Beleggen in oldtimers

Beleggen in oldtimersVoor veel mensen is het een echte hobby; de aanschaf van één of meerdere oldtimers. Maar kan je oldtimers ook zien als objecten waar je op een zinvolle manier kan investeren met oog op de toekomst? Is het, kortom, een volwaardig alternatief voor het beleggen in aandelen of obligaties? Een aantal financieel specialisten vindt van wel.

Aziaten en beleggen in oldtimers

Dit komt onder meer door de toegenomen vraag uit Azië. Doordat veel rijke Aziaten bereid zijn om te investeren in oldtimers neemt de waarde van deze automobielen toe. Toch zitten er aan oldtimers als beleggingsobject, net als aan alle andere vormen van beleggen, wel een paar risico’s. Zo zijn niet alle type oldtimers even gewild, waardoor een oldtimer an sich niet per se een goede investering is. Net zoals bij het beleggen in kunst is het bij het beleggen in oldtimers van belang dat u verstand van zaken heeft. Ook moet u een belegging in een oldtimer niet puur als een financiële transactie zien die u op korte termijn rijk zal maken. Degenen die investeren in oldtimers zijn voornamelijk liefhebbers van klassieke auto’s.

Door te investeren in het juiste type oldtimer kunnen zij hun hobby combineren met hun beleggingsportefeuille. Het type oldtimer dat vaak wordt aangeschaft is vaak een Jaguar, Porsche of een oldtimer van een Amerikaans merk. Wanneer u overweegt om ook te beleggen in oldtimers moet u goed bij uzelf nagaan of u bereid bent eventuele (forse) investeringen te doen. Denk hierbij aan het vervangen van onderdelen die meestal niet goedkoop zijn. Liefde voor oldtimers is essentieel wanneer u hierin wilt gaan beleggen, wanneer u snel slapend rijk wilt worden moet u een ander beleggingsobject zien te vinden. Het grote voordeel bij het beleggen in oldtimers is echter dat u geniet van het bezit van een fraai stukje techniek, dat bovendien zijn waarde ook nog eens behoudt. Iets dat van veel andere beleggingsproducten niet gezegd kan worden.

Scroll naar top