Online broker Lynx gaat de Finse markt op

Lynx BrokerWanneer we het in Nederland over online brokers hebben komen er al gauw namen naar boven zoals Binckbank en DeGiro. Lynx is wat dat betreft een naam die een stuk minder bekend is onder het grote publiek. Toch is Lynx al sinds 2007 op de Nederlandse markt actief als online broker en werden de activiteiten al in 2008 uitgebreid richting Duitsland en België. Zoals het een degelijke financiële dienstverlener betaamt staat Lynx uiteraard onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Lynx gaat concurrentie met Binckbank steeds meer aan

Hoewel Binckbank in Nederland nog steeds de grootste online broker is hijgen de concurrenten Binck steeds nadrukkelijker in de nek. Gevolg hiervan is dat Lynx in steeds meer landen activiteiten ontplooit, en zodoende werd in 2012 Tsjechië aan het rijtje met landen actief is toegevoegd. Lynx zegt inmiddels zelf dat ze na Binckbank momenteel de grootste online broker van Nederland zijn. Saillant detail: concurrent DeGiro beweert hetzelfde…

Finland is de nieuwste markt voor Lynx

Dat Lynx serieus werk maakt van zijn marktpositie bleek eind november nog maar weer eens een keer. Io vrijdag 28 november liet Lynx namelijk weten dat er aan het aantal landen waar het bedrijf actief is weer een nieuwe naam kon worden toegevoegd. Lynx begeeft zich met deze nieuwe stap duidelijk naar noordelijke oorden, want Finland is het land waar Lynx zijn nieuwe activiteiten is gestart.

Expansiedrift van Lynx lijkt nog niet gestild

Economen verwachten dat de penetratie van de Finse markt die Lynx heeft doorgevoerd nog maar het begin is van een offensief om zich op meerdere Europese markten te gaan begeven. Ook Lynx zelf heeft al meerdere malen gehint op een verdere internationale uitbreiding. Het vermoeden bestaat dat deze wens met name is ingegeven door de acties die concurrent DeGiro in verschillende landen onderneemt. DeGiro is momenteel in tien Europese landen actief.

Scroll naar top