitcoin kopen bij de KNAB via een online beurs, is niets anders dan een digitale valuta kopen. Deze zogenaamde crypto valuta’s verschillen van de reguliere fiat valuta’s aangezien ze alleen digitaal bestaan op de blockchain. Je kunt dus geen Bitcoin opnemen in papiergeld of munten.

Logischerwijs kun je dus ook geen normale portemonnee gebruiken om jouw digitale valuta in op te slaan. Je hebt hiervoor een digitale wallet nodig, waarvan de meeste online zijn, maar je kunt ook een hardware wallet kopen. Iedere wallet heeft een unieke code die je gebruikt om Bitcoin uit te geven of te ontvangen.

Zo werkt de blockchain

Een blockchain is een gedistribueerde, openbare database. In de context van Bitcoin wordt deze database gebruikt om geldtransacties te beheren. De term “chain” komt van de keten waaraan de transacties in chronologische volgorde worden toegevoegd. Blockchains zijn dus veilige, altijd up-to-date directory’s waarin digitale transacties betrouwbaar en op voor de deelnemers begrijpelijke wijze kunnen worden gedocumenteerd.

Waarop is de waarde van een bitcoin gebaseerd?

Bitcoin heeft waarde moet omdat het een nuttig en tegelijkertijd schaars goed is. De schaarste komt doordat het absolute aantal Bitcoins beperkt is tot 21 miljoen. Daarvan zijn er vandaag bijna 17 miljoen in omloop. De limiet zou theoretisch kunnen worden gewijzigd, maar dit is momenteel niet te voorzien. Bitcoin kopen bij de KNAB is ook zeker nuttig, want je kunt de digitale valuta gebruiken als betaalmiddel in steeds meer online en offline winkels.