De volgende stap van DeGiro is Tsjechië

DEGIRODe online broker DeGiro klopt steeds nadrukkelijker op de deur als het om online beleggen gaat. De broker, opgericht door medewerkers van BinckBank stak in eerdere persverklaringen zijn ambitie al niet onder stoelen of banken. In eerste instantie werd er soms wat sceptisch gereageerd op de uitspraken dat DeGiro alle landen van Europa wilde gaan bedienen, maar tegenwoordig houden critici hun commentaar wijselijk voor zich. Na een succesvolle introductie in Nederland volgde in april van dit jaar België. Deze zomer kwam daar de Franse markt bij en DeGiro is niet van plan om het daarbij te laten.

Tsjechië kan aan de lijst worden toegevoegd

Dat het nu wel heel hard gaat met de internationale dienstverlening van deze Nederlandse broker bewijst wel het feit dat er inmiddels een vierde land is waar DeGiro haar activiteiten ontplooit. Op woensdag 20 augustus 2014 meldde de onderneming dat Tsjechië vanaf nu een markt is waarin DeGiro actief is. Wederom gaf directeur Gijs Nagel aan dat daar “in de komende maanden” nog meer landen bij zullen komen. DeGiro beweert dat ze in Tsjechië maar liefst 80 procent goedkoper zijn dan de concurrenten.

Succes DEGIRO in Nederland en België

Dat het voor DeGiro niet alleen bij ambities blijft laten de cijfers zien. Op dit moment is BinckBank in Nederland nog steeds de grootste online broker, maar de verwachting van directeur Nagel is dat DeGiro de belangrijkste concurrent aan het eind van het jaar is gepasseerd als het gaat om het aantal transacties dat klanten jaarlijks uitvoeren. Ook in België gaat het, al binnen enkele maanden, goed met het bedrijf. Na een kleine zes maanden op de Belgische markt is DeGiro ook bij onze zuiderburen winstgevend. Frankrijk blijkt wat dat betreft een iets lastigere markt, winstgevendheid is hier nog niet bereikt. Daarbij moet aangetekend worden dat DeGiro nog maar tweeënhalve maand actief is in Frankrijk.

Scroll naar top