DEGIRO gaat internationaal

Dat de online broker DEGIRO al een tijdje stevig aan de weg timmert is bij de meeste beleggers inmiddels wel bekend. De internetbroker die door de consumentenbond is uitgeroepen tot “goedkoopste broker” blijft zijn activiteiten steeds verder uitbreiden. Goed nieuws dus voor Europeanen die online willen beleggen.

DEGIRO in België

In maart van dit jaar maakte DEGIRO bekend dat het naast de Nederlandse markt ook de Belgische markt wilde bestormen. Dit voornemen had alles te maken met de ambitie om in meerdere landen voet aan de grond te krijgen, oftewel, zoals directeur Gijs Nagel op dat moment stelde: “We willen een Europese broker worden.” De verwachting is dat DEGIRO in België één van de grootste concurrenten van BinckBank zal worden. Op dit moment is BinckBank marktleider in België en heeft circa 20 procent van de markt in handen. Saillant detail: DEGIRO werd opgericht door vijf oud-medewerkers van BinckBank.

Frankrijk is de volgende stap

De volgende markt waar DEGIRO zijn zinnen op heeft gezet is Frankrijk. Deze zomer sprak DEGIRO de ambitie uit om de Franse markt open te willen breken. Volgens de online broker zit de markt voor particulier online beleggen in Frankrijk op slot en is het Nederlandse bedrijf de ideale speler om hier verandering in te brengen.

Frankrijk en België zijn nog maar het begin

De reden dat DEGIRO relatief makkelijk in nieuwe markten kan stappen heeft volgens directeur Gijs Nagel vooral te maken met het profiel van de onderneming. Volgens hem zijn grote brokers die zich momenteel op de Europese markt bevinden vooral bezig met hun eigen klanten en wordt er nog niet zo goed op DEGIRO gelet. “Onze aanval is vooral gericht op concurrenten die nu een jaar of twintig in deze markt actief zijn. In de tijd dat zij begonnen, waren ze wellicht vernieuwend. Maar er is weinig veranderd in hun aanbod terwijl de tijd bepaald niet stil heeft gestaan.” stelt Nagel. “Uiteindelijk willen we binnen drie jaar de grootste online broker van Europa worden.”

Scroll naar top