Binck slaat terug na aantijgingen van DeGiro

binckbank Dat Binck niet echt te spreken is over de tests die DeGiro had uitgevoerd om aan te tonen dat de ‘besteprijsgarantie’ van Binck een wassen neus is ligt voor de hand. Zeker het feit dat DeGiro een klacht indiende bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over de (in hun ogen onterechte) ‘besteprijsgarantie’ van Binck zette kwaad bloed. Lang was het dan ook niet wachten op een reactie van Binck.

Binck eist rectificatie en gaat ook naar de AFM

Binck liet de beschuldigingen van DeGiro niet op zich zitten en liet vrijwel direct weten rectificatie te eisen van het rapport dat DeGiro had uitgebracht. Hoe serieus dit gemeend werd bleek wel toen Binck liet weten dat de broker zelfs bereid was tot het voeren van een kort geding in de rechtbank als DeGiro niet uit eigen beweging wilde rectificeren. Naast de eis tot rectificatie en het dreigen met een kort geding begaf Binck zich ook naar de AFM. Deze stap had alles te maken met de plotselinge koersdaling van het aandeel Binck op 9 december 2014, niet toevallig het moment waarop de testresultaten van DeGiro met betrekking tot de activiteiten van Binck in de openbaarheid kwamen. Volgens Binck manipuleerde DeGiro met het uitbrengen van het rapport op onrechtmatige wijze de beurskoers van Binck en dus maakte Binck hiervan melding bij de AFM. Het aandeel van Binck verloor in een dag namelijk plotseling 4,3 procent en de oorzaak daarvan was DeGiro, althans volgens Binck dat meldde dat de publicaties van DeGiro “op 9 december 2014 een plotselinge koersdaling van het aandeel BinckBank tot gevolg” hadden die “niet kan worden verklaard door andere factoren dan de uitlatingen door DeGiro”

DeGiro is niet onder de indruk

Bij DeGiro lijken ze ondertussen behoorlijk zeker van hun zaak. Volgens de online broker “valt er niets rectificeren”. Vermoedelijk zal deze houding er voor zorgen dat er in de eerste weken van 2015 een kort geding zal worden aangespannen door Binck. DeGiro denkt echter sterk te staan omdat DeGiro: “slechts een onderzoek via een persbericht openbaar [heeft] gemaakt.”

Scroll naar top