Plus500 versus eToro: welke broker is beter?

Zowel Plus500 als eToro zijn populaire brokers. Ben je benieuwd welke broker beter is? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. We bespreken beide brokers in het kort zodat je direct kunt bepalen bij welke broker je het beste kunt beleggen.

Over Plus500

Plus500 is een CFD-broker, wat betekent dat je bij deze partij met CFD’s kunt speculeren op het koersverloop van bijvoorbeeld aandelen en valuta’s. Bij Plus500 kan je meer dan 2000 verschillende effecten vinden en dankzij de gebruiksvriendelijke software kan je snel aan de slag met beleggen. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden direct geheel gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knoppen om direct aan de slag te gaan of lees meer over Plus500:

80% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFDs met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Over eToro

Een andere populaire broker is eToro. Bij eToro kan je ook met CFD’s speculeren op het koersverloop van aandelen en valuta’s. Het aanbod is bij eToro echter wat uitgebreider: je kunt bij eToro namelijk ook aandelen kopen voor de lange termijn zonder commissies. Ook het sociaal handelen waarmee je andere succesvolle handelaren kunt volgen is een interessante functionaliteit. Gebruik de knoppen om direct meer informatie te vinden over eToro of om direct een account te openen:

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

76% van de retailbeleggers verliest geld met het verhandelen van CFD’s met deze provider. Bedenk daarom of je het hoge risico op het verliezen van geld wilt nemen.

Software: Plus500 versus eToro

Zowel Plus500 als eToro hebben hun eigen online handelsplatform. Beide handelsplatformen hebben vergelijkbare functionaliteiten. Je kunt binnen de software technische analyse toepassen en het is ook mogelijk om gebruik te maken van orders. Op het gebied van software scoren beide brokers dan ook even goed.

Betalingen: Plus500 versus eToro

Bij zowel Plus500 als eToro kan je eenvoudig & snel geld storten met bijvoorbeeld iDEAL of bankoverschrijving. Ook uitbetalingen worden snel uitgevoerd naar je bankaccount. Een nadeel van eToro is dat je $5 aan transactiekosten betaalt wanneer je het geld op je account wilt laten uitbetalen. Dit is natuurlijk een duidelijk nadeel van beleggen met eToro.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat eToro accounts altijd in dollars worden aangehouden. Bij Plus500 kan je wel gewoon een account openen in je eigen valuta. Wanneer je wilt beleggen in Nederlandse CFD aandelen, kan Plus500 dus de betere keuze zijn. Op het gebied van betalingen is Plus500 dan ook de betere keuze. De minimum storting ligt bij Plus500 ook lager (100 euro) versus 200 dollar bij eToro.

Automatisch handelen

Op het gebied van automatisch handelen verslaat eToro Plus500 100%. Plus500 biedt alleen CFD handel, terwijl je bij eToro andere succesvolle traders kunt volgen via het Copy Trading programma. Dit programma werkt eigenlijk hetzelfde als Twitter: door een trader te volgen, open je automatisch de beleggingen die hij of zij opent in je eigen account.

Ook het sociaal handelen is een leuke toevoeging binnen het eToro platform. Met sociaal handelen kan je mee discussiëren met andere beleggers. Dit kan natuurlijk erg leerzaam zijn. Plus500 kan op het gebied van sociaal handelen dan ook nog wat leren van eToro.

Fysiek kopen van aandelen

Een ander voordeel van eToro tegenover Plus500, is dat je bij eToro ook fysiek aandelen kunt kopen. Het mooie aan de broker is dat je geheel zonder commissies te betalen aandelen kunt kopen. Hierdoor wordt beleggen in aandelen plotseling een stuk aantrekkelijker voor beleggers met een klein budget.

eToro versus Plus500: welke broker is beter?

Wanneer je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke broker voor de actieve handel, dan is Plus500 waarschijnlijk de beste optie. Bij Plus500 kan je namelijk gewoon een beleggingsaccount openen in euro’s en doordat je geen transactiekosten betaalt kan je op elk moment uitstappen.

eToro is de beste keuze wanneer je op zoek bent naar extra services. Bij eToro kan je namelijk geheel zonder transactiekosten aandelen kopen. Bovendien kan je succesvolle handelaren volgen waardoor je kunt profiteren van het succes van andere beleggers. Dit maakt eToro de beste keuze wanneer je ook gebruik wilt maken van deze extra services.