Bitvavo review: is deze exchange betrouwbaar?

Bitvavo is een populaire bitcoin & andere cryptocurrencies exchange. In dit artikel bespreken we of Bitvavo een goede cryptocurrency broker is. Op die manier kunt u bepalen of het verstandig is om cryptomunten te kopen & verkopen met Bitvavo.

Waarom is het slim om te beleggen bij Bitvavo?

  • U slaat uw cryptomunten geheel gratis op binnen het platform van Bitvavo.
  • Bij Bitvavo profiteert u van een strenge beveiliging van uw account.
  • Bitvavo is toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren traders.
  • U kunt rente ontvangen over uw cryptovaluta’s bij Bitvavo.
  • Bitvavo is geregistreerd bij de Nederlandse Bank.
  • Bij Bitvavo betaalt u nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten.
  • Bij Bitvavo kunt u de eerste € 1000 zonder kosten verhandelen.

Wilt u het kopen & verkopen van bitcoins en andere cryptovaluta’s gratis uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo:

Hoe werkt het handelsplatform van Bitvavo?

Een belangrijk onderdeel in deze review is het handelsplatform van Bitvavo. Bitvavo heeft zowel een simpel platform voor de beginners als een meer geavanceerd platform.

Binnen de software voor beginners kunt u eenvoudig bitcoins en andere cryptovaluta’s kopen. U kunt simpelweg het bedrag invullen en vervolgens op kopen drukken: de cryptomunt wordt vervolgens automatisch toegevoegd aan uw account.

Bitvavo software

Een positief punt binnen de review van het Bitvavo platform is de geavanceerde handelssoftware. De meer geavanceerde handelssoftware bevat meer analysemogelijkheden. U kunt binnen de geavanceerde software het orderboek bekijken en ook diverse indicatoren gebruiken. Hierdoor is dit platform erg geschikt voor de actieve handelaar die winst wilt maken met het snel kopen & verkopen van bitcoins.

In de onderstaande afbeelding ziet u hoe het geavanceerde platform van Bitvavo eruitziet. Zoals u ziet zijn de mogelijkheden binnen het geavanceerde platform erg uitgebreid.

Bitvavo geavanceerde software

Hoeveel kost beleggen bij Bitvavo?

Wanneer u bitcoins en andere cryptomunten koopt bij Bitvavo, dan betaalt u hierover transactiekosten. Op iedere transactie betaalt u een vaste commissie. Deze commissie start bij 0,25% over de order en kan dalen naar 0,04% wanneer u met erg hoge bedragen handelt. Het is ook mogelijk om orders te plaatsen: deze worden pas uitgevoerd wanneer een bepaalde prijs wordt behaald. De transactiekosten op orders liggen nog een stuk lager.

Een groot voordeel binnen onze review is dat u geen transactiekosten betaalt over uw eerste transactie van € 1000. Hierdoor kunt u eigenlijk zonder risico’s het platform Bitvavo uitproberen wat natuurlijk een aantrekkelijk lokkertje is voor nieuwe klanten.

Ook goed om te weten is dat het storten van geld geheel gratis is: wanneer u geld toevoegt aan uw account via iDEAL of bankoverschrijving dan ontvangt u gewoon direct het volledige bedrag op uw account. Cryptomunten verhandelen bij Bitvavo is dus erg voordelig: u betaalt er minder voor dan bij veel andere internationale brokers!

Staking bij Bitvavo

Een ander voordeel van het beleggingsplatform van Bitvavo is de zogenaamde staking. U kunt diverse cryptovaluta’s zoals de bitcoin, ARK, Cardano, ICON, Texos, Tron en Waves door Bitvavo laten staken waar u een vergoeding voor ontvangt. Het geld dat Bitvavo hiermee verdiend wordt automatisch aan uw account toegevoegd.

De geschatte opbrengsten kunnen bij Bitvavo oplopen tot wel 10%: op die manier kunt u een extra rendement behalen over uw cryptomunten. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk, aangezien een valuta zelf normaal gesproken geen extra rendement oplevert. Het kan dan aantrekkelijk zijn om bij Bitvavo cryptomunten te kopen en vast te houden en om op die manier een inkomen op te bouwen met uw cryptomunten.

De Bitvavo applicatie

Voor deze review hebben we ook de mobiele applicatie van Bitvavo onderzocht. Het is met uw telefoon erg eenvoudig om bitcoins bij te kopen & verkopen. De nadruk ligt bij de applicatie duidelijk op gebruiksgemak en beveiliging. U kunt binnen de applicatie bovendien eenvoudig een alert instellen waarmee u een notificatie ontvangt wanneer er een bepaalde koers wordt bereikt. Dit maakt het mogelijk om altijd & overal uw bitcoin beleggingen te beheren.

Waarom is Bitvavo zoveel goedkoper?

Wanneer u rondkijkt, zal het opvallen dat de transactiekosten bij Bitvavo veel lager liggen dan bij veel andere partijen. Dit komt doordat de makers van het beleggingsplatform een eigen exchange hebben gebouwd. Het systeem wikkelt de orders van de gebruikers onderling af, waardoor Bitvavo niet constant op de externe markt bitcoins moet bijkopen en afkopen. Hierdoor is het bij hoge volumes zelfs mogelijk om geheel zonder transactiekosten te beleggen in bitcoins.

Is Bitvavo betrouwbaar & veilig?

Veel mensen hebben de horrorverhalen wel gelezen van mensen die veel geld hebben verloren met het kopen van bitcoins bij onbetrouwbare partijen. Gelukkig investeert het platform van Bitvavo veel in beveiliging. Dit begint al met de beveiliging van uw account. U kunt uw account extra beveiligingen met twee factor authenticatie (2FA) en u kunt specifieke apparaten en IP’s toestemming geven om in te loggen. Bovendien ontvangt u direct veiligheidsnotificaties wanneer er bijvoorbeeld geld wordt opgenomen van uw account.

Daarmee stopt de veiligheid van Bitvavo natuurlijk niet. Zo zijn de crypto-fondsen beveiligd met meervoudige handtekeningen en alle kritische informatie wordt opgeslagen onder het hoogste veiligheidsniveau dat er bestaat in Nederland: categorie 4+.

Bitvavo zorgt er met security audits door onafhankelijke partijen voor dat de kwaliteit en veiligheid van de systemen constant op niveau blijft. De tegoeden van klanten zijn bovendien in samenwerking met Coinbase Costudy International verzekerd tot een bedrag van $255 miljoen: dit maakt Bitvavo een erg betrouwbare en veilige partij.

Bitvavo beschermt haar rekeninghouders tegen een mogelijk faillissement door een slimme bedrijfsstructuur en het bedrijf voldoet ook aan alle anti-witwasrichtlijnen. Het bedrijf heeft ook een registratie bij de Nederlandse Bank waardoor u er 100% van uit kunt gaan dat alles bij Bitvavo volgens de regels gebeurt. In onze review ontvangt Bitvavo dan ook de maximale score voor haar betrouwbaarheid & veiligheid.

Wat is een goede strategie voor Bitvavo?

Wanneer u wilt beleggen bij Bitvavo, is het slim om de dollar cost averaging tactiek toe te passen. Het idee achter deze strategie is dat u gespreid instapt door periodiek met een vast bedrag bijvoorbeeld bitcoins te kopen.

De bitcoin is erg onvoorspelbaar en het is lastig om te voorspellen wanneer de top bereikt is. Door periodiek met een vast bedrag in te stappen, voorkomt u dat u in één klap een groot bedrag verliest met uw belegging.

De strategieën die u toepast bij normale beleggingen, kunnen uw resultaten bij Bitvavo ook fors verbeteren.

Hoe is het aanbod bij Bitvavo?

Wie denkt dat Bitvavo alleen maar de bitcoin aanbiedt heeft het bij het verkeerde eind. U kunt bij Bitvavo in tientallen verschillende altcoins handelen waardoor u kunt profiteren van de laatste koersbewegingen op de meeste cryptocurrencies.

De cryptomunten die worden opgenomen op de website van Bitvavo, zijn de munten die al enigszins betrouwbaar zijn. Veel nieuwe munten die worden uitgegeven met een ICO kennen een kort leven, of worden zelfs gebruikt voor een scam. Bij een pump & dump scheme probeert de partij achter de cryptomunt de koers kunstmatig op te drijven om ze vervolgens massaal te verkopen.

Door te beleggen in de cryptomunten die aangeboden worden bij Bitvavo voorkomt u dit soort problemen. De munten bij deze broker zijn namelijk allemaal al wat meer volwassen.

Hoe is de klantenservice?

De klantenservice bij Bitvavo is goed! U kunt eenvoudig uw vragen stellen via de mail en u ontvangt normaal gesproken binnen enkele uren antwoord. Op de website vindt u bovendien een sectie met veelgestelde vragen die u goed op weg kunnen helpen.

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

Voor de review van Bitvavo moesten we hard op zoek gaan naar harde nadelen voor het platform, aangezien de broker eigenlijk weinig fout doet. Het platform is misschien minder geschikt voor de professionele daghandelaar die ook een hefboom wilt inzetten. Met een hefboom kunt u met een klein bedrag een grote beleggingspositie openen. Een goede partij waarbij u actief kunt handelen in bitcoins en andere cryptovaluta’s met een hefboom is Plus500, klik hier om een gratis demoaccount te openen.

Voor de rest zijn er geen duidelijke nadelen aan het platform van Bitvavo. U vindt eigenlijk alle functionaliteiten die u mag verwachten van een goed tradingsplatform.

Kunt u een trading bot gebruiken met Bitvavo?

Het is ook mogelijk om een trading bot te gebruiken met Bitvavo: de zogenaamde Crytpohopper. Een bot kan snel inspelen op de laatste ontwikkelingen waardoor u met deze bot een goed rendement kunt neerzetten. Het is natuurlijk wel belangrijk om ook wanneer u een bot gebruikt de resultaten goed in de gaten te houden. Bij sterk wisselende marktomstandigheden kunnen bots soms veel geld verliezen. Door gebruik te maken van stop orders voorkomt u dat u een groot deel van uw vermogen verliest met beleggingen in bitcoins.

Kunt u uw vermogen laten beleggen?

Het is bij Bitvavo met Yieldt mogelijk om uw vermogen te laten beleggen. Dit cryptobeleggingsfonds heeft in het verleden sterke resultaten neergezet: in 2020 was het rendement bijvoorbeeld maar liefst 125%! Een investering in bitcoins bij Yieldt kan dan ook erg goed uitpakken en dit is nog een positief punt in onze review.

Conclusie review: is Bitvavo een goed platform?

Bitvavo is een betrouwbare cryptocurrency broker waar u via iDEAL voordelig bitcoins en alle andere bekende altcoins kunt kopen. Het uitgebreide aanbod aan cryptomunten zorgt ervoor dat u altijd kunt profiteren van de laatste trends. Door de lage commissies kunt u Bitvavo ook erg goed gebruiken voor het actief verhandelen van cryptocurrencies. Het openen van een account is gratis en over de eerste € 1000 betaalt u geen transactiekosten. De beste manier om het platform uit te proberen is dan ook door gratis een account te openen: