Succesverhaal van DeGiro stopt nog steeds niet

DEGRIO BrokerDat DeGiro inmiddels een online broker is om rekening mee te houden weten de meeste beleggers nu wel. Werd er in het begin nog een beetje schamper gedaan toen deze jonge online broker de tactiek voor de toekomst uit de doeken deed, inmiddels moeten we toegeven dat het er op lijkt dat DeGiro de ambities (meer dan) waarmaakt. Na een succesvolle introductie op de Nederlandse markt volgde er al vrij snel uitbreiding naar België, Frankrijk, Tsjechië, Oostenrijk en Polen. Dat de ambities van DeGiro nog veel verder reiken bleek voor de verandering in september 2014 maar weer eens een keer.

Euronext en DeGiro sluiten overeenkomst

In de race naar de absolute koppositie onder de online brokers heeft DeGiro onlangs een bijzondere stap gezet. Dankzij een overeenkomst met Euronext worden vanaf nu de retaildiensten van Euronext door DeGiro rechtstreeks naar de klant geëxporteerd. Het idee hierbij is dat DeGiro beter in kan schatten welke zaken relevant zijn voor de belegger om over geïnformeerd te worden. DeGiro verwoordt het zelf als volgt: “een retail broker is beter in staat om te oordelen over de geschiktheid van een product en over welke informatie de belegger dient te beschikken om een beleggingskeuze te maken.” Niet alleen voor DeGiro is de overeenkomst met Euronext een grote stap vooruit in de dienstverlening aan de klant, ook voor Euronext is deze overeenkomst lucratief. “Deze samenwerking zal zorgen voor een betere doorstroming van informatie en diensten aan particuliere beleggers en hun betrokkenheid met onze markten en producten vergroten” stelt Adam Rose, het hoofd financiële derivaten bij Euronext.

Een reactie van Binckbank kan eigenlijk niet uitblijven

Dat DeGiro zijn belangrijkste concurrent Binckbank een behoorlijke slag heeft toegebracht in de strijd om de gunst van de online belegger is wel duidelijk. Hoe Binckbank hierop zal reageren is nog niet duidelijk, maar dat er een reactie moet volgen is onvermijdelijk. Dat er een echte strijd is ontstaan bleek in de laatste week van september nog maar eens. De tarieven voor alle transacties van particuliere beleggers werden door Euronext verlaagd terwijl DeGiro ook de tarieven voor handel in opties verlaagde.

Scroll naar top