DeGiro richt zich op Scandinavië en Italië

DeGiro richt zich op Scandinavië en ItaliëVoor online broker DeGiro is het jaar 2015 met ambitie begonnen. Nadat de onderneming in de afgelopen periode al activiteiten ontplooide in verschillende Europese landen waaronder Frankrijk, Spanje en België werd in januari van dit jaar de markt wederom uitgebreid met drie nieuwe landen waar de broker zijn diensten aanbiedt. Net als op de markten waar DeGiro al langer actief is gaat het bedrijf er bij haar nieuwe uitbreidingen prat op dat ze tarieven hanteert die een stuk lager liggen dan die van de concurrentie.

Denemarken

Het eerste land dat in 2015 door DeGiro aan het lijstje werd toegevoegd was Denemarken. Op deze markt hanteert DeGiro een vast tarief van 12 Deense kronen (omgerekend 1,61 euro) met daarbij een variabel tarief van 0,02 procent op binnenlandse transacties.

Italië

Omdat de ambities van DeGiro inmiddels bekend zijn was het niet de vraag of, maar eerder wanneer, deze broker zich op de Italiaanse markt zou storten. Het antwoord op die vraag kwam op donderdag 15 januari toen DeGiro bekend maakte dat de activiteiten voor de Italiaanse klanten van start zijn gegaan. Helemaal onbekend is DeGiro overigens niet op de Italiaanse markt, want voor Nederlandse klanten was het al langer mogelijk om via DeGiro op de Italiaanse beurs te handelen.

Zweden

Voorlopig lijkt men bij DeGiro weer even uitgeraasd, de maand januari werd door de onderneming afgesloten met de mededeling dat Zweden het veertiende land is waar beleggers van de diensten van deze online broker gebruik kunnen maken. Volgens een woordvoerder van DeGiro biedt het bedrijf in Zweden zijn diensten aan voor tarieven die ongeveer 80 procent lager liggen dan gemiddeld. Of er binnenkort nog meer landen met een (beurs)invasie van DeGiro te maken krijgen is op dit moment nog niet bekend, wel gaf het bedrijf aan te verwachten dat ze in 2015 voor circa 30 miljard euro aan transacties zullen gaan verwerken. Uiteraard is dit de optelsom van alle activiteiten die de broker zal gaan ondernemen wereldwijd.

Scroll naar top