Tradersonly

Tradersonly

Beleggen bij TradersonlyTradersOnly is een Nederlandse broker die rechtstreeks toegang verleend tot meer dan 80 beurzen over de gehele wereld. TradersOnly richt zich dan ook vooral op beleggers die snel willen handelen tegen de laagste tarieven. Beleggers die enkele transacties per maand verrichten besparen hiermee al gauw heel wat euro’s door te handelen met TradersOnly. Zij maken ook gebruik van het platform van het bekende en erg betrouwbare Interactive Brokers (IB). Het platform van deze broker is erg uitgebreid, maar minder is wel dat deze helemaal in het Engels zijn. De Nederlandstalige ondersteuning van TradersOnly is dan ook zeer welkom. TradersOnly is een merknaam van de erkende beleggingsonderneming Caesar Capital B.V. en heeft een vergunning van de AFM.

De Waarborgen van Tradersonly

De waarborgen liggen opmerkelijk hoog. Elke rekening wordt door de Securities Investor Protection Corporation gewaarborgd tot 500.000 dollar voor effecten en 100.000 dollar voor cash geld. Ter vergelijking, in België en Nederland zijn deposito’s gegarandeerd tot 100.000 euro en effecten tot 20.000 euro. Bij TradersOnly bent u dus beter beschermd dan bij de andere autoriteiten. IB heeft over de jaren heen gezien een zeer gelijk inkomen. Zelfs in de tijden van de crisis heeft IB geen last van vermindering van het inkomen.

Beleggen via IG

TradersOnly heeft geen vergunning van de Belgische FSMA (vroegere CBFA), maar dankzij het vrij verkeer van beleggingsdiensten in de Europese Economische Ruimte is dat ook niet meer nodig.

In een artikel dat Belgische zakenkrant De TIJD publiceerde op 23 maart 2011 stond er wel deze kanttekening te lezen: “De strenge eisen van de CBFA hebben bijvoorbeeld tot gevolg dat Keytrade en KBC Bolero de effecten van hun klanten niet uitlenen aan derde partijen, een standaardpraktijk bij Interactive Brokers. Belgische klanten constateerden in het verleden wel eens dat ze hierdoor niet altijd gelijk gebruik konden maken van hun eigen effecen”. En het houdt vaak niet op met de transactiekosten alleen. Vaak zijn er ook nog veel meer anderen soorten kosten zoals bewaarlonen, valutakosten en andere verborgen kosten.

Tradersonly en de internationale beurzen

Bij TradersOnly voer je dezelfde transacties uit voor amper 225 euro, dit is ook zeker inclusief bewaarloon. BinckBank merkte onlangs wel op dat de bovenstaande vergelijking onvolledig is omdat er geen rekening wordt gehouden met de volumekortingen die BinckBank hanteert. Het klopt inderdaad dat BinckBank volumekortingen aanbiedt voor Nederlandse klanten die meer dan 25 orders per maand uitvoeren op de beurzen van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon. De korting die deze klanten krijgen is dan ook weer niet op alle beurzen geldig (zoals de Verenigde Staten).

Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt, dat beleggers die vrij veel actief zijn op de Amerikaanse markten, gemiddeld 69% tot 81% kunnen geld besparen op hun transacties. Of je nu belegt via één van de genoemde brokers of dat je belegt met één van de andere brokers, via TradersOnly kom je over het algemeen altijd goedkoper uit. TradersOnly is samengevat heel erg geschikt als je veel handelt bij een andere broker die veel hogere tarieven aanrekent. Handel je erg vaak op de Amerikaanse beurzen? Dan gaat een overstap u heel veel geld besparen.

Tradersonly
3.6 (72.73%) 22 stemmen