Verkoop van Able door Binckbank gaat niet door

Verkoop van Able door Binckbank gaat niet doorDeze zomer was het nog vrij prominent in het nieuws: Binck zou zijn business process outsourcing en software- en licentieactiviteiten verkopen aan BlackFin Capital Partners. De outsourcingactiviteiten die geregistreerd waren onder de naam Able zouden niet voldoende passen bij de kernactiviteiten van Binckbank, namelijk online brokerage en vermogensbeheer. Tot zover niet zo veel spectaculairs, Binckbank en BlackFin Capital Partners tekenden in juli zelfs een zogenaamde ‘letter of intent’ met betrekking tot de verkoop. Naar nu blijkt is er toch een kink in de kabel gekomen want in november 2014 werd bekend gemaakt dat het verkoopproces was gestaakt.

Beide partijen leken zeker van een goede afloop

Hoewel het er lange tijd naar uitzag dat het allemaal prima verliep tijdens het verkoopproces bleek dat uiteindelijk slechts schijn. Een opvallende ontwikkeling, zeker gezien het vertrouwen dat zowel Binckbank als BlackFin Capital Partners in het succesvol afronden van de deal leken te hebben. Zo stelde de bestuursvoorzitter van Binckbank onder andere:

“Door de verkoop van Able kunnen wij ons meer richten op onze kernactiviteiten online brokerage en vermogensbeheer in de Europese retail markten en hierdoor onze groei versnellen. Wij hebben met BlackFin een partij gevonden met grote expertise op het werkterrein van Able, aan wie wij, in het belang van alle stakeholders, de dienstverlening aan onze klanten toevertrouwen.”

Ook aan de kant van BlackFin Capital Partners was men alleen maar enthousiast. Laurent Vouyoux de Managing Partner van de onderneming sprak daarover de volgende enthousiaste woorden:

“Able’s software oplossing Europort is een state-of-the-art systeem voor de administratie van particuliere effectenrekeningen met een dominante positie in de Nederlandse markt. Able heeft in de afgelopen tien jaar, gesteund door de dienstverlening aan BinckBank, een unieke BPO-dienst ontwikkeld. BlackFin’s ambitie is het om Able’s marktleiderschap in Nederland en België te versterken door het winnen van nieuwe klanten, voortbouwend op de huidige uitgebreide mogelijkheden en het uitstekende cliëntenbestand.”

Kortom, geen vuiltje aan de lucht. Maar waar ging het dan fout? Helemaal duidelijk is dat nog niet, hoewel analisten van mening zijn dat het hier gaat om een rationele beslissing. De beide onderhandelende partijen willen vooralsnog slechts kwijt dat er aan bepaalde noodzakelijke voorwaarden voor de overdracht niet is voldaan binnen de afgesproken termijn.

Scroll naar top