Douglas keert terug op de beurs

Douglas keert terug op de beurs Voor beleggers die er brood in zien om te beleggen in parfumerieketens is er goed nieuws. De Duitse cosmeticagigant Douglas maakte namelijk bekend dat er binnenkort opnieuw naar de beurs zal worden gegaan. Voor veel beleggers is Douglas overigens geen onbekende naam, want tot 2012 waren er aandelen van deze onderneming verhandelbaar op de effectenbeurzen. Na een periode van een kleine drie jaar staat de rentree op de aandelenmarkt nog dit jaar gepland.

Aandelen Advent worden verhandeld

De reden dat Douglas in 2012 van de beurs verdween was de overname van de parfumerie door het Amerikaanse Advent International. Direct na overname besloten de Amerikanen Douglas van de beursvloer terug te trekken. Nu staat de Duitse parfumgigant dus voor een rentree. De aandelen die in handen zijn van Advent zullen worden verhandeld, en daarnaast wordt er voor 70 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgegeven.

Oprichters behouden belang in Douglas

Hoewel Douglas weer aandelen op de markt brengt blijft er een gedeelte van de aandelen in bezit van de familie Kreke. Deze familie van voormalig CEO Jörn Kreke, die in 1969 de zes bestaande Douglasvestigingen in Hamburg overnam en het concern uitbreidde door een filiaal in Darmstadt te openen, heeft nog steeds een stevige vinger in de pap bij Douglas. En dat zal dus zo blijven. Hoe groot het aandeel van de familie precies zal worden is op dit moment nog niet bekend.

Actief in 19 landen

Dat Douglas in de parfumeriewereld een serieuze speler is blijkt wel als we de cijfers er op na slaan. De vermoedelijke beurswaarde van dit bedrijf bedraagt een dikke drie miljard euro en in 19 landen bevinden zich vestigingen van Douglas. Het totaal aantal filialen dat wordt geëxploiteerd komt uit boven de 1700. Naast parfum en cosmetica is de Douglas Holding (waar Douglas onder valt) ook actief in de mode en vallen er een aantal boekhandels onder deze holding.

Scroll naar top