TradersOnly uitgebreide review

Belangrijk: TradersOnly is overgenomen door Lynx. Klik hier om te lezen of het verstandig is om bij deze broker te beleggen.

TradersOnly is een Nederlandse broker die rechtstreeks toegang verleend tot meer dan 80 beurzen over de gehele wereld. TradersOnly richt zich dan ook vooral op beleggers die snel willen handelen tegen lage tarieven. Het bedrijf is opgericht door de financiële blogger Maarten Verheyen en TradersOnly heeft ook de beleggingsactiviteiten van Tradster en Today’s group overgenomen.

TradersOnly in het kort

  • Uitgebreide, maar wat complexe software met een leercurve.
  • De kosten zijn bij TradersOnly vrij gelijk aan die van Lynx.
  • Goede Nederlanstalige ondersteuning & duidelijke educatie.

Beleggen bij Tradersonly

Platform TradersOnly

Het platform van TradersOnly is identiek aan het platform van Lynx. Dit komt doordat beide partijen het uitgebreide platform van Interactive Brokers gebruiken. Het platform is vrij complex, maar geeft de belegger wel veel analysemogelijkheden. Het platform is dan ook erg geschikt voor de actievere handelaar die niet genoegen neemt met een simpel softwarepakket.

Bij TradersOnly kunt u per aandeel een uitgebreide fundamentele analyse uitvoeren. Voor ieder aandeel kunt u belangrijke gegevens opvragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dividend of de winst per aandeel. Het is ook mogelijk om per cijfer een uitgebreide uitleg in te zien. Op die manier leert u wat de betekenis van de verschillende cijfers is.

Ook op het gebied van technische analyse is er veel mogelijk bij TradersOnly. U kunt gebruik maken van ruim 100 indicatoren waarbij u tot 10 jaar kunt teruggaan. Hierbij kunt u de grafieken helemaal naar uw wens aanpassen en deze aanpassingen kunt u vervolgens eenvoudig opslaan binnen uw account. Het is ook mogelijk om direct op de grafiek te handelen. Dit is ideaal voor de snelle daghandelaar.

Op het gebied van analyses is het aanbod wat beperkt. De analyses worden vooral uitgevoerd op sommige Amerikaanse aandelen. Voor Nederlandse aandelen is er bijvoorbeeld geen goede analyse beschikbaar binnen de software. Wel kunt u gebruik maken van de speciale academie alwaar adviezen worden gegeven.

Al met al is het platform van TradersOnly van hoge kwaliteit. Wel moet u er rekening mee houden dat er een lange leercurve voor het platform is. Wanneer u nieuw bent, zult u veel moeten oefenen met de software. Gelukkig zijn er voldoende video’s aanwezig die u op weg kunnen helpen.

Tradersonly platform

Aanbod en mogelijkheden

Bij TradersOnly kunt u handelen in de veel voorkomende financiële producten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aandelen, CFD’s, futures, grondstoffen, indextrackers, obligaties, opties en valuta’s. Daarbij kunt u ruim 100 beurzen bereiken verspreid over 30 landen. Hierdoor is het ook mogelijk om in bijvoorbeeld Japanse aandelen te handelen.

Bij het openen van een account heeft u de mogelijkheid om een margerekening te openen. Met een margerekening is het mogelijk om short te gaan en om gebruik te maken van een hefboom. Dit accounttype is aan te raden voor de meer ervaren belegger.

Wanneer u een transactie opent in een vreemde valuta, ontvangt u een negatief saldo in die valuta. Dit heeft als voordeel dat u het wisselkoersrisico uit de weggaat. Wanneer u de belegging sluit ontvangt u het resultaat ook in de desbetreffende valuta. Wel betaalt u rente over het negatieve saldo en dit kan het rendement flink drukken. Gelukkig is het ook mogelijk om een vreemde valuta op te kopen.

Beleggen leren bij TradersOnly

TradersOnly probeert zich te onderscheiden van andere partijen door het bieden van uitgebreide tips en educatie. Als belegger ontvangt u namelijk gratis toegang tot de TradersAcademy. Binnen deze academie kunt u tips vinden van de oprichter Maarten Verheyen. Ook worden er regelmatig updates geplaatst over de laatste ontwikkelingen en u kunt er video tutorials volgen rondom het handelsprogramma.

De academie van TradersOnly is vooral interessant voor actieve (dag)handelaren en optie traders. Dit is dan ook de focus van de informatie die op de website gevonden kan worden. Bij TradersOnly kunt u ook gebruik maken van een uitgebreide agenda en er is voldoende nieuws aanwezig. Ook kunt u er elke dag 15 minuten aan Bloomberg televisie zien.

Kosten TradersOnly

De kosten zijn vrij gelijk aan die van Lynx, alhoewel bijvoorbeeld opties duurder zijn bij TradersOnly. Op Nederlandse aandelen betaalt u transactiekosten van 0,09% met een bereik van €6 tot €45 en op Amerikaanse aandelen betaalt u $0,01 aan kosten tot 2000 aandelen en $0,005 per aandeel vanaf 200 aandelen met een minimum van €5.

Voor opties op de Nederlandse index betaalt u €1,50 en voor opties op aandelen €1,80. Bij Nederlandse futures bedragen de transactiekosten €2,50. Voor valuta transacties betaalt u 4 basispunten vermenigvuldigd met de transactiewaarde met een minimum van 2 dollar. Een basispunt is hier 0,0001.

Op index CFD”s betaalt u 0,02% van de transactiewaarde met een minimum van €3 en op obligaties betaalt u 0,14% met een transactiewaarde van minimaal €6. Het rentetarief op de euro bedraagt 3,5%. Het openen van een rekening is volledig gratis en dit geldt ook voor het uitbetalen van dividend. TradersOnly rekent voor de rest geen verborgen kosten.

U kunt bij TradersOnly beleggen vanaf €5000, dit is de minimale storting.

Conclusie

TradersOnly verschilt qua kwaliteit niet sterk van Lynx. Het platform is gelijk en ook de kosten zijn nagenoeg hetzelfde. Beide bieden een Engelstalig software pakket met Nederlandstalige ondersteuning. Bij TradersOnly ligt de focus wat meer op de echt actieve belegger waardoor optie traders hier wellicht beter op hun plaats zijn. Bij Lynx ligt de nadruk juist wat meer op de traditionele aandeelhandel. Feit is in ieder geval dat zowel Lynx als TradersOnly een goede keuze kunnen zijn.

Scroll naar top