SNS Bank beleggen review

Beleggen via de SNS Bank

Vroeger was SNS bank een private onderneming waarbij het ook mogelijk was om zelf te beleggen. Nadat de bank in de problemen kwam werd de SNS bank overgenomen door de staat. De beleggingsproducten zijn grotendeels afgestoten, maar het is nog wel mogelijk om te beleggen met de mixfondsen van ASN.

Hoe werkt beleggen bij SNS?

Bij SNS kunt u alleen maar door middel van een ASN fonds handelen. Hierbij hebt u de keuze uit de volgende pakketten:

  • ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief
  • ASN Duurzaam Mixfonds Defensief
  • ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal
  • ASN Duurzaam Mixfonds Offensief
  • ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Offensief

Door middel van de doelplanner kunt u bepalen welk fonds het beste bij u past. Het is vervolgens mogelijk om door middel van notificaties bij te houden of uw beleggingsdoel nog haalbaar is. Een goed punt van de SNS bank is dat de fondsen allemaal duurzaam zijn. Op die manier draagt u dus bij aan het beschermen van de planeet.

Inleggen is mogelijk vanaf €20 per keer. Dit kan zowel periodiek als op willekeurige momenten. Over het bedrag dat u niet belegt ontvangt u een klein bedrag aan rente.

Kosten beleggen bij SNS

Bij deze fondsen betaalt u servicekosten voor de administratie van de portefeuille. Deze kosten bedragen 0,3%. De kosten zijn maximaal €75 per kwartaal. Vervolgens betaalt u voor elk mixfonds nog eens een extra 0,9% aan beheerkosten. Bij het in- en uitstappen van het fonds betaalt u extra kosten. Deze worden doorberekend door de fondsen een minder gunstige koers mee te geven.

Al met al is het vrij prijzig om te beleggen bij SNS. Bij andere brokers kunt u voordeliger in vergelijkbare beleggingsfondsen beleggen. Bekijk ons overzicht van brokers om te zien waar u hiervan gebruik kunt maken.

Een betere broker vinden?

Vergelijk SNS Bank met andere brokers

Scroll naar top