Binck review: alles over beleggen bij BinckBank

Binckbank is een beursgenoteerde Nederlandse online beleggersbank met een geadministreerd vermogen van maar liefst 26 miljard euro. Binckbank heeft zichzelf in de markt gezet als een beleggingsbank met een sterk platform en fenomenale service.

Waarom Binck?

  • Binck is meerdere keren verkozen als de beste broker.
  • Binck biedt één van de beste softwarepakketten aan.
  • Binck kent een interessante marge systeem.
  • Binck biedt handige educatie aan voor nieuwe klanten.
  • Bij Binck kunt u ook gebruik maken van andere diensten.

Is BinckBank betrouwbaar?

Binck is waarschijnlijk één van de meest betrouwbare partijen alwaar u kunt beleggen. De bank is erg solvabel en de aandelen van het bedrijf zijn vrij verhandelbaar. Binck staat onder toezicht van zowel de Nederlandse Bank als de AFM. Aangezien het een bank is, vallen de tegoeden van klanten onder het depositogarantiestelsel. Tot €100.000 is het geld op uw Binck rekening dan ook gegarandeerd door de staat. Bij klachten kunt u terecht bij het KIFID waarbij Binck is aangesloten.

Binck is dus een zeer betrouwbare partij! Als belegger hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uw tegoeden.

Een sterk punt: het platform

Binck biedt naar onze mening één van de beste platformen aan. Met het groene abonnement kunt u gebruik maken van de standaard software en wanneer u het blauwe of zwarte pakket gebruikt kunt u ook gebruik maken van de meer geavanceerde ProTrader. De platformen zijn erg intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Hierdoor kunnen ook beginnende beleggers direct aan de slag met beleggen. Deze eenvoud is echter niet ten koste gegaan van de mogelijkheden.

Analyses binnen de software

Zo zijn de mogelijkheden tot fundamentele analyse erg goed gepresenteerd. Net zoals bij bijvoorbeeld Lynx kunt u bij Binck gebruik maken van de uitgebreide cijfers afkomstig van Thomson Reuters. De interface is hierbij echter erg prettig. De cijfers worden namelijk duidelijk weergeven en het is mogelijk om alles in grafieken en staafdiagrammen te vertonen. Hierdoor kost het interpreteren van de cijfers minder moeite.

Ook de technische analyse is voldoende uitgebreid. Onder het basispakket kunt u al 17 indicatoren gebruiken. Hiermee kunt u de grafieken geheel zelf indelen en dankzij de technische indicatoren is het mogelijk om uitgebreide analyses uit te voeren. Het professionele pakket ProTrader biedt met ruim 90 indicatoren nog meer mogelijkheden om analyses uit te voeren.

Ook op het gebied van analisten doet Binck het erg goed. Binnen de software wordt er gebruik gemaakt van de analistenconsensus gegevens aangeleverd door Thomson. Hier kunt u overzichtelijk zien wat verschillende professionele bronnen over een aandeel denken. De adviezen worden duidelijk ingedeeld onder kopen, verkopen, accumuleren, behouden of verminderen.

Binck protrader

Selectie van effecten

Door middel van de aandelenselectietool kunt u eenvoudig aandelen vinden die passen binnen uw criteria. Zo is het mogelijk om aandelen bijvoorbeeld te sorteren op bepaalde fundamentele cijfers zoals het dividend. Ook is het mogelijk om dit te doen aan de hand van bepaalde technische gegevens zoals de volatiliteit van een aandeel. De gegevens worden mooi overzichtelijk en visueel weergeven waardoor u snel kunt zien welke aandelen wellicht binnen uw portefeuille passen.

Bij Binck is er ook een fondsenselectietool waarmee u de vele beleggingsfondsen met elkaar kunt vergelijken. Hierbij is het ook mogelijk om te kijken naar bijvoorbeeld de Morningstar-ratings. De selectietools zijn erg goed ontworpen en zijn een goede hulp bij het selecteren van de juiste effecten.

Functionaliteiten

Het uitvoeren van een order is erg eenvoudig bij Binck. Deze eenvoud gaat echter niet ten koste van de mogelijkheden. Met 7 ordertypes waaronder de stoploss en stoplimiet zijn er voldoende mogelijkheden om uw beleggingen af te stemmen op uw wensen.

Marge wordt bepaald door Binck Portfolio Based Margin. Dit is het systeem van Binck dat aan de hand van uw portfolio uw marge ruimte bepaalt. Marge is alleen beschikbaar voor futures en opties. Het is verder beperkt mogelijk om short te gaan: dit kan alleen op intraday aandelen uit de AEX en AMX.

Binck direct kopen

Aanbod effecten bij Binck

Bij Binck heeft u de keuze uit een uitgebreid aanbod aan effecttypes. Denk hierbij aan aandelen, obligaties, futures, indexfondsen, turbo’s, warrants, obligaties, fondsen en valuta’s. Bij Binck kunt u handelen in 33 beurzen verspreid over 18 landen. Jammer genoeg ontbreken de Aziatische beurzen bij deze beleggingsbank waardoor de wat meer exotische beleggingen jammer genoeg niet mogelijk zijn.

Een interessant punt bij Binck is dat u ook de mogelijkheid heeft om voor beheerd beleggen of pensioen beleggen te gaan. U kunt bij deze broker dan ook verschillende services tegelijk afnemen. Op de website van Binck kunt u eenvoudig de rendementen en kosten van beheerd beleggen vinden.

De kosten

De kosten zijn bij Binck nogal ingewikkeld. Dit komt doordat Binck werkt met drie verschillende pakketten: green, blue en black. Green is het meest simpele pakket en black is het meest geavanceerde pakket. Wat zijn de voornaamste verschillen tussen deze pakketten?

Het green pakket

Het green pakket kent de laagste service fee met €3 en 0,01 van de beleggingswaarde. Een groot minpunt van dit pakket is dat u geen gebruik kunt maken van de ProTrader. Ook liggen de transactiekosten bij het groene pakket het hoogst. Met €1 + 0,15% met een minimum van €8 zijn de transactiekosten niet erg laag. Wel zijn de realtime koersen van Euronext gratis onder het groene pakket.

Het blue pakket

Onder het blauwe pakket zijn de service kosten wat hoger. U betaalt dan elke maand €7,50 plus 0,015% over de beleggingswaarde van uw portefeuille. Vanaf het blauwe pakket kunt u gebruik maken van de meer uitgebreid ProTrader. Ook kunt u gebruik maken van beursvloer live waarmee u direct in contact staat met beurshandelaren. De transactiekosten op aandelen liggen ook lager met €1 + 0,1%. Ten slotte profiteert u bij het blauwe pakket van gratis realtime koersen uit de VS.

Het black pakket

Het zwarte pakket is vooral bedoeld voor de erg actieve daghandelaar. Voor dit pakket betaalt u een service fee van €25 plus 0,015% over de beleggingswaarde van uw portefeuille. Hiervoor verkrijgt u toegang tot exclusieve masterclasses en evenementen en daarnaast staat u in contact met een persoonlijke relatiemanager. Ook zijn de minimale transactiekosten op aandelen verlaagt naar €6 binnen dit pakket.

Binck pakketten vergeleken

De verschillende Binck pakketten vergeleken

Is BinckBank duur?

Binck is zeker geen prijsvechter. De broker rekent lagere kosten dan reuzen zoals ABN AMRO en ING, maar is veel duurder dan bijvoorbeeld DEGIRO. Vooral de service fee maakt beleggen bij Binck relatief duur voor kleine beleggers. Bedenk daarom voor uzelf of de extra services voor u de extra kostprijs waard is.

Wel zijn er enkele gunstige voorwaarden. Zo zijn er geen transactiekosten op de turbo’s van Binck. Binck verdient hier volledig zijn geld via de financieringsrente. Ook zijn er geen verborgen kosten zoals dividendkosten. Wel kost het uitoefenen van een optie geld: €2,75 per contract met een minimum van €11. Het overboeken van uw portfolio naar een andere partij kost €25 per regel.

Aandelen uitlenen

U heeft de mogelijkheid om uw aandelen uit te lenen. Wanner u hiervoor kiest, leent u uw aandelen uit aan Binck. Binck dekt deze positie af door middel van obligaties (105% van de waarde). Bij een eventueel faillissement van Binck bestaat er het risico dat deze obligaties de positie niet volledig dekt. U kunt dan een deel van uw inleg verliezen. BinckBank is echter een stabiele partij en de kans dat dit gebeurt, is vrij klein.

Educatie & ondersteuning

Een laatste sterk punt bij Binck is de Binck Academy. Binnen deze academie vindt u verschillende trainingen, webinairs en tutorials die u kunnen helpen bij het beleggen. Ook is het mogelijk om bij individuele aandelen snel relevant nieuws te vinden. De Binck Academy is een nuttige toevoeging voor iedere belegger die wel wat hulp kan gebruiken.

Ook de klantenservice is bij BinckBank van erg hoog niveau. De ondersteuning is geheel Nederlandstalig en zowel telefonisch als per mail bereikbaar. Eventuele problemen worden bij Binck dus snel opgelost!

Conclusie BinckBank

In deze review bekeken we of BinckBank een goede broker is. Het antwoord hierop is zeker ja. De software die de broker aan haar klanten biedt is van erg hoog niveau. Het lukt Binck om de professionaliteit van Lynx te combineren met de gebruiksvriendelijkheid van DEGIRO. Hier zit echter wel een prijskaartje aan. Door de vaste maandelijkse kosten is Binck niet de meest logische keuze voor de kleinere belegger.

De geschiedenis van Binck

Het bedrijf Binck werd in het jaar 2000 opgericht door vier voormalige medewerkers van broker IMG Holland. Vanaf 19 juni konden beleggers gebruik gaan maken van haar broker diensten voor de Amsterdamse optiehandel. Later op 6 oktober 2000 lanceerde de vier mannen haar website voor de particuliere beleggers.

De AOT (Amsterdam Option Traders) werd in 1980 opgericht. Dit internationale handelshuis was als één van de eerste handelshuizen actief op de optiebeurs en was erg gespecialiseerd in de handel in aandelen en opties. Na een beginperiode die er zeer succesvol uitzag volgden er in 1985 een beursnotering aan het huidige Euronext Amsterdam. In de tweede helft van de jaren tachtig ging het er zelfs zo goed aan toe dat de AOT een aantal hoekmansbedrijven over heeft genomen.

AOT was toen al op de achtergrond aanwezig als medefinancier van het bedrijf. Op 10 mei 2004 nam AOT ook de rest van de aandelen over van Binck. Het bedrijf AOT was op dat moment al in verval geraakt door het verdwijnen van de fysieke handelsvloer in Amsterdam en een technologische achterstand op de concurrentie. Niet veel later werd de naam van AOT gewijzigd in Binck NV.

Het bedrijf heeft de handel voor eigen rekening, de traditionele activiteit van AOT, inmiddels Beëindigt en alle kaarten op de Binkbank gezet. Sinds 2 maart 2007 maakt het bedrijf onderdeel uit van de Amsterdam Midkap Index voor middelgrote ondernemingen op de beurs. Inmiddels zijn er ook opties genoteerd op het aandeel van de Binckbank.

BinckBank is de grootste onafhankelijke Nederlandse online bank voor beleggers met een top-5 positie in Europa. Daarnaast is BinckBank marktleider in België wat betreft online transacties en is het de derde grootste online beleggersbank van Frankrijk. Binckbank opende in 2012 hun nieuwste vestiging die in Italië ligt.

Op 19 oktober 2006 heeft Binckbank Syntel gekocht, Dit was de marktleider in Nederland op het gebied van alle software voor aandelentransacties en aandelenadministratie voor financiële instellingen. In januari 2013 hebben zij de handen ineen geslagen en zijn zij gaan opereren onder een nieuwe naam, Able. Able is een zelfstandige partij die als specialist op de markt ligt voor onder andere ontwerpen, ontwikkeling, processing van softwareplatforms voor beleggen en het sparen.

Nadat de zaken van Able nog beter gingen werd er bekend gemaakt dat zij de grote concurrent Alex over gingen nemen van de Rabobank voor een overname bedrag van maar liefst 390 miljoen euro. Hierdoor werden zij in de praktijk een monopolie als beleggersbank in Nederland.

De bank heeft in 2008 aangekondigd dat zij gaan samenwerken met beurshandelaar Optiver. De meeste klantenorders van de bank zullen volgens plan niet meer op de beurs terecht gaan komen maar rechtstreeks naar Optiver doorgesluisd gaan worden. De winst op deze transacties zal daarna gedeeld worden tussen de twee partners. Op de monopolie van het bedrijf staat echter wel veel kritiek, andere beurshandelaren zijn bang dat zij uit de markt gedrukt gaan worden en dat de klant hierna een stuk minder goed af zal zijn.

Scroll naar top