Kan je Bitcoin kopen bij de ABN AMRO? Ontdek het hier!

In dit artikel geven we je antwoord op de vraag of Bitcoin kopen bij de ABN AMRO mogelijk is. En het antwoord op deze vraag is helaas nog nee op dit moment. Maar wees niet getreurd, via een crypto exchange, als Bitvavo of eToro, kun je nu al wel Bitcoin kopen bij de ABN AMRO. Je hebt je ABN AMRO rekening namelijk nodig om geld naar de crypto exchange over te maken en om tegoeden weer op te nemen. Hoe het allemaal werkt dat Bitcoin kopen bij de ABN AMRO leggen we je in dit artikel uit.

Samenvatting: zo koop je snel Bitcoin met je ABN rekening

  • Klik hier om gratis een account te openen bij Bitvavo
  • Verifieer je identiteit om handelen mogelijk te maken
  • Stort geld met iDEAL vanaf je ABN rekening
  • Zoek de Bitcoin op in het overzicht
  • Vul het bedrag in waarvoor je Bitcoin wilt kopen
  • Druk op de kopen knop om de order uit te voeren

Bitcoin kopen bij de ABN AMRO uitgelegd

Als je tot hier bent gekomen met lezen, dan is er inmiddels al een en ander duidelijk over het Bitcoin kopen bij de ABN AMRO. Dus is het nu tijd om uit te leggen hoe je stap voor stap kan Bitcoin kopen bij de ABN AMRO. Het is belangrijk te beginnen met vergelijken van de verschillende exchanges, zoals eToro en Bitvavo. Verder is het ook nodig dat je goed begrijpt wat de Bitcoin eigenlijk is en hoe de blockchain werkt. Dat leggen we aan het einde van het artikel uit. Maar nu eerst Bitcoin kopen bij de ABN AMRO in vijf simpele stappen:

Stap 1: Vergelijk de crypto exchanges

Net als bij het kiezen van de juiste bank, is het ook belangrijk om eerst verschillende crypto exchanges met elkaar te vergelijken. Er kan bijvoorbeeld een bepaalde service zijn die belangrijk is voor jouw manier van handelen die wellicht niet bij alle exchanges aangeboden wordt. En ga je alleen in Bitcoin handelen, of wil je ook andere crypto’s aan je portefeuille toevoegen? Iedereen heeft specifieke wensen, maak daarvoor eerst een lijst van kenmerken die belangrijk zijn voor jouw manier van handelen.

Ben je bijvoorbeeld van plan om grote volumes Bitcoin te kopen en verkopen, of wil je rustig aan beginnen? Dit is een belangrijke vraag als je gaat Bitcoin kopen bij de ABN AMRO via een crypto exchange. Want sommige exchanges hebben een maandelijkse fee maar lagere transactiekosten. Terwijl gratis crypto exchanges vaak weer hogere transactiekosten kunnen rekenen, of een lagere spread. Voordat je Bitcoin koopt bij de ABN AMRO, is het dus van belang om de belangrijkste kenmerken goed naast elkaar te zetten.

In het onderstaande overzicht zie je direct wat mijn favoriete crypto exchanges zijn:

[table “1” not found /]

Stap 2: Maak een account aan

Wij raden je aan om een keuze te maken tussen de drie crypto exchanges die het meest door Nederlanders gekozen worden. Namelijk het Nederlandse Bitvavo of eToro. Bij alle drie de platformen is het aanmaken van een account super simpel. Je begint met een simpele registratie die je met een activatiecode per e-mail moet bevestigen. Daarna moet je jouw identiteit aantonen door een foto van je identiteitsbewijs te uploaden en een selfie te nemen. Meer is het niet, na het aanmaken van je account kan je eindelijk Bitcoin kopen bij de ABN AMRO.

Stap 3: Stort geld op je account

Om Bitcoin, of welke andere crypto dan ook, op de online exchange te kunnen kopen, zul je eerst wat euro’s op je nieuwe account moeten storten. Dit kan op verschillende manieren, met een credit card of Paypal bijvoorbeeld. Het is het snelst om geld over te maken met iDEAL of een SEPA overboeking direct vanaf je ABN AMRO betaalrekening. Dat is op dit moment nog de enige manier dat Bitcoin kopen bij de ABN AMRO mogelijk maakt voor Nederlanders.

ABN AMRO geld storten

Stap 4: Bitcoin kopen bij de ABN AMRO

Het kopen van Bitcoins bij de ABN AMRO begint echt nu je euro’s gestort hebt op je online account van eToro of Bitvavo. Het aankoopproces is op zich vrij eenvoudig. Wanneer jij de koers van Bitcoin gunstig vindt dan kun je met een aantal muisklikken het gewenste volume Bitcoins aanschaffen. Vanaf dat moment zijn de digitale munten van jou, maar het kan een paar minuten duren voordat de blockchain is geactualiseerd en jij de Bitcoin daadwerkelijk in jouw digitale wallet krijgt bijgeschreven.

ABN AMRO geld storten

Binnen het orderscherm van Bitvavo kan je snel Bitcoins kopen

Stap 5: Zet je Bitcoin op je digitale wallet

Alle crypto’s, en dus ook de Bitcoin, worden opgeslagen in een digitale wallet. Omdat deze technologie nog vrij nieuw is, kun je nog niet direct Bitcoin kopen bij de ABN AMRO, en ze ook nog niet bij de bank bewaren. De ABN AMRO biedt haar klanten nog geen digitale wallet aan. Je kunt ervoor kiezen om jouw Bitcoin op te slaan bij de digitale wallet van bijvoorbeeld Bitvavo of eToro. Dan heb je via hetzelfde platform toegang tot jouw eigen crypto’s en de online beursvloer.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin kopen bij de ABN AMRO?

Bitcoin kopen bij de ABN AMRO biedt consumenten een flink aantal voordelen. Via de ABN AMRO app kun je heel gemakkelijk geld overmaken naar de cryptocurrency exchange om daar Bitcoin te kopen of verkopen. Als je met iDEAL betaalt, dan wordt jouw saldo op de exchange gelijk aangevuld. Met een SEPA overboeking kan het iets langer duren. Welke optie je ook kiest, Bitcoin kopen bij de ABN AMRO is altijd snel en betrouwbaar.

Bitcoin kopen bij de ABN AMRO is betrouwbaar

Bitcoin kopen bij de ABN AMRO via een crypto exchange is in principe één van de betrouwbaarste manieren om crypto’s te kopen. Deze bank is één van de meest betrouwbare banken die we hebben in Nederland. De keuze van de exchange is erg belangrijk. Het is van belang om een platform te kiezen die de veiligheid van transacties en correcte omgang met jouw data garandeert. Daarnaast is het van belang dat jij thuis jouw devices en wifi netwerk beveiligt met firewalls en antivirus software. Pas dan is Bitcoin kopen bij de ABN AMRO echt veilig.

Bitcoins kopen ABN AMRO

Via een crypto exchange Bitcoin kopen bij de ABN AMRO

Zoals we al aangaven in de introductie, kun je op dit moment alleen nog maar Bitcoin kopen bij de ABN AMRO door gebruik te maken van een crypto exchange zoals Bitvavo. De  ABN AMRO betaalrekening is de tegenrekening in euro’s voor je digitale wallet met bitcoins. Je koopt en verkoopt crypto’s op de online beurs en bewaart ze vervolgens in een digitale wallet.

Je kunt er voor kiezen om jouw eigen bitcoins direct online uitgeven. Of je kunt ze verkopen op de crypto exchange en de euro’s overmaken naar jouw betaalrekening.

Bitcoin kopen bij de ABN AMRO: met welke crypto exchange?

Zoals we in het stappenplan al even kort aanstipte, is het belangrijk om de juist crypto exchange te kiezen die past bij jouw manier van handelen en investeren. Een goedgekozen online handelsplatform is een essentiële schakel als je gaat Bitcoin kopen bij de ABN AMRO. Een goede crypto exchange moet veilig en betrouwbaar zijn, transacties snel verwerken, gunstige spreads aanbieden en bovendien lage kosten rekenen voor de services. Verder helpt de crypto exchange jou door informatie te geven over koers trends.

Bitcoin kopen bij de ABN AMRO met Bitvavo

Een helder ontwerp met weinig opties maakt van Bitvavo een heerlijk Nederlands no-nonsense platform. Bitvavo slaagt erin om een interessante optie te zijn voor zowel beginners als gevorderden. Dat is dan ook de reden dat zoveel Nederlanders Bitcoin kopen bij de ABN AMRO via deze unieke crypto exchange. De standaard interface geeft genoeg opties voor de beginnende investeerder, zonder dat deze de weg kwijt raakt tussen allerlei grafiekjes en gespecialiseerde opties. Gevorderde investeerders kunnen daarentegen met een klik op de knop overschakelen naar de professionele modus.

Via Bitvavo kun je niet alleen Bitcoin kopen bij de ABN AMRO, maar ook andere digitale valuta zoals Ripple en Ethereum. Het aanbod van crypto’s blijft met de markt meegroeien, wat fijn is voor de serieuze belegger. Naast het kopen en verkopen van een ruime selectie cryptocurrencies, kun je bij Bitvavo ook speculeren over de prestaties van minder bekende crypto munten en tokens. Klik hier om onze uitgebreide review te lezen of maak direct een account aan bij Bitvavo:

Bitcoin kopen bij de ABN AMRO met eToro

Sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden is eToro uitgegroeid tot één van de meest gebruikte crypto exchanges. eToro is daarom een prima intermediair voor het kopen van Bitcoin bij de ABN AMRO. Eén van de belangrijkste kenmerken van eToro is dat het platform gereguleerd is, wordt gecontroleerd door verschillende beurstoezichthouders en depositobescherming biedt aan haar klanten.

Je kunt echte Bitcoin kopen bij de ABN AMRO via eToro of je kunt er voor kiezen om te handelen in aandelen in Bitcoin, de zogenaamde CFDs (Contracts for Difference). Daarnaast kun je hier ook Ripple, Iota en andere crypto valuta verhandelen.

Na het kopen van Bitcoin kopen bij de ABN AMRO via de eToro crypto exchange, stal je deze bij de digitale eToro wallet. Via je mobiele telefoon of tablet heb je direct toegang tot jouw digitale eToro wallet. In de app kun je op eenvoudige wijze de Bitcoin, of andere crypto’s, die je in jouw bezit hebt overmaken naar andere digitale wallets. Je kunt ze natuurlijk ook weer verkopen op de eToro exchange en euro’s overmaken naar jouw gekoppelde ABN AMRO betaalrekening. Klik hier om onze uitgebreide eToro review te lezen of maak direct een account aan bij eToro:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

Wat is een Bitcoin?

Bitcoin is een gedecentraliseerde en onafhankelijke digitale munteenheid die, in tegenstelling tot conventionele fiat valuta, is gebaseerd op transparantie en cryptografische formules. Satoshi Nakamoto publiceerde in 2008 een manifest waarin hij de eerste elektronische valuta, de Bitcoin, introduceerde op basis van cryptografisch bewijs in plaats van vertrouwen in een Centrale Bank.

Een manipulatie en devaluatie van de munt door anderen is door dit systeem onmogelijk. Sindsdien heeft de Bitcoin aan populariteit gewonnen en willen steeds meer mensen Bitcoin kopen bij de ABN AMRO, of bij een andere bank.

Wat is een blockchain?

Bitcoin is niet alleen een digitale valuta met een gedecentraliseerd betalingssysteem dat wereldwijd kan worden gebruikt, het is ook ’s werelds bekendste blockchain applicatie. Net als alle andere blockchains, bestaat de Bitcoin blockchain ook uit een decentrale database die door meerdere partijen wordt beheerd. Men noemt de blockchain vaak van een digitaal grootboek waarin transacties worden gedocumenteerd. Alle gemaakte transacties worden geketend in digitale blokken: vandaar de naam blockchain.

Hoe wordt een Bitcoin gemaakt?

Elk keer als een transactie op de blockchain wordt bijgeschreven, dan wordt dit door een gebruiker gedaan. Althans, door de krachtige computer van die gebruiker. Dit proces van transacties bijwerken wordt mining genoemd. Als tegenprestatie verdienen deze zogenaamde miners nieuwe Bitcoin voor hun geleverde diensten. Er zit een maximum aan het aantal Bitcoins dat ook gemaakt kan worden, namelijk 21 miljoen. Dat maximum is voorlopig nog lang niet bereikt, men verwacht pas in 2040.