Alex Vermogensbank beleggen

Belangrijk: Alex bank bestaat niet meer! Alex is nu overgegaan op BinckBank. Klik hier om meer te lezen over BinckBank.Beleggen via AlexAlex was in Nederland de allereerste bank die het mogelijk maakten voor particulieren om te gaan beleggen. Dit bracht al snel een revolutie op gang in de bankwereld, dit omdat professionele gereedschappen zoals streaming koersen tegen een laag tarief beschikbaar werden gesteld aan particulieren die totaal niet professioneel zijn in dit vak. Doordat Alex dit is gaan doen werden de grote traditionele banken zoals ABN AMRO en ING Bank gedwongen om beleggen via internet ook mogelijk te maken voor de particulieren beleggers en deze tarieven dan ook nog eens te verlagen. Hier waren zij niet op tijd mee en daardoor waren er al veer beleggers overgestapt naar Alex of naar hun voormalige concurrent Binckbank.[/vc_column_text][vc_column_text width=”1/1″ el_position=”first last”]

Waarom Alex beleggen?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor beleggen bij Alex zou kunnen kiezen. Eén sterk punt van Alex is de zogenaamde Alex Academy; deze leerschool moet het voor de beginnende belegger mogelijk maken om eenvoudiger te beginnen met beleggen. Het uitgebreide webinair programma maakt het mogelijk om allerlei lessen te volgen over verschillende onderwerpen.

Ook heeft Alex bank een Nederlandstalig deskundig ondersteuningsteam. Directe beleggingstips mag een broker niet verstrekken; wel kunnen ze je een duwtje in de juiste richting geven. Bij Alex bank is het namelijk mogelijk om bijvoorbeeld hulp te krijgen bij het selecteren van de juiste informatie of bij het plaatsen van een order.

Een handige extra is de mogelijkheid tot één op één coaching; deze dienst is jammer genoeg alleen mogelijk voor klanten die meer dan honderd transacties op maandbasis doen. Alhoewel Alex als broker erg betrouwbaar is, is Alex zeker niet de voordeligste broker. Het loont daarom om in het overzicht ook de andere brokers te bekijken >>

Beleggen via Alex achtergrondinformatie

Op de effectenbeurs en de derivatenbeurs van Euronext is Alex de allergrootste aanbrenger van particuliere orders, zij hebben maar liefst 100.000 klanten. Alex heeft het ook mogelijk gemaakt om een spaarrekening te openen en daarnaast zijn er ook voor verschillende soorten beleggers allerlei mogelijkheden. Hiermee schuift het redelijk goed op richting de traditionele consumentenbanken.

Alex heeft ook een aantal diensten in de aanbieding. Deze diensten bestaan onder meer uit Alex Advies, Vermogensbeheer, Alex Sparen, Alex Academy en Alex Pro voor de professionele beleggers. Deze diensten zijn perfect voor beleggers die het liefst niet teveel tijd stoppen in beleggen bij een broker.

In maart 2003 is Alex overgenomen van Dexia door Rabobank Nederland. In 2007 heeft de Rabobank Alex doorverkocht aan hun allergrootste concurrent Binckbank. Binckbank betaalde maar liefst 390 miljoen euro in contanten en heeft daarvoor nieuwe aandelen uitgegeven. Door de combinatie ontstond de grootste online effectenmakelaar voor particuliere beleggers in heel Nederland. Binckbank telde toen ruim 73.000 klanten en Alex bijna 130.000. Samen kregen ze een belegd vermogen van maar liefst 8.5 miljard euro en in Europa kwam Binckbank ermee in de top 5 te staan. Alex zal als zelfstandige divisie, onder de eigen merknaam blijven opereren in de toekomst.

Tegenwoordig is Alex dus onderdeel van Binckbank. Dit is in deze tijd de allergrootste aanbieder van het particulier beleggen in Nederland. Binckbank is niet alleen in Nederland de grote beleggingsbank die er is maar ook in Europa heeft Binckbank maar liefst een top-5 positie te pakken. Daarnaast is Binckbank ook nog een de grote marktleider in België wat betreft online transacties en is het de derde grootste online beleggersbank in Frankrijk. De laatste vestiging die zij geopend hebben bevindt zich in Italië en hebben zei in 2012 laten bouwen.

[kkratings][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll naar top