Today’s Brokers en Lynx liggen met elkaar in de clinch

Overname van Today’s Brokers door Lynx

Today’s Brokers vs LynxMedio augustus van het vorig jaar was het groot nieuws in ‘brokerland’, Todays’s Brokers zou worden overgenomen door één van de concurrenten, namelijk de online broker Lynx. Volgens de directeur Cees Smit was de deal zo goed als rond. Hij noemde tegen AFN (ANP Financial News) zelfs het percentage van 99%. Het enige dat nog zou moeten worden geregeld was de toestemming van DNB (De Nederlandsche Bank) en de AFM (Autoriteit Financiële Markten), maar dit was volgens Smit slechts een formaliteit. Smit gaf verder aan al zijn aandelen van Today’s Brokers te verkopen en hij verzekerde dat de overname geen consequenties zou hebben voor de werknemers van Today’s Brokers.

De overname ketst toch nog af
In maart 2014 kwam het verrassende nieuws dat de overname van Today’s Brokers door Lynx van de baan was. In een persbericht meldde Cees Smit (directeur Today’s Brokers) dat Lynx van De Nederlandsche Bank geen toestemming kreeg voor de overname. Volgens het persbericht was dit al in november 2013 duidelijk geworden.

Lynx komt met een ander verhaal
Het verhaal is hiermee echter nog lang niet afgelopen, Rogier Groen, de woordvoerder van Lynx kwam met een verklaring waarin hevig wordt getwijfeld aan de juistheid van het persbericht dat door Today’s Brokers is verspreid. Volgens Groen heeft Lynx na uitvoerig beraad zelf de vergunningsaanvraag voor de overname ingetrokken, en is er dus, in tegenstelling tot wat te lezen was in het persbericht van Today’s Brokers, helemaal geen sprake van een weigering door De Nederlandsche Bank.
Op de website van Lynx is te lezen dat beide partijen “in overleg [hebben] besloten de geplande overname niet door te laten gaan. De aanvraag bij de DNB is ingetrokken.”

De Nederlandsche Bank geeft geen reactie, Today’s Brokers wel
De Nederlandsche Bank heeft geen reactie willen geven op de geruchten dat zij geen toestemming heeft willen verlenen aan de overname van Today’s Brokers door Lynx. Directeur Smit van Today’s Brokers kwam echter nog wel even scherp uit de hoek. De directeur gaf aan dat het hele juridische proces de broker schade had berokkend, zowel doordat klanten hun vertrouwen verloren, als door de juridische kosten die Today’s Brokers heeft gemaakt. Hij stelde dat Today’s Brokers kijkt “in hoeverre de schade op Lynx verhaald kan worden.”

Today’s Brokers wel geïnteresseerd in een fusie, maar niet actief op zoek
Nu de overname van de baan is ontstaat de vraag wat de plannen zijn van Today’s Brokers.
Volgens Cees Smit is de broker sterk genoeg om zelfstandig door te gaan. Wel blijft een fusie een interessante mogelijkheid omdat hiermee zou kunnen worden bespaard op de overheadkosten. Op dit moment wordt er echter niet actief gezocht naar een fusiepartner.

Scroll naar top