Beleggen bij Binck

Beleggen bij Binck

Vergelijk Binck met andere brokers Begin met beleggen bij Binck

Beleggen bij BinckbankBinckbank is een beursgenoteerde Nederlandse online beleggersbank met een belegd vermogen van maar liefst 3 miljard euro. Binckbank heeft zichzelf in de markt gezet als een zeer goedkope beleggersbank op het gebied van transactiekosten en service.

De AOT (Amsterdam Option Traders) werd in 1980 opgericht. Dit internationale handelshuis was als één van de eerste handelshuizen actief op de optiebeurs en was erg gespecialiseerd in de handel in aandelen en opties. Na een beginperiode die er zeer succesvol uitzag volgden er in 1985 een beursnotering aan het huidige Euronext Amsterdam. In de tweede helft van de jaren tachtig ging het er zelfs zo goed aan toe dat de AOT een aantal hoekmansbedrijven over heeft genomen.

Waarom Binck?

  • Binck biedt scherpe tarieven & geen verborgen kosten.
  • Binck is meerdere keren verkozen als de beste broker.
  • Binck kent een interessante marge systeem.
  • Binck biedt handige educatie aan voor nieuwe klanten.

Maak een gratis account aan bij Binck of vergelijk andere brokers.

De Historie van Binck

Het bedrijf Binck werd in het jaar 2000 opgericht door vier voormalige medewerkers van broker IMG Holland. Vanaf 19 juni konden beleggers gebruik gaan maken van haar broker diensten voor de Amsterdamse optiehandel. Later op 6 oktober 2000 lanceerde de vier mannen haar website voor de particuliere belehhers. AOT was toen al op de achtergrond aanwezig als medefinancier van het bedrijf. Op 10 mei 2004 nam AOT ook de rest van de aandelen over van Binck. Het bedrijf AOT was op dat moment al in verval geraakt door het verdwijnen van de fysieke handelsvloer in Amsterdam en een technologische achterstand op de concurrentie. Niet veel later werd de naam van AOT gewijzigd in Binck NV.  Het bedrijf heeft de handel voor eigen rekening, de traditionele activiteit van AOT, inmiddels Beeindigd en alle kaarten op de Binkbank gezet. Sinds 2 maart 2007 maakt het bedrijf onderdeel uit van de Amsterdam Midkap Index voor middelgrote ondernemingen op de beurs. Inmiddels zijn er ook opties genoteerd op het aandeel van de Binckbank. BinckBank is de grootste onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers met een top-5 positie in Europa. Daarnaast is BinckBank marktleider in België wat betreft online transacties en is het de derde grootste online beleggersbank van Frankrijk. Binckbank opende  in 2012 hun nieuwste vestiging die in Italië ligt.

Op 19 oktober 2006 heeft Binckbank Syntel gekocht, Dit was de marktleider in Nederland op het gebied van alle software voor aandelentransacties en aandelenadministratie voor financiële instellingen. In januari 2013 hebben zij de handen ineen geslagen en zijn zij gaan opereren onder een nieuwe naam, Able. Able is een zelfstandig bedrijk dat als specialist op de markt ligt voor onder andere ontwerpen, ontwikkeling, processing van softwareplatforms voor beleggen en het sparen.

Nadat de zaken van Able nog beter gingen werd er bekend gemaakt dat zij de grote concurrent Alex over gingen nemen van de Rabobank voor een overname bedrag van maar liefst 390 miljoen euro. Hierdoor werden zij in de praktijk een monopolie als beleggersbank in Nederland.

De bank heeft in 2008 aangekondigd dat zij gaan samenwerken met beurshandelaar Optiver. De meeste klantenorders van de bank zullen volgens plan niet meer op de beurs terecht gaan komen maar rechtstreeks naar Optiver doorgesluisd gaan worden. De winst op deze transacties zal daarna gedeeld worden tussen de twee partners. Op de monopolie van het bedrijf staat echter wel veel kritiek, andere beurshandelaren zijn bang dat zij uit de markt gedrukt gaan worden en dat de klant hierna een stuk minder goed af zal zijn.

Beleggen bij Binck
4.2 (83.83%) 47 stemmen