Oranjewoud N.V. stelt publicatie jaarcijfers uit

Oranjewoud N.V. stelt publicatie jaarcijfers uitDe grote problemen waarmee Ballast Nedam op financieel gebied wordt geconfronteerd zijn duidelijk nog maar het topje van de ijsberg van wat er allemaal speelt in de infrastructurele bouwwereld. Dat lijkt het feit dat Oranjewoud op 1 mei bekendmaakte de publicatie van de jaarcijfers uit te stellen alleen maar te bevestigen. Dit bedrijf dat zich in het verleden onder meer heeft beziggehouden met de renovatie van de afsluitdijk heeft inmiddels een nieuwe datum voor publicatie geprikt: 19 mei 2015. Voor de gehele bouwsector lijkt dit een zeer slechte zaak aangezien de diverse ondernemingen die op dit gebied actief zijn zeer intensief met elkaar zijn vervlochten. Het uitstellen van de jaarcijfers door Oranjewoud zou zelfs wel eens negatieve gevolgen kunnen hebben voor de redding van Ballast Nedam.

Oranjewoud -> Strukton -> Ballast Nedam

Hoezeer de resultaten van de verschillende grootmachten in de bouwwereld met elkaar samenhangen zien we goed bij de redding van Ballast Nedam. Een van de bedrijven die namelijk in de bres is gesprongen om Ballast Nedam te ‘redden’ is Strukton. Deze onderneming heeft overbrugginsleningen aan Ballast Nedam verstrekt en tevens een gedeelte van de belangen van Ballast Nedam in grote infrastructurele projecten overgenomen. Tot zo ver niet zo heel veel bijzonders. Al deze activiteiten komen echter in een iets ander daglicht te staan als we ons realiseren dat Strukton een onderdeel is van Oranjewoud N.V. Inderdaad, het bouwbedrijf dat dus op 1 mei aangaf de publicatie van de jaarcijfers uit te stellen.

Aandelen Oranjewoud: risico of kans

Gezien de laatste ontwikkelingen kunnen we wel stellen dat de crisis in de bouwsector nog verre van over is. Of dit een risico of juist een kans is voor (dappere) beleggers is zeer moeilijk te voorspellen. Oranjewoud wilde niet ingaan op de reden voor het uitstel van de jaarcijfers, dus of er op 19 mei positief of negatief nieuws zit aan te komen is op dit moment niet te zeggen. Feit is wel dat aandelen van Oranjewoud waarschijnlijk behoorlijk zullen gaan fluctueren de komende tijd.

Scroll naar top